Geojoulukalenteri – luukku 16

Taas maanantai. Mutta tämän jälkeen on enää yksi maanantai ja sitten joulupukki jo tuleekin. Sitä K ainakin kovasti jo odottaa. Avataanpa nyt kuitenkin tämän päivän pussukka eli geojoulukalenteri – luukku 16.

Pussukka on aika kevyt, mutta kuitenkin pulska. Kurkataanpa. Sieltä löytyi valkoinen pahvilaatikko, jossa on numero 6. Jännitys säilyy. Kurkataan lootan sisään. Siellähän on UV-lamppu. Tai ainakin oletan, että on UV-lamppu. Patterit koneeseen ja raadin kommentit.

Kommentit

K (4 vuotta): Mitä täältä tulee? Tämmöinen, jossa on jotain sisällä (ihmettelee pahvilaatikkoa). Mistä tää avautuu? Taskulamppu! Geokätköily taskulamppu. Jos joku meidän lamppu menee rikki, niin voi vielä käyttää yhtä. Jos isin tai mun lampusta loppuu tehot kesken, niin voi käyttää sitten tätä. Tässä on nauha ja sen voi laittaa roikkuun johonkin. Sinistä valoa tulee. Tykkään. On ihan kivan värinen.

A: Kiva joulunpunainen lamppu. Epäilisin K, että se on UV-lamppu. Näkee salaisia viestejä. Sehän oli hyvä luukku. Aika pieni lamppu, mutta voisi ehkä olla ohuempikin lamppu, niin olisi aina mukana.

Kiitos raati. En kyllä usko, että lampustani loppuu tehot kesken. Tai mistäs sitä tietää 🙂 Akut tietysti saattavat mennä tyhjiin, joten eräänlaista tehon loppumista sekin. Ja sillain on muuten pari kertaa nyt ihan viime päivinä käynytkin.

UV-lamppua tarvii siinä vaiheessa, kun harrastus saa lapasesta lähtemisen merkkejä. Eli kun pitää ne loputkin kätköt saada lähialueilta “siivottua” pois. Kalenterin UV-lamppu ei ole sieltä parhaasta päästä, mutta ajaa kyllä asiansa varsin hyvin. Yllättävänkin tehokas, vaikka ei ehkä kirkkaassa päivän valossa UV-kirjoitusta paljastakaan. Jokaisen geokätköilijän vakiovaruste kuitenkin.

Lampun rannelenkki on mallia “saan kaksi sormea siitä läpi”. Kiinnitys lamppuun oli muutenkin erikoinen, sillä lenkin metalliosalle on sopiva kolo Lampun takakannessa. Tästä, kun lenkkiä kuitenkin pujottaa samalla tulee keihästäneeksi lampun napin kumiosan. Tai kyllä sen sieltä napin välistä saa ujutettua varovasti, mutta varsin erikoinen systeemi. Ei varmasti ainakaan paranna lampun roisketiiveyttä ja voisin kuvitella, että pidemmällä aika välillä napin kumiin tulee osumaa. No ei kalenterilampulta tietysti voi olettaa liikoja.

UV-lamppuja on monen hintaisia. Itse olen jo jonkin aikaa käyttänyt tavallisen taskulampun ja UV-lampun yhdistävää Fenix TK25 -lamppua. Kalenterin UV-lamppu on luonnollisesti sieltä hintahaarukan alapäästä. Kiven Alla -kaupassa erikseen ostettuna lamppu maksaa 9,90€. Apuvälinesetin ostaja voi kuitenkin valita UV-lampullisen version setistä, jolloin hintaa tulee lampulle 5,00 €. Ihan 100% varmaksi en osaa sanoa kummastakaan, että onko kalenterin lamppu juuri sama, mutta uskoisin, että on, koska ensin mainittu 10 euron UV-lamppu on halvin Kiven Alla -kaupan valikoimissa.

Kiinan kaupassa hieman samalta näyttävä UV-lamppu maksaa 0,82 €. Tästä ei ole kyllä mitään takeita, onko se lähelläkään kalenterin lamppua. Ainakaan ulkonäkö ei ole sama. Kiinan lamppu voi olla hyvä tai sitten se voi olla surkea. Ehkä on parempi, että teemme laskelmamme tällä kertaa Kiven Alla -hinnoin ainoastaan. Halvin hinta 5 € ja kallein 9.90€.

Luukun arvo Kiven Alla -kaupassa: 9,90 €

Halvin hinta luukulle: 5,00€

Kalenterin arvo Kiven Alla -hinnoin yhteensä tähän mennessä 88,53 €

Halvin mahdollinen hinta tähän mennessä yhteensä: 55,57

Kiven Alla lupasi joulukalenterista 140€ arvosta tavaraa. Tällä hetkellä mennään hieman alta yhdeksässäkympissä, joten saas nähdä tuleeko jäljlellä olevista kahdeksasta luukusta puuttuva arvo. Mielenkiinnolla odotan jo huomista luukkua.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.