Reach the Peak – Aconcagua

Joulukuussa geokätköilijät ovat kiivenneet pohjois-Amerikan korkeimman huipun Denalin rinteitä etsimällä kätköjä ja keräämällä pisteitä Reach the Peak -kampanjassa. Joulukuu ja koko vuosi jo vetelee viimeisiään. On taas aika tehdä luoda uudet kätköilytavoitteet seuraavalle vuodelle ja aloittaa Reach the Peak haasteen toiseksi viimeinen vaihe Aconcagua 3.1. 2022. Aconcagua on etelä-Amerikan vuori korkein vuori Andeilla, Mendozan provinssissa Argentiinassa.

Reach the peak – Aconcagua

Loppukesästä alkanut Reach the Peak -kampanja jatkuu siis 3.1.2022 kuudennella jaksolla, jossa on tällä kertaa vuorossa Inkojen pyhä vuori Argentiinassa Aconcagua. Aconcagua on eteläisen pallon puoliskon korkein vuori kohoten aina 6,961 metrin korkeuteen.

Jos Aconcaguan aikoo huiputtaa, on helpoin reitti sinne pohjoisesta, jossa huiputtamiseen ei tarvita köysiä, kirveitä ja muita kiipeilyvarusteita. Toki ilmanala on heikko korkealla ja vain noin 40% merenpinnasta huipulla. Monet silti huiputtavat Aconcaguan ilman lisähappea. Vaikka vuori on teknisesti helppo huiputtaa, vaatii vuori kuolonuhreja usein. Syynä on kiipeilijät, jotka aliarvioivat korkeuden ja kylmien olosuhteiden luomat vaatimukset. Niinpä paleltumat ovat yleisiä. Haastetta kaipaavat kiipeilijät voivat valita eteläisen reitin, jota pidetään yleisesti erittäin vaikeana.

Tällä kertaa 350 pistettä oikeutaa perusleirin souveniriin (basecamp) ja huipun (summit) souvenir tuttuun tyyliin vaatii vuoren korkeuden verran pisteitä eli 6960 pistettä. Näitähän saa etsimällä kätköjä ja alla on tammikuun haasteen pistetaulukko.

Kirjaa löytö multikätköltä775
Kirjaa löytö mysteerikätköltä750
Kirjaa löytö kätköltä, jolla on 15+ suosikkipistettä725
Kirjaa löytö Earthkätköltä700
Kirjaa löytö Letterbox-kätköltä550
Löydä Adventure Labin lokaatio (yksi piste)450
Löytö joltakin muulta kätkötyypiltä (miittejä ja webcameja ei lasketa)350

Jälleen on pistemäärissä kevyttä inflaatiota huomattavissa ja yhdeltä kätköltä saa hieman aiempaa enemmän pisteitä. Todella monella rivillä on jo 7:llä alkavia pistemääriä. Toisaalta pohjoisella pallonpuoliskolla on talviset oltavat kätköjen hakemiseen, joten sinänsä ymmärrettävää. Tehtävä ei tälläkään kertaa ole mahdoton ja souvenir irtoaa 9:llä multikätköllä tai 10 mysteerikätköllä.

Jälleen on syytä muistaa, että jakso vaihtuu klo 12:00 UTC aikaa tammikuun 3. päivä. Suomen ajassa tuo on klo 14:00. Eli jos etsii kätkön 3.1. ennen tuota kellonlyömää ja tekee siitä draftin, niin myöhemmin draftia logiksi muuttaessa sitä ei lasketa uuteen jaksoon. Aconcagua-jakso jatkuu 7.2. 2022 klo 14:00 (Suomen aikaa) asti.

2 comments

  1. Jatkuu kai helmikuun alkuun asti Painovirhe? “Aconcagua-jakso jatkuu 3.1. 2022 klo 14:00 (Suomen aikaa) asti.”
    Jatkuu helmikuun alkuun asti?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.