Geojoulukalenteri – 21. luukku

Kolme yötä jouluun on… ja aika avata joulukalenterimme 21. luukku. Mitäs jännää tällä kertaa pussista paljastuu? Pussi on ainakin melkein jo auennut itsestään silkasta jännityksestä..

..pussista löytyi tällä kertaa pulttikätkö. Otetaan arvoisan joulukalenteriraadin kommentit:

K (3 vuotta): Tämmönen ympyrä ja tässä on tämmöstä vähän piikkistä ympyrää ja ympyrä jossa on kolo. En tiedä mikä se on. Tänne voi laittaa jonkun ison kökön sisään ja pyörittää. Se menee johonkin kiinni. Se on kiiltävä kuin aurinko.

A: Näyttää pultilta. Kierre oli väärällä jengalla, eikä pultti meinaa aueta.  En ole nähnyt tällaista pulttia ennen. Miten se kiinnitetään piilopaikkaan kun ei ole magneettia? Kierteet on vähän huonot. Kuinkahan se kestää käytössä?

Geokätköpultti sieltä tosiaan paljastui. Tämä on ns. kiina-malli, jossa ei ole magneettia. Sen sijaan pultti on muovia ja vain mutteri on aito metallinen. Ajatus tässä pulttikätkössä varmaankin on, että jos jostain kohteesta löytyy sopiva reikä, voisi mutterilla purkin siihen kiinnittää. Muuta virkaa mutteriosalla ei ole.

Itse kätkö aukeaa avaamalla korkki, jonka päässä on kuusikulma-avaimen mentävä lovi. Joskin suhteellisen ison kuusikulma-avaimen. Kierteet purkissa ovat jo uutena huonot. Kristallipalloni ennustaa tälle purkille kaksi vaihtoehtoista tulevaisuutta: Joko kierteet käytössä kuluvat ja alkavat toimimaan kunnolla, kun uuden karheus kaikkoaa. Toinen vaihtoehto on se todennäköisempi, että joku purkilla käyvä kätköilijä käyttää voimaa reilusti, kun kierteet jumittaa ja lopulta kierteet korkkaavat kokonaan. Jää nähtäväksi.

Perinteisen näköinen pulttikätkö geokätkökaiverruksella maksaa Geoversandissa 4,99 €. Tämä pultti ei kuitenkaan vastaa tuota, eikä muitakaan pultteja mitä Geoversandissa tai Kiven Alla -kaupassa on myynnissä. Sen sijaan eBaysta tällaisia pulttikätköjä löytyy hintaan 1,65€. Siitä siis arvo tämän päivän luukulle.

Luukun arvo: 1,65 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 65,90 €

Huomenna onkin talvipäivänseisaus ja pimein aika vuodesta etsiä kätköjä. Mutta sehän ei meitä haittaa ja siitäkin huolimatta avaamme luukun 22.

Joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

One comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.