Geojoulukalenteri – 15. luukku

Tämän päivän jo valmiiksi auenneesta luukusta ja melko littanasta pussista paljastuu..

..patterikätkö. Katsotaan onnistuuko patterikätkö hämäämään raatilaisia:

K (3 vuotta): Patteri! Sillä ladataan. Sillä voisi ladata meidän kilpa-auton (kauko-ohjattava auto, toim. huom.). Katso isi, siinä on koordinaatti tulostettu kylkeen!

A: Ei ole patteri K. Se on kätköpurkki ja se avataan tällä tavalla näin. Tämä on hyvä lahja ja liittyy kätköilyyn. Ehkä olisi kiva, jos patterissa olisi joku GC-merkintä, niin kätköilijät tietäsivät, että on kätkö.

Tosiaan patterikätköhän se. Kierteet purkissa vähän kinnaa uuden karheutta, mutta ehkä se käytössä alkaa kiertyä paremmin. Kumitiivisteitä ei purkissa näy, joten en ole varma onko tämä vesitiivis. Muutamissa kätköissä olen nähnyt sellaisen totetuksen, että kätköpurkki on isompi ja siellä on (rikkinäisiä?) elektroniikkalaitteita ja yhden niistä sisässä on tällainen kätköpurkki, josta löytyy logi. Se ratkaisu on sinänsä hyvä, koska näin kätköpurkkia tulee suojattua kosteudelta useammalla tavalla.

Kätköpurkin mukana ei tullut lokikirjaa. Ehkä se tulee myöhemmästä luukusta? Jos purkin aikoo saman tien piilottaa, niin askarteluhommiksi menee lokikirjan kanssa. En ole varma, mahtuuko tänne mikään, esim. kiven allan valikoimissa oleva lokivihko. Ehkä joku mikrokätköön tarkoitettu liuska?

Patterikätköjä löytyy kotimaisesta Kiven Alla -kaupasta hintaan 4,90€. Kuvassa ainakin Kiven Alla-kätköt näyttävät hieman erilaiselta, joten ei ole takuita, ovatko ne samanlaisia kuin tämä joulukalenterista paljastunut kätkö. Geo-versandista löytyy kalenterin kanssa identtinen patterikätkö hintaan 4,99€. Kiinasta AA-kokoinen patterikätkö irtoaa hintaan 1,24 €.

Luukun arvo: 1,24 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 36,71 €

Otetaan tämän päivän bonukseksi pieni tiirikointivideo. Noin viiden minuutin harjoittelulla sain laatikosta löytyneen lukon auki aiemmin joulukalenterista tulleilla tiirikoilla. Harjoittelujakson jälkeen kuvasin seuraavan videon. Enää ei tuon lukon aukaisu kauan kestä. Ilmeisesti Abloy-lukkoja ei näillä välineillä voi tiirikoida. Siinä pieni vinkki kaikille kätkön piilottajille, jotka meinaavat käyttää lukkoa kätkössään. Tai ainakin niille, jotka haluavat suojata omaisuuttaan.

Palataan huomenna asiaan 16. luukun parissa.

Joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.