Geojoulukalenteri 2021 – luukku 11

Joulukuun 11. päivä. UNICEF täyttää 75 vuotta ja me avaamme jälleen yhden joulukalenterin luukun. Tampereella sataa alijäähtynyttä vettä ja vaikuttaa siltä, että talvi oli tällä erää tässä. Olisi kyllä suonut maan pysyvän valkoisena, kun lunta ei vielä ollut kuitenkaan kätköilyä haittaavia määriä.

K:n vuoro avata luukku. Saamme luukun auki ja jälleen tyhjää täynnä. Tällä kertaa emme kuitenkaan tyytyneet kohtaloomme vaan W kurkki vähän pahvin alle lokeroiden väliin ja sieltähän se päivän luukku lopulta löytyi. Ehkä siis aiemmankin tyhjän luukun sisältö jostain löytyy. Kalenterissa olisi tältä osin vähän parannettavaa, että littanat esineetkin pysyisivät omilla paikoillaan.

Kommentit

K (6 vuotta): Mammutin luuranko. Tämä on matkalainen. Tästä voi ottaa koordinaatit (katselee seurantakoodia). En tiedä mitä nämä reiät tässä on (W kertoo, että aiempi mammutti kiinnittyy magneetilla tähän). Hieno se on kyllä, kun tähän saa sen aiemman mammutin kiinni.

O (3 vuotta): En muista mikä kuva tämä oli. Tää voi mennä kätköön reppuselässä. (W antaa aiemman kolikon). Ihan samanlaiset! Ne meni yhteen, kato ihan samanlaiset (näyttää kolikoita yhdessä)”

Tosiaan luukusta tuli toinen mammuttigeokolikko, johon saa aiemmasta luukusta tulleen Frozen mammoth -kolikon magneeteilla kiinni. Eräänlainen setti siis, joka oli jaettu kahteen luukkuun. Aika kiva, että luukut tällä tavoin yhdistyy.

Luukun arvon etsiminen osottautuikin hankalammaksi hommaksi. Frozen Mammoth -geokolikko löytyi hetken haeskelulla, mutta tämä pohjakolikko osottautui hankalammaksi tapaukseksi. Myöskään settiä, jossa on molemmat kolikot oli hankala löytää. Geocaching HQ:n kaupassa tämä setti on ollut myynnissä, mutta tuotesivu ei ollut enää saatavilla. Niinpä arvo pitää arpoa ihan hiharavistuksella. Käytetään tässä vaikka samaa arvoa, kun aiemmalla Frozen Mammoth -kolikolla eli 12.99€. Voi olla, että nämä kaksi kolikkoa on saanut aiemmin settinä yhdessä hieman halvemmalla, mutta minkäs teet. Tällä mennään.

Luukun arvo: 12,99 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 65,07

Huomenna vietetään kolmatta adventtia ja on vuorossa 12. luukku – kalenterin puoliväli. Muista tulla kurkkaamaan kanssamme mitä sieltä paljastuu.

Vuoden 2021 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.