Geojoulukalenteri 2021 – yhteenveto

Joulukuun ajan avasimme yhdessä lukijoiden kanssa joulukalenterin luukkuja ja ihmettelimme, mitä kätköilytavaraa luukuista paljastuu. Tosin taisi moni odottaa enemmän raadin kommentteja kuin mitään muuta. Vedetäänpä vielä yhteen mitä geojoulukalenteri 2021 luukuista paljastui ja mikä oli raadin jäsenten suosikki kaikista luukuista.

Asiallinen geojoulukalenteri

Olemme kahdesti aiemminkin availleen geojoulukalenterin luukkuja. Vuonna 2018 aloitimme Geoversandin joulukalenterilla ja 2019 jatkoimme Kiven Alla -kaupan joulukalenterilla. 2019 oli näistä kahdesta selkeästi viimeistellympi ja siten parempi. Tämän vuoden kalenteri eroaa aiemmista siten, että aiemmat tulivat paperipusseissa. Paperipussit mahdollistivat isommat esineet, mutta olivat jotenkin tylsempiä. Tosin paperipusseista sai askarreltua hienon joulutähden tai auringon, joka koristaa ikkunalla vielä tänäkin vuonna.

Tällaisessa laatikkomallisessa avattavilla luukuilla on kuitenkin tiettyä tunnelmaa. Lasten jäljiltä kalenteri on vielä sellaisessa kunnossa, että sen periaatteessa voisi käyttää uudelleen, jos itse täyttäisi luukkuihin jotain sisältöä. Toisaalta tässä mallissa ongelmana oli, että littanat esineet menivät kalenterin reunojen välistä väärin luukkuihin. Ongelma tosin olisi helppo korjata pienellä pätkällä kaksi puoleista teippiä, joka varmistaisi esineen paikalla pysymisen. Jossain luukussa olikin lättänä esine teipattu pohjaan kevyesti, mutta ei kaikissa.

Kalenterin sisältö

Sisältöhän näissä monesti ratkaisee, vaikka tällä kertaa kyllä ulkomuotokin oli ilahduttava. Tässä vielä kertauksena koko kalenterin sisältö:

 1. Ommeltava kangasmerkki
 2. Lompakkokokoinen monitoimityökalu
 3. Roikku nanokätkö
 4. Jäätynyt mammutti geokolikko
 5. Karbiinijojo
 6. Timanttigeokolikko
 7. Lumiukkopinssi
 8. Magneettinarutyökalu
 9. Nimikyltti
 10. Toinen mammuttigeokolikko
 11. Leimasin omalla nimimerkillä
 12. Kaksi avainkarbiinihakaa
 13. TB-tagi
 14. Geokätköilytarra
 15. Pullon /PET-putkilon kiinnityslenkki
 16. Toinen lumiukkopinssi
 17. Monitoimityökalupihdit (Leatherman kopio)
 18. 2 PET-putkiloon sopivaa logikirjaa
 19. Puukolikko ROT-13 avaimella
 20. Joululahja travel tag AR-toiminnolla
 21. Vihreä metallinen kätköpurkki
 22. 5 kpl puukolikoita omalla nimimerkillä
 23. 3 logiliuskaa
 24. Fenix E01 V2.0 EDC minitaskulamppu
Osa kalenterin tavaroista

Kalenterista tuli ilahduttavan paljon ja monipuolisesti kätköilytavaraa. Toki mukana oli kangasmerkit ja tarrat, jolle on hankalampi löytää käyttöä. Mutta erittäin positiiviseksi koin, että kalenterissa oli useampia kätköilytyökaluja ja matkaajia. Erityisesti geokolikoiden määrä ylitti odotukset. Sen sijaan kätköpurkkeja ja logeja olisi voinut olla enemmänkin, vaikka tähän kalenteriin mahtuvat kätköpurkit olisivat olleetkin pieniä. Lumiukkopinssit taisivat olla kalenterin heikoin lenkki, kun eivät varsinaisesti liity kätköilyyn. Niiden tilalle olisi saanut vaikka pienen kätköpurkin ja purkkiin sopivan logivihkon. Tässä olisi Cache-Corner voinut ottaa mallia Kiven Alla -kaupan kalenterista, jossa luukut muodostivat kokonaisuuksia.

Toinen mitä kalenterista olisi voinut tulla on magneetti. Tänäkään vuonna kalenterista ei paljastanut yhtään magneettia (pl. magneettityökalu). Magneetit ovat kuitenkin tarpeen urbaanikätköjä tehdessä.

Luukuista oma suosikkini oli ehkä nimikyltti. Toki meillä erilaisia nimikylttejä on jo ennestään, mutta tämä oli silti kiva. Myös minitaskulamppu oli toki kiva, vaikka toistaiseksi Armytekin Zippy EDC on toiminut kivasti. Onpahan seuraava sitten valmiina, jos Zippystä aika jättää. Kalenterista tulleet kolikot toki ovat aina kivoja ja magneettityökalu jos se osoittaa toimivuutensa käytännössä. Pitää sitä testailla myöhemmin.

Entäpä raati? Mitkä olivat teidän suosikkiluukut?

K (6 vuotta): Monitoimityölalu on hienoin. Tätä varmaan käytetään usein, kun kätköillään, kun tässä on sahaa, pullonavaajaa, veistä, pihdit ja muuta. On tosi kätevä vehje tämä monitoimityökalu. On vielä kuljetuspakkauskin, ettei huku. Kaunein oli timantti, mutta se ei ollut paras. 

O (3 vuotta): Leimasimesta pidän eniten. Se on kiva, kun saa leimata. 

Monitoimityökalu on kyllä hyödyllinen. Meillä vain on tällainen jo kätköilylaukussa mukana. Ehkä voisimme laittaa tämän kätköön tai sitten lapsille tästä oma työkalu. Leimasinkin on tosiaan hyödyllinen, vaikka kuukaudet siinä olikin saksaksi. Mutta varmasti sitäkin tullaan kokeilemaan ja siitä varmaan myöhemmin myös voitaisiin blogatakin, miten se kestää vettä. O varmasti mieluusti osallistuu testailuun leimaamisen muodossa.

Raha-asiat

Kalenterin hinta Cache Corner -kaupassa oli 89,90€. Tuotekuvaus sanoo, että tavaroiden yhteenlaskettu arvo on enemmän kuin kalenterin hinta. Jokaisen luukun kohdalla etsimme paikan, josta vastaavan tuotteen sai edullisimmin. Tällä tavallakin yhteenlaskettuna kalenterin arvoksi saimme 139,77 €, joka ylittää kalenterin hinnan melkein 50€:lla. Tämän vuoden kalenterista ei myöskään merkittävästi tullut kiinankaupan tavaraa, mikä oli ilahduttava juttu. Eli kalenteri oli reilusti hintansa arvoinen.

Jos on kätköilyuransa alkutaipaleella on tällainen kalenteri varmasti kiva, koska joka luukusta tulee varusteita ja tarvikkeita, joita ei vielä ole. Kun on jo jonkin aikaa kätköillyt osa kalenterin esineistä saattaa jo löytyä varuste repusta. Silti tämän vuoden kalenterista ilahduttavasti tuli paljon sellaista mitä omasta varusterepusta ei vielä löytynyt tai sitten matkalaisia tai kätkötarvikkeita, joille on aina käyttöä.

Kiitokset kaikille joulukalenterin seuraajille. Saimme kirjoitussarjasta todella paljon positiivista palautetta, niin blogiin, tekstarilla kuin miiteissäkin. Sen verran pidettyjä nämä ovat olleet, että katsotaan mitä ensi vuodeksi keksitään.

Alla vielä tämän vuoden kaikki joulukalenteripostaukset:

lay-posts category=joulukalenteri2021 posts_per_page=”30″]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.