Geojoulukalenteri 2021 – luukku 20

Geojoulukalenteri 2021 – luukku 20. Vähiin käy päivät ennen joulua ja maalisuoralla selkeästi ollaan jo kalenterinkin suhteen. Tänään oli vuorossa taas “pieni” luukku. Kurkataan sisään..

Tänään oli O:n vuoro avata luukku. Vähän oli O:n kärsivällisyys koetuksella, kun luukun sisällön kanssa säädettiin. K:n kommentit saatiin heti tuoreeltaan mukaan myös.

Kommentit

O (3 vuotta): Avaa se! Eh! *yrittää kiinnittää housujen naruun luukusta tullutta esinettä*. Ei tää pysy missään. Pitää hakea liimaa. Laitetaan vähäsen liimaa.

K (6 vuotta): Taitaa olla taas se matkalainen. Lumihiutalepallo. Olipas hieno, kun tästä sai lisätyntodellisuuden esineen. Hauska, kun sitä pysty käänteleen ja kokoa muuttamaan ja sen taakse pystyi katsomaan.”

Kuten raadin kommenteista oli varmasti helppo päätellä, tuli luukusta tämän vuoden Geocaching HQ:n lahjamatkalainen. Eli siis matkalainen, jonka saa HQ:n partner kaupoista, kun ostaa riittävällä summalla. Muutoin matkalaista ei saa hankittua. Tämän vuoden matkalaisessa on sellainen lisäominaisuus, että jos on laittanut virallisesta Geocaching -sovelluksesta kokeelliset ominaisuudet päälle, niin iOS:llä voi matkalaista kameralla osoittamalla saada lisätyn todellisuuden 3D-mallin näkyviin. Halusin päästä tätä ominaisuutta jo aiemmin testaamaan, mutta totesin, että ei ollut mitään asiaa geopuotiin, joten en nyt ruvennut keksimällä keksimään ostettavaa, jotta olisin AR-matkaajan saanut. Nyt se sitten tuli kalenterista, mikä oli enemmän kuin kiva juttu.

Vähän hassua, että kaupantekijäisiksi tarkoitettu matkaaja tulee luukusta lahjana. Toisaalta kalenteria ostaessa ei matkaajaa erikseen saanut kaupantekijäisiksi ja ostoksen arvo kyllä varmasti tähän matkaajaan oikeuttaa, että sinänsä kiva ylläri. Etenkin, kun olin tällaista halunnut. AR-ominaisuudet ei päätä huimaa, eivätkä sinänsä tuo mitään lisää matkaajaan. Olisi hauska, jos HQ saisi kehiteltyä matkaajiin uuden ulottuvuuden tällä tavoin. Ja lisäksi onkohan siellä HQ:ssa kehitteillä jotakin systeemiä, joka korvaisi AR-kätköissä käytetyt sovellukset?

Hintaa siis ei tälle matkalaiselle ole saatavissa. Mutta kyllä se varmaan jossain reilun vitosen tuntumassa on vähintään. Käytetään siis 6€ luukun rahallisena arvona.

Luukun arvo: Ei saatavilla kaupoista. Arvio 6 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 114,14€

Huomenna on vuorossa 21. luukku. Muista tulla kurkkaamaan kanssamme mitä sieltä paljastuu.

Vuoden 2021 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.