Geojoulukalenteri – 16. luukku

Kaksi kolmasosaa joulukalenterista on tänään avattu. Jouluhan on jo ihan kohta! Tänään 16.luukusta paljastuu..

…kaulanauha. Heti kärkeen tuttuun tyyliin taas raadin viiltävän asiantuntevat kommentit:

K (3 vuotta): Tämmönen minkä voi laittaa kaulaan. (W nostaa kaulanauhaa peukalolla ja kysyy mitä siihen voi laittaa roikkumaan, jolloin:) Peukun voi laittaa roikkuun siihen. Mitäs muuta siihen voisi laittaa? Ehkä kaulaliinan tai rusetin.

A: Se on hieno. Käytännöllinen, vaikka kynälle tai lampulle. Tyylikäs sininen väri. Kiva on kun kaksi erilaista kiinnikettä kaulanauhassa.

Kiitos raati! Kaulanauha on kyllä käytännöllinen ja joskus kätköilin muutaman vuoden siten, että vastaavassa nauhassa roikkui mukana GPS-laite. Se oli ehkä hieman painava kaulanauhaan ja välillä kolisi kiviin roikkuessaan nauhassa, mutta molemmat sekä kätköilijä että  GPS selvisi hengissä. Nauha on kyllä kätevä, vaikka kynän tai jonkin muun pienemmänkin esineen roikottamiseen. Miiteissä tähän voi laittaa vaikka nimilapun roikkumaan.

Hienona yksityiskohtana kaulanauhasta saa siinä roikkuvan/roikkuvat esineet kätevästi irti avaamalla klipsin.

Geocaching -painatuksella olevaa kaulanauhaa ei taida kiinakaupasta saada. Toki sieltä löytyy kaulanauhoja 20 sentistä ylöspäin. Halvimmissa tosin ei ole yhtä hyviä kiinnikkeitä tai klipsua kuten tässä kaulanauhassa. Geo-Versandissa tällä kaulanauhalla on hintaa 3,49€ kappale. Tai jos tilaa 5 kappaletta, niin yhdelle tulee hintaa 3 euroa. Käytetään tässä laskelmassa nyt tuota 3,49 € hintaa, koska muutoin tulee ylimääräisiäkin kaulanauhoja, jotka tietysti voi antaa vaikka geokollegalle lahjaksi.

Luukun arvo: 3,49 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 40,20 €

Palataan huomenna asiaan 17. luukun parissa.

Joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

4 comments

  1. Havaitsin muuten kirjoitusvirheen. Olit tuohon loppuun kirjoittanut, että palataan huomenna asiaan 16. luukun parissa vaikka huomenna on 17. päivä.

    1. Ei huolta Purkkipate. Kirjoitusvihreestä huolimatta avaamme huomennakin uuden luukun emmekä palaa tämän päivän luukkuun Kiitos, kun olit tarkkana ja huomasit typon. Korjasin sen jo tuohon juttuun.

  2. Tämä tuote taitaakin kuulua kategoriaan “hengenvaarallinen tuote” koska ei näyttäisi olevan turvalukkoa. Ainakaan lapsille taikka puussa kiipeileville kätköilijöille ei missään nimessä tätä kaulaan!
    Varsinkin lapsille on käynyt hyvin huonosti kun turvalukottomat kaulahihnat ovat jääneet laskeutuessa / tipahtaessa kiinni esim. puun oksan haaraan ja johonkin parvisängyn rakoseen. Onpa näitä jopa hissien ovien väliin onnistuttu jättämään.
    (Jotenkin oli mielikuva että jokin EU -direktiivi jo määräisi pakolliseksi turvalukon mutta en nopeasti haettuna löytänyt).

    1. Hyvä pointti haksu! Kävi itselläkin tuo mielessä, että missä turvalukko, mutta eipä tullut asiasta kirjoitettua. Voipi olla, että turvalukon lisääminen kaulanauhaan nostaisi sen valmistuskustannuksia jonkin verran.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.