Geojoulukalenteri – luukut 1-6

Viime vuosina on kovasti yleistyneet tavarajoulukalenterit. Löytyy kalenteria, josta tulee ihonhoitotuotteita, meikkejä, legoukkoja, Brio-junia ja vaikka se aavistuksen perinteisempi 24-luukkuinen pullokalenteri. Eikä sitä voi kieltää, että kyllähän tällainen pienistä lahjoista koostuva joulukalenteri on mukavampi kuin se perinteinen suklaakalenteri. Etenkin, kun itse kullekin muutenkin kertyy keskivartaloa, niin ei siinä tarvita joka päivästä suklaanappia lisäämään turhia kaloreita. Jo muutamana vuonna olen ihmetellyt, kun geokätköilyyn liittyvää joulukalenteria ei ole löytynyt kaupoista.

Eräs marraskuun ehtoo pläräilin taas geokätköilyverkkokauppoja ja löysinkin geoversand24.de -kaupasta geokätköilyjoulukalenterin. Löytyi vielä kahta eri versiota: 30 euroa maksava karvalakkimalli  ja karvan alta 50 euron premium versio. Tietenkin halusin hemmotella itseäni ja tilasin premium-version, jotta joulunodotukseen tulisi jännitystä. Ajatuksena oli myös, että luukkuja pääsisi blogissa avamaan lukijoiden kanssa yhtä aikaa. Tilasin kalenterin 19.11., mutta sitä ei kuitenkaan näkynyt. Joulukuun alkoi ja niinpä jäi heti startista luukut avaamatta blogissa.

Lopulta kalenteri saapui 4.12. postin toimittamana. Ei se tietysti ole verkkokaupan vika, jos toimitus kestää, mutta hieman tämä viivästys kyllä närästi. Noh, avataan kalenterin alkupään luukut sitten kerralla ja tästä eteenpäin jouluun asti on luvassa yksi luukku per päivä tässä blogissa. Tervetuloa mukaan aukomaan kalenterin luukkuja joka päivä jouluun asti.

Yllätys!

Kun 4. päivän iltana avasin paketin oli yllätys aikamoinen. Ei tämä ollutkaan valmis joulukalenteri vaan “joulukalenteri” olikin tee-se-itse-setti. Tavarat olivat toimitetun pahvilaatikon pohjalla ja niiden vieressä tervehti 24 ruskeaa paperipussia sekä sineteiksi tarkoitetut tarrat. Tavarat saisi siis itse piilottaa pusseihin. Mainoskuvissa oli osa pusseista ollut suljettu hienolla punaisella narulla, mutta sitä ei mukana tullut, eikä pusseissa ollut valmiita reikiä suljinnaruja varten. Kalenterin kuvausta ei ollut enää Geoversandin sivuilla, mutta Amazonista vastaava löytyi ja uudelleen tuotekuvauksen lukemalla selvisi, että kyseessä on tosiaan DIY-kit. Ehkä pitäisi käydä vähän kertaamassa Saksan-kurssilla, jotta tällaista ei pääsisi käymään uudestaan. En nyt laita tähän kuvaa alkutilanteesta, koska se spoilaisi kalenterin sisällön, mutta jouluaattona sitten näytetään miltä kalenteri aluksi näytti.

Alkutilanne: tavarapussit ja sinetit

Koska W pääsi askartelemaan kalenterin itse kasaan oli yllätysmomentti luukuista kadonnut. Niinpä päätin, että rekryän tiimimme jäsen A:n ja jäsen K:n avaamaan luukkuja. Samallapa tulee kommentit 3-vuotiaalta minikätköilijältä ja hieman vähemmän kätköilleeltä A:lta jokaisesta luukusta.

Reilun puolen tunnin askartelun jälkeen kalenteri oli valmis. Paitsi pannahinen. Mukana tulleet sinettitarrat eivät oikein pysy karheapintaisessa paperipusseissa, joista suoraan sanottuna tulee mieleen hieman entisen itäblokin maat. Yksi kerrallaan paperipussit alkavat aukeilla ja tarrat jopa lentelevät irti pusseista. Lisäksi setissä mukana ollut rekisterikilven taustalevy ei mahdu mitenkään pussiin. Ylimääräisiäkään pusseja ei ollut, joten ei voinut uhrata useampaa tälle tavaralle. Niinpä laitoin sen heti alkupäähän, niin ei haittaa vaikka se vähän näkyy. Tavaroiden kanssa joutui muutenkin ihmettelemään hetken aikaa, että keksi mikä lasketaan yhdeksi kalenterin luukuksi. Lopulta 24 luukkua (tai pussia) oli täytetty ja olimme valmiita avaamaan ensimmäiset viisi luukkua. Kuudennen avasimme sitten seuraavana päivänä. Jutun kirjoittamiseen vaaditusta ajasta johtuen pääsette nyt kurkistamaan kaikki kuusi ensimmäistä luukkua kerralla.

Kalenteri valmiina. Kakkosluukusta vähän paljastuu jo, mitä on luvassa.

Kalenterin hinta oli 49 euroa ja siinä luvattiin olevan noin 99 euron arvosta geokätköilytavaraa. Niinpä jokaisen luukun kohdalla katsomme tavaran arvon ja laskemme kalenterin arvon siihen mennessä yhteen.

1. luukku – joulukortti

Ensimmäisestä luukusta paljastui hieno joulukortti! Tässä raadin kommentit:

A: Onpa hieno. Oli myös kirjekuori, johon sen voi laittaa ja lähettää jollekin. Kyllä se käyttöön tulee, mutta miten tämä liittyy geokätköilyyn?

K: Kortti, jossa on poro ja reki. Aika hieno.

Hieno aloitus kalenterille. Kortti on kieltämättä hieno ja senhän ehtii vielä vaikka lähettää jollekin. Toisaalta geokätköilyjoulukalenterista olisi tosiaan toivonut geokätköilyaiheista tavaraa eli miksei kortti ole geokätköilyaiheinen?

Joulukortista tulee heti mieleen, että olisikohan kortin alkuperäinen lähde eBay tai jokin muu kiinakauppa. Kovin pitkään ei tarvitse etsiä, kun täysin vastaava kortti kirjekuoren kera eBaysta löytyy. Kiinasta kotiin kuljetettuna 1.14 €.

Luukun arvo: 1.14 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 1.14 €

2. luukku – rekisterikilven pidike (saksamalli)

Toista luukkua ei paljon tarvinnut avata, kun luukussa ollut rekisterikilven pidike ei mahtunut pussiin ollenkaan. Aika mahtava ajatus kalenterisetin tekijöiltä! Raadin kommentit:

K: En tiedä mikä se on.

A: Jännittävä. En ollut ajatellut tällaista laittaa autooni, mutta ajatus kutkuttaa, kun tämän näki. Ei huono idea. Paitsi tämä taitaa olla väärän kokoinen Suomeen.

Jep, oikein meni A. Ei tämä sovi geopösöön. Kilventausta on liian pitkä. Käytännössä tämä on siis georoska, koska ei tällä tee mitään. Tekstikin on muuten eri kuin myyntikuvassa. Joulukalenterin myyntikuvassa tekstinä oli Geocaching, joka on aavistuksen parempi kuin Cachemobil, joka tosin Suomessa voisi toimiakin. Rekisterikilven taus on myös huono kalenteriin, koska se ei mahdu toimitettuihin pusseihin.

Kilventauksia saa Geo-Versandista 2 kpl hintaan 9.99 €, joten tämän arvo olisi 5 €.

Luukun arvo: 5 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 6.14 €

3. luukku – pinsetit

Kolmannesta luukusta paljastuu minigrip, jonka sisällä on jokin erikoinen metallinen esine.

K: Sieltä tuli tämmönen. Siinä on suoraviiva ja alla on joku. En tiedä mikä se on.

A: Made in china lukee pussissa. En tiedä mikä se on.

No pienellä perehtymisellä selviää, että nämä ovat avaimenperäksi tarkoitetut pinsetit. Metallilenkin saa roikkumaan avainnippuun ja pinsetit sitten saa lenkistä irti vetämällä ja kiinnittämällä. Tulee kyllä mieleen, että noinkohan ne pysyvät siellä paikallaan. Jos irtoavat, niin pinsettien terävät kärjet voivat tehdä taskussa kipeetä. Kiinnike on aika erikoinen. Toimiikohan nämä? Pakko testata. Ensimmäisenä tuntuu sormissa pinsettien viimeistelemätön metallinen reuna. Ei hyvä. Pinsetit on aika jäykät, mutta kyllä näillä ehkä saisi nanologin kaivettu purkista. Ei ehkä ykkösvalintani, mutta saattaa toimia, jää nähtäväksi.

Hintaa näille pinseteille on lätkäisty Geo-Versandissa 3.99 €. Made in china teksti houkuttelee katsomaan löytyykö näitä eBaysta. Ei siinä taaskaan kauaa mene ja sama tuote löytyy hintaan 0.67 € kotiin toimitettuna. Se olkoon tämän arvo siis.

Luukun arvo: 0,67 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 6.81 €

4. luukku – Avaimenperä

Neljännestä luukusta tulee geokätköilyaiheinen avaimenperä. Otetaan taas alkuun raadin kommentit:

K: Tämmönen, en tiedä mikä se on. Roikkuva, jossa on tämmönen suora. Sen sisältä voi katsella läpi. En tiedä mitä tällä voisi tehdä. Ehkä sen voisi laittaa johonkin kiinni.

A: Kivan värinen. Laittaisin tämän vyöhön ja tähän voisi ripustaa jonkun. Menee myös ranteeseenkin.

Sori vaan, tämä on avaimenperä. Toki sen voisi laittaa vyöllekin roikkumaan. Olen samaa mieltä A:n kanssa, että väri on kiva ja tuote tuntuu oikeasti laadukkaalta. Tämän voisi ottaa käyttöön avainnippuun. Kiva huomiota herättävä väri, jotta avaimet tulee napattua mukaan. Ei huono!

Tätä tuotetta ei löytynyt eBaysta, eikä meinannut löytyä muualtakaan. Lopulta löysin sen Geo-Versandin sivuilta hintaan 2.99 €.

Luukun arvo: 2,99 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 9.80 €

5. luukku – FTF-rintanappi

Viidennestä luukusta paljastuu rintanappi. Myyntikuvassa näitä oli kolme: FTF, STF ja TTF. Voin paljastaa tässä vaiheesa jo, että kalenterista niitä löytyy oikeasti vain yksi. Tämä FTF. Raadin kommentit:

K: En tiedä mikä se on. Siinä on ympyrä ja pokaali. Kultainen palkinto minulle.

A: Siinä lukee FTF, se on ensimmäisen löytäjän palkinto. Kiva lahja etenkin jos tykkää FTF:stä.

Tässä vaiheessa kerron, että niin sen voi myös jättää kätköön ensilöytäjälle palkinnoksi:

A: Jaa sen voi laittaa kätköönkin palkinnoksi, no sehän on kiva. Silloin siinä on kyllä paljon enemmän järkeä, koska sen saa joku joka pitää FTF:stä.

Joo FTF-palkinnoksihan tämä on kätköön sopiva.

Hintaa rintanapeilla (3 kpl setti) Geo-Versandissa on 4,39 €. Yhdelle napille tulee siis hinnaksi noin 1,46€. Olen melko varma, että näitä voi teettää suhteellisen halvallakin. Katsoin eräästä eurooppalaisesta paikasta ja 64 senttiä maksoi kappale jos tilaa 50. Noh, koska juuri tätä designia ei saa muualta tilattua ja 50 kpl on eri asia kuin 1 kpl, niin käytetään nyt Geo-Versandin hintaa laskelmissa.

Luukun arvo: 1,46 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 11.26 €

6. luukku – kehys

Kuudennesta luukusta paljastuu jotakin mistä ei heti kyllä osaa sanoa mikä se on. Otetaan ensin raadin kommentit:

K: En tiedä mikä se on. Ehkä peili?

A: Onko tämä kehys? Voiko tähän laittaa jotain väliin? Miten tämä liittyy geokätköilyyn? Pysyyköhän pystyssä, näyttäisi pysyvän.

Kehyksen sisällä on pingotettu läpinäkyvä muovi. Kehys aukeaa ja väliin saa jonkun kuvan. Aika erikoiselta vaikuttaa. Kurkkaan kalenterisetin markkinointikuvaa ja selviää, että ahaa, tähän on tarkoitus laittaa geokolikko tai vastaava sisään. Kokeilen GIFF-palkintokolikollani ja avot! Tulos on hieno. Vihdoin palkintokolikko saa arvoisensa raamit ja sitä pystyy ihailemaan molemmilta puolilta. Ei ollenkaan pöllömpi tuote sittenkään, vaikka alkuun epäilytti rankasti. Kehys pysyy hyvin pystyssä itsekseen.

Geo-versand myy Ebayssa tosin 3 kpl settiä kehyksiä hintaan 16.99 €. Yhdelle tulisi näin ollen hintaa siis 5,66 €. Jotenkin en kuitenkaan jaksa uskoa, etteikö tätä kiinakaupasta löytyisi. Tätä joudun etsimään jonkun aikaa, kunnes löydän 3D floating frame hakusanalla etsimäni. Hintaa on 1,19€. Tuote on kyllä käyttötarkoitukseensa hyvä.

Luukun arvo: 1,19 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 12,45 €

 

Palataan huomenna asiaan 7. luukun parissa.

Joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.