Geojoulukalenteri – luukku 21

Palindromipäivä 21.12. on tänään. Vajaan sadan vuoden päästä koetaan palindromiminuutti, kun kello näyttää 21.12. 2112 21:12. Moni ei meistä varmasti ole tuota näkemässä, mutta palindromikoordinaatteja jokainen voi käydä todistamassa, vaikka tänään, kun etsii sopivan kätkön. Siitähän saa löydön, vaikka käynnissä olevaan 3,2,1,go -haasteeseen. Palindromikoordinaatithan ovat siis esimerkiksi N 61°29.432 E 23°49.216. Tästä tiedosta voi olla hyötyä joskus mysteerien kanssa. Mutta nyt geojoulukalenteri – luukku 21 .

Tällä kertaa kyseessä on pehmeä paketti. Kurkataan sisään ja otetaan esiin tuubihuivi eli Buff -huivi. Taitaa muuten tulla se usein kuultu buffa tuosta tuotenimestä. Toisaalta buffa tuo mieleen kyllä buffetin. Menee sekavaksi. Parempi kysyä raadilta mielipide nyt.

Kommentit

K (4 vuotta): Geokätköilykauppakassi? Ei se ookkaan. Se on liian. Tämmöinen on tosi hyvä olla, en kyllä ole koskaan tällaista käyttänyt (levittelee sitä pöydälle pöytäliinaksi) Ehkä sillä voi peittää, ettei näe jotain tai jotain muuta. En oikein tiedä. Jaa se onkin kaulahuivi. Voi laittaa päähän ja sitten mennään ulos. Ei tule kylmä. Siinä on lumihiutaleen kuva, joka on tosi jouluinen.

A: Paljastui tuubihuivi. Nätin näköinen. Tätä voi kyllä käyttää keväällä ja syksylläkin, vaikka onkin talvikuva. Ihan hyödyllinen.

Tuubihuivia aina tarvii. Tosin niitä on kertynyt vaatekaappiin useampiakin, kun on saanut mainoslahjoina sieltä sun täältä. Etenkin keväällä ja syksyllä, kun tavallinen kaulaliina tuntuu liioittelulta on tuubihuivi hyvä lisä varustukseen. Menee pieneen tilaan ja voi heittää kaulaan, kun alkaa tuntua siltä, että lämpötilalaskee. Tai vaikka päähänkin. Alkusyksystä tulee itse pidettyä punaista tuubihuivia päässä metsästäjien varalta ja toisaalta myös vähän estää hirvikärpäsiä tarttumasta hiuksiin.

Talvella pelkkä tuubihuivi ei oikein kaulassa riitä (toki riippuu muusta varustuksesta), mutta kovilla pakkasilla tuubihuivia on tullut käytettyä kasvojen suojana, ettei naama jäädy. Eli monenmoista käyttöä tälle on. Olen nähnyt Kiven alla -kaupassa hienoja pipoja, joissa on heijastava kuva ja koitin tuubihuivia taskulampulla valaista, mutta huivin kuva ei taida olla heijastavaa ainetta, joten heijastimena tämä ei toimi.

Tämän putkihuivin hinta Kiven Alla -kaupassa on 8.90€. Putkihuiveja saa muualta halvemmalla ja esim. hienolla Motonetin logolla varustettu huivi vastaavassa kaupassa maksaa kolme euroa. Mutta ei se ole sama asia kuin talviattribuutilla varustettu huivi. Niinpä käytetään laskelmissamme tuota Kiven Alla -hintaa kumpaisessakin.

Luukun arvo Kiven Alla -kaupassa: 8,90 €

Halvin hinta luukulle: 8,90€

Kalenterin arvo Kiven Alla -hinnoin yhteensä tähän mennessä 120,03 €

Halvin mahdollinen hinta tähän mennessä yhteensä: 85,18 €

Vähiin käy. Enää kolme luukkua on avaamatta.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.