Geojoulukalenteri – 10. luukku

Kalenterin kymmenennestä luukusta paljastuu tiirikointityökalut. Otetaan kärkeen raadin kommentit:

K (3 vuotta): Siinä on valkoinen ja suoria piikkejä. En tiedä mitä sillä voisi tehdä.

A: Kaikkea sitä kalenterista tuleekin. Nämä ovat ehkä tiirikoita. Onko näillä tarkoitus murtautua lukolliseen kätköön vai mihin näitä pitäisi käyttää?

Tiirkoinnista ei olekaan kokemusta aiemmin, joten tiirikkasetti on mielenkiintoinen ja tekee mieli päästä sitä kokeilemaan. Tuleekohan kalenterista sitten lukkokin, jolla voi tiirikointia harjoitella? Olen joskus nähnyt, kun eräs kaveri käytti tiirikoita ja hänellä oli setti “vääntövipuja”, joilla lukkoa väännetään auki samalla kuin lukon kieliä avataan tiirikalla. Tässä setissä näyttäisi mukana olevan vain yksi vääntövipu. Se näyttää aika pieneltä myös, että kovin isoa lukkoa sillä ei ehkä avata. Mutta koska kokemusta tiirikoinnista ei ole, niin vaikea sanoa. Tämä pitää ottaa kokeiluun. Ja olisihan se hienoa, jos numerokoodilukon tai avainlukon saisi auki ilman avainta.

Jälleen tulee mieleen, että saako kiinakaupasta tätä samaa settiä. Kovalla hakemisellakaan ihan samaa settiä eBaysta ei löydy. Tai löytyy, mutta lähtömaana on Italia ja hintaa 6 euroa. Kiinan tukkukaupasta sama setti löytyy hintaan 3,30 €. Minimitilausmäärä on kolme, joten hinta ei ole täysin vertailukelpoinen. Geo-Versandin sivuilla setin arvo on 12,99€. Koska yksittäisen setin minimihinta on 6 euroa, käytetään sitä laskelmissa. Suhteeessa tosin edullisemman setin saa tilattua kiinakaupassa, jos tilaa lukon ja enemmän työkaluja.

Luukun arvo: 6,00 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 28,13 €

Palataan huomenna asiaan 11. luukun parissa.

Joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

3 comments

  1. Onpa omituinen kätköilyvaruste. Vähintäänkin harmaalla alueella liikutaan jos kätköön pitää murtautua.

  2. Kiitos P44VO linkistä. Ajattelinkin, että jossain päin on varmasti kätkö, jossa näistä on hyötyä. Pitää alkaa treenaan siis..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d