Geojoulukalenteri 2021 – luukku 6

Hyvää itsenäisyyspäivää! Tänään juhlimme 104-vuotiasta Suomea. Neljä vuotta sitten oli muuten hauska tempaus, kun kätköilijät piilottivat Suomi 100 vuotta -kätkösarjan kätköjä. Eipä uskoisi, että tuostakin on jo neljä vuotta. Tänään kuitenkin taas juhlimme itsenäisyyttä. Tosin ei niin perinteisin menoin, koska linnanjuhlat on peruttu ja perinteinen ilotulituskin on Tampereella vaihtunut juhlavalaistukseen. Mutta eiköhän sitä tunnelmaan kuitenkin päästä. Mutta sitä ennen avaamme Geojoulukalenteri 2021 – luukku 6:n.

Tänään taas O saa avata luukun. Ensin toinen puoli luukusta ja alta paljastuu pahvi. O alkaa kiskoa siitä, mutta pienellä opastuksella saadaan toinenkin puoli luukusta auki. Sen jälkeen pitää poistaa pahvi, jonka alta paljastuu tämän päivän kätköilytavara. Otetaan raadin kommentit

Kommentit

O (3 vuotta): Lamppu! Timanttilamppu. En oikein tiedä mitä sillä tehdään. Mistä sen saa päälle? Se on pyöreä ja hieno.

K (6 vuotta): Timatti, wau! Rubiini. Tämän voi pistää kätköön vaihtariksi. Se rubiini onkin geokätkömatkalainen. Tosi hieno se on, mutta en tiedä vielä mihin kätköön se piilotetaan.

Niin se nuorempi kätköilijäsukupolvi laittaa rubiinit kätköön vaihtotavaroiksi. Vaan tämä rubiini ei olekaan mikä tahansa vaihtotavara vaan matkalainen. Sen pohjaan on kaiverrettu seurantakoodi. Mutta noinkohan kätköilijät tämän tunnistaisi kätkössä matkaajaksi? Luulisivatko vaihtotavaraksi? Tietysti jos tämän laittaisi johonkin pussiin, jossa mukana kulkisi saatesanat, niin sitten ehkä. Niin kauan kuin pussi pysyisi matkassa mukana, se voisi auttaa.

Entäpä paljonko tällainen rubiini kustantaa vapailla markkinoilla? Suomalaisista kaupoista tällaista matkaajaa ei löydy. Cache-Cornerista löytyy kolmekin tällaista matkaajaa 6,5 ja 4 cm halkaisijan timantit. Eli pieni mittaustehtävä ja kalenterin timantti paljstuu 4 cm kätkötimantiksi. Sen arvo on kaupassa 11 €, joten varsin arvokas kalenteriluukku tämäkin. Arvokin alkaa olla jo puolivälissä 90 euroa, vaikka kalenterista on vasta avattu neljännes. Saa nähdä hyytyykö tahti.

Luukun arvo: 11,00 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 38,73

Huomenna jatkamme avaamalla seitsemännen luukun. Muista tulla kurkkaamaan kanssamme mitä sieltä paljastuu.

Vuoden 2021 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.