Geojoulukalenteri – 13. luukku

13. luukusta paljastuu…

..matkaajan kopiotagi. Otetaan taas raadin kommentit alkuun:

K (3 vuotta): Tämmönen kätköön kuuluva laite. Tätä saa pitää vähän aikaa itsellä ja sitten se pitää laittaa toiseen kätköön. Siinä on kätkön kuvakin.

A: Nyt on ainakin jotain, mikä liittyy kätköilyyn. Kappas, tässähän ei ole koodia. Tämän voi siis laittaa liikkeelle jos alkuperäinen hukkuu. Ensin jo innostuin, että tuli travel bug, mutta olikin vaan tällainen kopiotagi. Mutta on tämäkin ihan jees.

Naulankantaan K! Hienosti tiedetty. Tällaisen kopiotagin idea siis on, että jos matkaaja hukkuu, voi tähän kirjoittaa koodin käsin ja laittaa matkaan uuden esineen kanssa. Ihan käytännölliseltä vaikuttaa, koska matkaajien katoaminen on todellinen ongelma. Hetken tagia käsissä pyöriteltyäni rupean miettimään, että milläköhän tähän olisi tarkoitus tehdä merkintöjä? Permanent tussi pienellä kärjellä voisi olla hyvä, mutta kuinka se pysyy kiinni, kun matkaaja kiertää kätköjä? Lisäksi tajuaako kätköilijät, että tämä on matkaaja, koska koodi on kirjattu käsin? No ainakin tässä lukee perinteinen “Track at Geocaching.com” -teksti.

Pitää laittaa liikkeelle ja katsoa kuinka käy. Palataan siihen vaikka omassa postauksessa, kunhan kopiotagi on hetken kiertänyt kätköjä.

eBaysta tällaista ei oikein löydy. Geo-Versandin sivuilta löytyy kopiotagi, joka maksaa 2,49 €. Se ei kuitenkaan ole samanlainen. Kopiotagissa on kuitenkin teksti Cache Boutique ja osoite www.cacheboutique.fr. Kyseisestä verkkokaupasta tämä tuote löytyy -50% alennuksessa eurolla.

Luukun arvo: 1,00 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 34,29 €

Palataan huomenna asiaan 14. luukun parissa.

Joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.