Geojoulukalenteri – 17. luukku

17. päivä ja aika avata tämän päivän luukku. Vähän myöhäiseen meni tämä kirjoitus, mutta ehtiipä vielä tämän vuorokauden puolelle. Tämän päivän luukusta oli jo sinettitarra irronnut, mutta teippi on pitänyt salaisuudet piilossa. Luukusta paljastuu tänään..

… valkoinen pahvilaatikko. Sen avaamalla paljastuu avaimenperäkokoinen varavirtapankki. Raadin kommentit:

K (3 vuotta): Täällä on tällainen iso valkoinen kökkö. Tästä ei ne mikä se on. Se on laite. Se on tämmöinen siirtelyjuttu (vääntelee varavirtapankkia esiin ja takaisin piiloon) Sitä voi siirrellä. Siinä on valo!

A: Näyttää muistitikulta. En tiedä mitä sillä tehdään. Oiskohan se varavirtapankki kuitenkin. Miten tämä liittyy kätköilyyn?

Oikein meni, se on varavirtapankki. Kätköilyynhän se liittyy siten, että saa kännykkään virtaa. Tietysti meillä monesti mennään GPS-laitteella, joten ei ehkä ole totuttu lataamaan puhelinta kätköillessä. Ainoa huono puoli tässä on se, että tässä on micro-USB-liitin. Taloudessa ei ole enää ainuttakaan puhelinta, jota voisi ladata ko. liittimellä. Parempi ratkaisu olisi sellainen perinteinen varavirtapankki, johon saa haluamansa johdon kiinni. Tietysti tässä on ollut se idea, että on taskukokoinen, eikä USB-johtoa tarvitse kantaa mukana. Tarvisko joku tällaista?

Tämä vaikuttaisi olevan kyllä Kiina-tavaraa jos mikä. Niinpä eBay auki ja etsimään. Yllättäen yhtään vastaavaa tuotetta ei löydy Kiinasta. Sen sijaan USA:sta löytyisi vastaavaa tuotetta ja siitä saisi pulittaa 7.08 €. Ainoa vaan, että lähettäjä ei toimita Suomeen, joten ei onnistu. Tuote on saanut eBayssa yhden tähden viidestä ja arvio vaikuttaa vähän huolestuttavalta.

Kääk! Uskaltaako tätä jättää yksin latautumaan. Ehkä ei?  Varavirtapankissa on teksti www.interlogistik.de ja heidän sivuiltaan tuotteesta löytyy kuvaus. Tuote on myös saanut CE-merkinnän, joten ehkä tätä kuitenkin uskaltaa käyttää. Ja koska tätä ei eBaysta saanut tai AliExpressistä löytynyt, niin käytämme tässä Geo-Versandin hintaa eli 8,98 €. Aika arvokas 800 mAh virtapankiksi. Clas Ohlsonilta irtoaa 3350 mAh varavirtapankki kympillä ja 6700 mAh 15 eurolla ja kumpaankin Clasun virtapankeista saa kiinni USB-johdon. Tietysti sitten täytyy olla se latausjohto mukana myös.

Luukun arvo: 8,98 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 49,18 €

Huomenna on aika kurkistaa pussiin numero 18.

Joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

4 comments

 1. Sellainen huomio, että CE-merkintää ei saada mistään eikä sitä myönnä mikään taho, vaan se on valmistajan itsensä antama lupaus, että tuote täyttää Euroopan markkinoiden vaatimukset. Kuulemma on ollut myös tapauksia, joissa tuotteen myyntikelvottomuuden paljastuttua valmistaja on vastannut käyttämänsä merkin tarkoittavan vaan “China export”!

  1. Kiitos Jukka kommentista. On totta, että CE-merkintä on valmistajan tai myyjän antama lupaus. Yleensä kyllä monet yritykset ottavat tämän lupauksen aika vakavasti, koska jos käy ilmi, että tuote ei täytäkään standardeja, niin voipi tulla keikka aika kalliiksi yritykselle. Mutta tietysti kaikenlaista vipeltäjää mahtuu maailmaan ja kuten mainitsit, kun käy köpelösti lähdetään selittelemään.
   Tässä virtapankissa tarran on liimannut saksalainen interlogistik.de yritys ja he ovat myös väkästelleet virtapankille ihan vakuuttavan oloisen käyttöohjeen. Merkistä on tosiaan vaikea sanoa yhtään mitään, koska CE-merkki ja China Export ovat niin samanlaiset. Vaikka voisi olettaa asioiden olevan kunnossa, niin eBay-kommentin jälkeen en kyllä suosittelisi jättämään tätä vahtimatta lataukseen 🙂
   Tässä vielä kuva tarrasta http://www.6123tampere.com/wp-content/uploads/2018/12/96CBA22C-3FAC-401B-A6DE-8684588BA5B2-e1545080233489.jpeg

 2. Montako laitetaan? Hintaa olisi 2.58-2.88$ / kpl mutta minimitilaus 300 kpl.
  https://bringyourhope.en.made-in-china.com/product/EylJzHgGsakZ/China-800mAh-Portable-Powerbank-Micro-USB-Lightning-Emergency-Charger-with-Keychain-XH-PB-208-.html
  No hyvä on, tukkuhinta on eri mutta tuotteen alkuperämaa lienee siis tuttu Kiina. Tästä on muuten myös Apple Lighting -versio 😉
  Kaupoista tätä näyttää huonosti löytyvän, näyttää olevan loppuunmyyty ne harvat myyjät millä ollut myynnissä. Ehkä ei ole ollut myyntimenestys ja voi olla että uudemmat, tuplaliittimet (usb&lighting) sisältävät hätälaturit ovat korvanneet tämän.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.