Geojoulukalenteri 2021 – luukku 4

Joulukuun 4. päivä ja vuodesta 2021 on jäljellä enää 27 päivää. Eli jos on asettanut itselleen jonkin kätköilytavoitteen tälle vuodelle, alkaa olla loppukirin aika. Mutta joka tapauksessa kurkataanpa nyt kuitenkin mitä joulukalenterista tänään paljastuu.

Tänään on jälleen O:n vuoro avata luukku. Luukun avaaminen on edelleen hieman haastavaa, mutta sujuu jo paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Toinenkin raadin jäsen kiiruhtaa paikalle, kun luukusta paljastuu mammuttigeokolikko. Otetaas raadin kommentit tällä kertaa dialogimuodossa.

Kommentit

O (3 vuotta): Joku pussi.

K (6 vuotta): Höh, sehän on geokolikko. Sen voi pistää geokätköön. Siinä on norsu.

O: Ei ole norsu, se on elefantti!

K: Norsu se on.

W: Se on pojat mammutti, niin kuin siinä Hevisauruksen kappaleessa.

O: Se on kiva.”


Hieman jäi auki onko se biisi vai tämä mammuttigeokolikko kiva, mutta kyllä ne molemmat on kivoja. Geokolikot on aina kivoja, vaan raskiiko tätäkään laskea liikkeelle, kun saattaa kadota hyvinkin nopeasti.

Geokolikko on yksipuolinen eli tausta on metallia, eikä ole emaloitu. Kolikko on myös tavallisia kolikoita ohuempi, mutta kuitenkin paksumpi kuin travel tagit.

Nopealla googletuksella selviää, että kyseessä on Frozen Mammoth geokolikko, jonka saa Geocaching HQ:n kaupasta 9.99$ hintaan. Monesti HQ-kaupan tavarat ovat Euroopassa hieman kalliimpia, koska kauppiaiden pitää maksaa tullit ja ALV:t. Cache-Cornerista tätä ei löydy valikoimista, mutta vastaava kolikko maksaa 12 €. Lopulta toisesta saksalaisesta kaupasta löydän saman kolikon hintaan 12,99€. Käytämme siis tätä hintaa arvon laskemisessa, koska tullien ja ALV:ien laskeminen tuntuu liian hankalalta, vaikka ei se oikeasti niin monimutkaista ole.

Luukun arvo: 12,99 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 26,19 €

Tähän mennessä vaikuttaa, että kalenterin lupaus 90 euron arvosta voi hyvinkin pitää paikkaansa, kun neljästä ensimmäisestä luukusta on tullut jo yli 26 euron arvosta tavaraa. Nähtäväksi jää pysyykö tahti yhtä kovana, vai tuleeko “täytettä” jossain vaiheessa. Huomenna jatkamme avaamalla jo viidennen luukun. Muista tulla kurkkamaan kanssamme mitä sieltä paljastuu.

Vuoden 2021 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

2 comments

  1. Onpa hauskaa seurata tätä kalenteriluukkujen avaamista. Nuo pienten kommentit tuntuvat niin aidoilta ja sen perään aikuisen analyyttinen selostus luukusta löytyneestä tavarasta tuo hauskan kontrastin juttuun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.