Geojoulukalenteri 2021 – luukku 24

Vihdoin on se päivä, jota on viimeiset reilut kolme viikkoa odotettu kuin uutta kätkötyyppiä, jouluaatto. Niinpä on aika avata geojoulukalenteri 2021 – luukku 24.

Aamulla nautimme perinteisesti riisipuuroa koko geokätköilytiimimme voimin ja siinä samalla W avasi viimeisen luukun. Siitähän syntyi varsinainen keskustelu.

Kommentit

O (3 vuotta): Pattereita!

K (6 vuotta): Eipäs ookkaan pattereita vaan yksi patteri ja taskulamppu.

*W avaa patterikotelon*

K: Patteri sisään, sitten korkki kiinni ja häh, se onkin jo päällä

O: Palaa!

K: Tällä voi etsiä kätköjä pimeässä tai pienistä koloista. On kyllä hyvä talvikätköilyyn, kun on pimeetä.

O: Kun menee retkelle, niin voi mennä kätköileen

K: En nää riisipuuroa tällä. *kuikuilee riisipuurokattilaa kohden*

*A nostaa kannen*

K: Aa, nyt nään. Lamppu sopii tontuille ja kaikille.

O: Lampulla voi mennä kätköileen

K: Tää lamppu on hyvä vesikätköille, kun tämän väri on sininen. Ei kyllä toimi veden alla. Punainen olisi jouluisempi

O: Mutta tämä on sopivan kokoinen!

Kiitos raati. Hienoa analyysia ja vielä jouluaattoaamuna maltoitte kommentoida. Nyt kun viimeiset kommentit on saatu, voikin raati siirtyä odottelemaan pukkia. Ja voi pojat sitä on odotettu.

Luukusta tuli Fenixin E01 mini-EDC taskulamppu. EDC tulee sanoista “Every day carry” eli lamppu on tarkoitettu avainnippuun tai vastaavaan, jolloin se on aina mukana. Lamppu toimii yhdellä AAA -patterilla ja geokätköilykäytössä vaikuttaisi olevan hyvä apu, jos muuta ei ole. Pimeään metsään ei välttämättä tällä kannata lähteä, mutta sopii ad hoc kätköilyyn, jos ei ole parempaakaan valonlähdettä mukana. Ja silloin kun minä aloitin kätköilyn, ei vakiokäytössä olleissa taskulampuissa ollut kuin noin 2 kertaa sen verran lumeneita kun tässä minilampussa. Aikamoisin harppauksin ovat taskulamputkin kehittyneet. Mutta tämä piskuinen lamppu toimii varmasti hyvin kätkön mahdollisten piilopaikkojen tarkastamiseen ja toisaalta ei ole urbaanissa ympäristössä liian huomiota herättävä.

Jotta lamppu on saatu joulukalenteriin mahtumaan on sen myyntipakkaus jouduttu poistamaan. Toisaalta eipä sillä mitään tee. Mukana tuli kuitenkin ohjekirja ja varatiiviste sekä avaimenperälenkki. Alla olevassa kuvassa näkyvä musta lenkki on muovilenkki, joka tulee poistaa ennen käyttöä.

Hieman yllättäen tätä kyseistä lamppua ei löydy Cache-Cornerin valikoimista ollenkaan. Mutta suomalainen Kiven Alla -verkkokauppa ei petä ja sieltä löytyy tämä lamppu hintaan 18,90€. Pikaisella googlailulla hinta on joka puolella melkein sama. Halvin hinta löytyy tällä hetkellä Jussinmäeltä, jossa tuote on tarjouksessa 17,58€ ja kalleimmillaan Kärkkäisellä 99€. Kärkkäisen hinta on jo hyvän matkaa yli kipurajan tästä lampusta. Käytetään nyt halvinta hintaa, vaikka se selkeästi onkin väliaikainen tarjoushinta. Hieno lopetus kalenterille.

Luukun arvo: 17,58 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 139,77 

Kalenteri olikin sitten tällä erää tässä. Varmaan vielä yksi kooste kirjoitusaiheesta tehdään, mutta vietetään nyt ensin vähän joulua. Hauskaa joulua kaikille geokätköilijöille!

Vuoden 2021 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

5 comments

 1. Olipahan mielenkiintoinen juttusarja, kiva tietää millainen sisältö näissä kalentereissa on. Kirjoituksetkin oli mukavaan tyyliin toteutettu!
  Mukavaa joulua!

 2. Suurkiitokset raadille ja Weellulle todella mukavasta joulukalenterista. Oli päivän kohokohta, kun pääsi lukemaan raadin arvioinnit.
  Mukavaa joulun aikaa teille kaikille!
  Toivottaa eräs bloginlukija Äänekoskelta
  ( vrt. Mml:n kartat cachlyyn)

 3. Onpa ollut kiva seurata tätä kalenteria. Kiitos kaikille kolmelle ja erityiskiitokset hyvistä kommenteista. Toivottavasti pukki muisti. Hyvää joulua ja kätkörikasta uutta vuotta

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.