Geojoulukalenteri 2021 – luukku 22

Joulukuun 22. päivä ja tänään K:n mukaan on oikea päivä lauleskella “Kolme yötä jouluun on” -laulua. Hämmentävä laulu edelleen. Mutta vähiin käy päivät ennen joulua ja niin myös kalenterin luukut. Kurkataanpa kolmanneksi viimeiseen luukkuun.

Tänään W sai avata luukun. K ja O olivat kommentaattoreina. Ensin K ja myöhemmin päivällä O. Raadin kommentit lyhentämättömänä, joskin tällä kertaa vähän hankala siirtää osaa niistä kirjalliseen muotoon.

Kommentit

K (6 vuotta): A-haa. Salauskirjoitusavaimia taas. Eiku puisia matkalaisia. Signaalisammakko ja meidän nimimerkki ja sitte joku rasti takana. Taitaa olla geokätköilymerkki. Meidän nimimerkki on tässä kun ollaan tilattu kalenteri. Tässä on viisi näitä, kaikille ainakin yksi. 

O (3 vuotta): Tämmasia. Tyytyytyy tui tyytyytytyy tui. Voi ottaa kouluunkin mukaan nää. Noin paljon niitä, yksi, kaksi, kolme, neljä, kaikki, viisi, monta. Kolme! Yksi, kaksi. Kolme! Sinnaalisammakko.

No näinhän se on, että viisi puista kolikkoa sieltä paljastui. Jännä, että molemmat K ja O laskivat ne toisistaan tietämättä. O:lla oli vielä vähän hakemista, mutta tottahan se on, että ne on kaikki tässä. Kaikki viisi. Kolikko ei ole seurantakoodillinen vaan vähän kuin jonkinlainen käyntikortti, jonka voi lykätä kätköön. Toki näistä voi tehdä vaikka Geokretyn, jos siltä tuntuu. Puukolikot ovat itäisemmässä keskisessä Euroopassa kovaa valuuttaa. Niitä olen joskus itsekin sinne lähetellyt ja saanut vaihtarina paikallisia. Suomessa puukolikot eivät oikein koskaan ole ottaneet tuulta alleen. Erikoisia nämä paikalliset piirteet kätköilyssä.

Hauskana yksityiskohtana näihinkin oli lisätty kalenterin tilaajan oma nimimerkki. On varmasti ollut myös kalenterin valmistajalla jonkin verran puuhaa, kun pitää jokainen kalenteri räätälöidä tilaajalle.

Puukolikoita saa Cache-Cornerista 25 kpl tai 50 kpl erissä. Myös seurantakoodillisia versioita on mahdollista tilata. Ilman seurantakoodia kolikot on halvempia ja halvin on toki isompi määrä eli 50 kpl. Käytetään siis sitä hintaan puukolikoiden arvon hahmottamisessa. 50 kpl maksaa Cache-Cornerissa 24,50 €, joten yksi kolikko kustantaa 0,49 € ja tässä niitä on 5 kpl, joten arvo on 2,45 €.

Luukun arvo: 2,45 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 120,54

Huomenna on toiseksi viimeinen, aatonaaton luukku. Muista tulla kurkkaamaan kanssamme mitä sieltä paljastuu.

Vuoden 2021 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.