Geojoulukalenteri 2021 – luukku 19

Joulukuun 19. päivä ja neljäs adventtisunnuntai. Aika katsoa mitä tämän päivän luukusta paljastuu.

Tänään K:n kanssa avasimme luukun ja pyysimme O:n kommentoimaan heti perään, vaikka O:lla oli vähän kiukutusta päällä jo valmiiksi. Tässä raadin fiilikset.

Kommentit

K (6 vuotta): Logivihkoja kaksi. Taitaa olla myös matkalainen? Geokätköilykompassi. Vai oisko sittenkin salakirjotuskompassi?  Kato tää logivihko on tämmönen viuhka. Tähän pystyy helposti kirjoittaan.

O (3 vuotta): Kuvia näkyy vain. Näitä voi värittää. Pieni piirrustusvihko. En oo nähnyt aiemmin tällaisia. “

Tosiaan kaksi logivihkoa ja puukolikko, josta löytyy ROT-13-avain sekä toiselta puolelta geokätköilylogo. Oisko tässä nyt sitten sen tyhjän luukun sisältö, eli tästä luukusta olisi pitänyt tulla vain kaksi logikirjaa ja aiemmasta tyhjästä luukusta sitten tuo puukolikko. Puukolikko mahtuisi pahvin välistä luiskahtamaan toiseen luukkuun. Logivihkot eivät ole vedenkestäviä vaan vaikuttavat tavalliselta paperilta, mutta kuitenkin hieman paksumpaa paperia, joka mahdollistaa viuhkamisen rakenteen ja kuten K:kin totesi, on tällaiseen kätevä kirjoittaa. Mutta oikean kohdan löytäminen ei välttämättä ole ihan niin kätevää. Puukolikolle en heti keksi käyttöä, mutta logivihkoja aina tarvitsee.

Entäpä luukun rahallinen arvo? Tällainen vastaava logikirja näyttäisi olevan Cache-Cornerissa 0,90€ kappale eli yhteensä 1,80€. Cache-Cornerin valikoimista löytyy myös erilaisia puukolikoita, mutta ei juuri tällaista. Geocaching HQ:n kaupan valikoimista tämä puukolikko löytyy. Amerikasta tilatessa nykyään pienillekin lähetyksille tulee kuitenkin tullimaksuja, joten hinta ei ole suoraan vertailtavissa. Toisessa saksalaisessa kaupassa Geo-versandissa tämä kolikko maksaa 3,99€ ja se on ehkä jo vertailtavissa oleva hinta. Aika kallis puupenni, mutta koska parempaakaan hintaa ei löytynyt, niin käytetään tuota.

Luukun arvo: 5,79€

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 108,14

Huomenna on vuorossa jo 20. luukku. Muista tulla kurkkaamaan kanssamme mitä sieltä paljastuu.

Vuoden 2021 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.