Geojoulukalenteri – luukku 17

Geojoulukalenteri – luukku 17 ja tiistai. Viikon päästä onkin sitten jo jouluaatto. Avataanpa tämän päivän joulukalenterin luukku.

Tämän päivän pussukka ei ole ihan lättänä, mutta ei kyllä kovin painavakaan. Kurkataan. Kappas, UV-tussi. Tätä en osannut aavistaa, vaikka eilen tulikin UV-lamppu.

Kommentit

K (4 vuotta): Mitähän täältä tulee, kun on niin muhkea pussi. Kynä. Onko vielä jotain lisää? Ei ole. Geokätköilytussi. Tussilla saa aika hyvin piirrettyä geokätköilystä, mutta tussin huono puoli on, ettei sitä saa poistettua. (Kokeillaan tussia) Ei kovin hyvin näy. Se haisee. Tämä koko piirrustus haisee. Kuivuessa tämä vähän häipyy. (Katsotaan UV-lampulla piirrustusta). Täytys olla kaikilla lamppu mukana, jos tällä tussilla piirtää. Meillä on jo kolme kynää tullut kalenterista. Ei tätä voi kauheen hyvin käyttää kätköilyssä, kun se häipyy. Huono tussi.

A: Hyvä, UV-tussi. Pääsee tekeen omaa UV-kätköä. Hyvä luukku, kun ei kaikilla varmasti ole tällaista.

UV-tussia tosiaan voi käyttää oman UV-kätkön tekemiseen. Myös tietysti asioiden merkitsemiseen. Muistan joskus oli tapaus, jossa kätköpurkkeja / logeja, yms hävisi. Silloin osa kätköilijöistä rupesi merkitsemään “omiaan” UV-tussilla, jotta sitten kun purkki jossa oli vastaava vihko tai purkki ilmestyi samalle seudulle saattoi katsoa, että oliko kyseessä oma purkki. Muutoinhan tätä tussia ei oikein tarvitse. Koska huono se on piirtelyyn, kuten K totesi. Aiemmin muuten testasimme UV-tussia tässä kirjoituksessa.

Edding UV-tussi maksaa Kiven Alla -verkkokaupassa 5,90€. Pikaisella googlailulla tussia ei löytynyt muualta sen halvemmalla. Jostakin verkkokaupasta se irtosi 5,83 €, mutta näytti, että kauppa on keskittynyt yritysmyyntiin ja en ole varma saako sieltä yksityishenkilöt tilattua. Kiinasta varmasti löytyy halpoja UV-tusseja, mutta sieltäkään ei tätä laadukasta Eddingin UV tussia löydy. Joskus ostin jostakin halvan UV-tussin ja sillä ei kyllä tehnyt mitään. Jälki oli heikkoa ja tussi kuivahti nopeasti. Eli siinä mielessä suosittelen kyllä tätä Eddingin tussia. Mutta niin, mennään luukussa tällä kertaa siis 5,90 € hinnalla molemmissa kategorioissa.

Luukun arvo Kiven Alla -kaupassa: 5,90 €

Halvin hinta luukulle: 5.90€

Kalenterin arvo Kiven Alla -hinnoin yhteensä tähän mennessä 94,43 €

Halvin mahdollinen hinta tähän mennessä yhteensä: 61,47 €

Huomenna jatketaan. Sitä odotellessa voi vaikka kertailla alta josko joku aiempi luukku on jäänyt katsomatta.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.