Geojoulukalenteri – luukku 12

Tänään ollaan joulukalenterin puolivälissä jo, kurkataanpa siis geojoulukalenteri – luukku 12.

Pussukka oli tänään vähän lättänämpi kuin eilen, mutta kuitenkin vähän pullisteli. Lupaavaa. Pussukasta paljastui teleskooppipeili! Eli nytkö seuraavat päivät sitten tulee apuvälinesettiin kuuluvia työkaluja? Noh, kyllähän näitä tarvii. Mitäs mieltä raati on tämän päivän luukusta?

Kommentit

K (4 vuotta): Pussissa on numero 12 ja nalle. Onpa kiva. Taas geokynä! Ei se ollutkaan, olikin geokätköilypeili. Sillä voi suurentaa vähän jos tarvii. Suurennuslasi voi suurentaa kaikkia paikkoja ja jos haluaa pieniä kätköjä katsoa, niin on kätevä. Tällä voi katsoa mahtuuko purkkiin vaihtareita tai matkaajia

A: Ei K, ei se ole suurennuslasi vaan peili. Kun katsoo siihen, niin sieltä katsoo oma kuva takaisin. Se on kätköjen etsimiseen. Jos ei näe johonkin koloseen, niin voi peilin avulla kurkata, onko siellä kätkö, eikä tarvitse laittaa kättään paikkaan, johon ei näe. Hyvä varmasti kalenterissa, sillä harvalla varmaan on tällaista teleskooppipeiliä varusteissaan.

Totta! Eipä taida olla meidänkään varustuksessa peiliä. Ei sitä usein tarvitse, mutta joskus se on kyllä hyödyllinen. Onpa jossain kenttämysteerissä ollut jotain peilikuvanakin kirjoitettu, niin sellaisessa tämmöinen peili helpottaa myös.

Tällä voi kurkkia kätevästi erilaisiin koloihin urbaanissa ympäristössä huomaamattomasti. Ja toinen käyttötarkoitus mikä tulee oitis mieleen, on jossakin putkessa olevan purkin vetäminen käden ulottuville. Peili on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sen pituus kokoontaitettuna on 18 cm. Peilin halkaisija on noin 3 cm. Aukivedettynä pituutta työkalulle tulee noin 50 cm. Ihan kätevä laite myös purkin vetämiseen jostakin piilosta esiin. Peiliosa kääntyy 360 astetta eli sen voi väännellä haluamaansa asentoon.

Ensi fiilikset työkalusta on positiiviset, joskin peili voisi olla hieman isompikin. Toisaalta purkin esiin vetämiseen, on hyväkin, että peili osa on pieni.

Tätäkään tuotetta ei ole Kiven Alla -kaupassa myynnissä erikseen, vaan se on osa geokätköilijän apuvälinesettiä. Arvioin eilen varustelaukun hinnaksi 15 euroa, jolloin neljälle setin sisältämälle apuvälineelle jää kullekin 5 euroa hintaa. Voi olla, että esim. pinsetit ovat erikseen ostettuna halvemmat ja magneettipoimin tai tämä teleskooppipeili kalliimpi.

eBaysta löytyy vastaavanlainen teleskooppipeili hintaan 1,56 €. Kyseessä ei kuitenkaan ole täysin sama tuote, koska mitat eivät ole samat kuin Kiven Alla -kaupan sivulla ilmoitetut. eBayn peili on joitakin millejä lyhyempi. eBaysta muuten löytyi isompikin 5 cm halkaisijalla oleva peili, jonka hintakin oli sitten tietysti kalliimpi. Laatu voi olla eBayn tuotteessa heikompi ja uskon, että Kiven Alla -kauppa on havainnut myymänsä tuotteen hyväksi.

Luukun arvo Kiven Alla -kaupassa: 5,00 (arvio) €

Halvin hinta luukulle: 1.56€

Kalenterin arvo Kiven Alla -hinnoin yhteensä tähän mennessä 59,83 €

Halvin mahdollinen hinta tähän mennessä yhteensä: 40,08 €

Saa nähdä tuleeko lisää apuvälinesetin osia huomenna vai mitä jännää luukusta paljastuu. Veikkaisin kyllä, että sieltä tulee seuraava osa tätä settiä. Nähtäväksi jää.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.