Geojoulukalenteri 2021 – luukku 21

Joulukuun 21. päivä eli talvipäivänseisaus. Huomenna sitten mennäänkin jo kovaa kyytiä kohti kevättä, joka on geokätköilijän parasta aikaa. W aamulla lauleskeli 3 yötä jouluun on, mutta K oli sitä mieltä, että laulua pitäisi laulaa vasta huomenna, kun laulussa sanotaan, että 3 yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen. Eli oikeasti laulun päivänä on enää kaksi päivää jäljellä. Sekä W että K olivat yhtä mieltä siitä, että laulun lyriikka on vaikeaselkoinen. Mutta joskus laululyriikka on. Jaa niin se luukku. Kurkataanpas.

Availimme K:n kanssa luukun. O suostui myöhemmin vähän analysoimaan esinettä myös. Tässä siis molempien raatilaisten kommentit.

Kommentit

K (6 vuotta): Katotaas lähempää, mikä tämä on. Kätköpurkki! Nyt mä keksin! Aiemmasta luukusta tulleen lokivihkon saa tänne. Jaa on se vähän iso tänne *kokeilee logia purkkiin ja totta tosiaan puolet jää törröttämään ulos*. Kun tämä purkki on vihreä, niin tämä kannattaa piilottaa luontoon, niin se ei eroa siitä. Tää kyllä aika paljon kiiltää, kun aurinko paistaa. Mutta tällai talvella ei oo paljoa valoa niin se ei haittaa. 

O: (3 vuotta): Tän voi ripustaa lenkistä peukaloon! Ei ollut mitään täällä sisällä. Korkki menee kiinni. On tiukassa. Kato, tällai se aukee. Noin se on taas tiukassa. Tänne voi laittaa sisään vaikka pikkuauton. Ihan pikkusen.”

Hienosti K osui asian ytimeen talvipäivänseisauksen ja vuoden pimeimmän päivän osalta. Ja totta tosiaan, vihreä metallinen kätköpurkki sieltä luukusta putkahti. Hassusti ne aiemmat logit eivät tähän kuitenkaan mahtuneet, joten piilotusvalmista kokonaisuutta odottelemme kalenterista edelleen. Purkki on jonkinlainen sekoitus ripustettavaa ja pulttikätköä, eikä ole ihan selvää onko se lintu vai kala. Varmasti tämä puuhun ripustettuna toimisi hyvin. Toisaalta voisi toimia myös urbaanissa ympäristössä, mutta tällöin K:n analyysia mukaillen vihreä väri ei oikein ole optimi.

Entäpä kätköpurkin hinta? Tismalleen sama purkki maksaa Cache-Cornerissa 3,95€. En muista tällaista muualla nähneeni, niin tuolla hinnalla mennään.

Luukun arvo: 3,95 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 118,09

Huomenna on vuorossa 22. luukku. Muista tulla kurkkaamaan kanssamme mitä sieltä paljastuu.

Vuoden 2021 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.