Geojoulukalenteri – luukku 5

Torstai on uusi perjantai. Tänään avataan geojoulukalenteri – luukku 5. Hieman on ohkosempi pussukka tänään kuin eilen, mutta toinen reuna vähän pullottaa, mitähän sieltä löytyy..

Pussista tuli esiin Powertank-kynä. Otetaan ensiksi A:n ja K:n kommentit tuttuun tyyliin ja jatketaan sitten ruodintaa.

Kommentit

K (4 vuotta): Sieltä tuli geokätköilykynä. On tärkeää, olla oma kynä, että voi kirjoittaa geokätköön nimiä. Voi kirjoittaa oman kätköilymerkkinsä.

A: Hyvä, laadukas kynä. Jos on jo kynä, niin ei sekään haittaa, koska tämän voi laittaa vaikka sen toisen takin taskuun sitten.

Hyvä K! Hyvä tarkennus, että oma kätköilynimimerkki on tarkoitus kirjoittaa, eikä kaikki mitkä tulee mieleen. Ja hienosti on jo pienestä sisäistetty oman kynän merkitys. Kyniä tarvitsee aina ja Powertank -kynä on hyvä valinta, koska se toimii pakkasessa tai ylösalaisin tai vaikka logikirja on märkää. Myös eri kärkien paksuutta testasimme aiemmin tässä kirjoituksessa. Joulukalenterista paljastui millin kärjellä oleva kynä, joka on paksuin vaihtoehto. Mutta kuten aiemmin mainitussa testissä todettiin, ei kärjen paksuudella ole merkitystä. Mielipideasia, mitä haluaa käyttää.

Kynän väriksi on kalenteriin valikoitunut musta, vaikka jouluisen punainenkin olisi ollut tarjolla. Toisaalta musta on varmasti useamman mieleen kuin se punainen. Vaikka voisihan sillä punaisella tehdä korjausmerkintöjä logikirjaan, jos on väärin logattu 🙂

Kyniä ei ole koskaan liikaa. Etenkin kauden vaihtuessa (syksystä talveksi tai talvesta kevääksi) ja kun takit vaihtuu, on aina syytä tarkastaa löytyykö kauden takin taskusta sopivaa kynää ja jos ei semmoinen pitää sinne lisätä. Myös geobiilissä on hyvä olla aina yksi Powertank -kynä odottamassa. Niinpä tälle kynälle on varmasti käyttöä.

Powertank -kynä maksaa Kiven Alla -kaupassa 5,90 €. Jos jaksaa Kiinan kaupan toimitusta odotella, niin sieltä vastaava kynä irtoaa 3,78 € hintaan. Jos tilaa 10 kpl, niin pääsee jo 2 euron tuntumaan hinnassa. 10 kpl voi olla yhdelle henkilölle liikaa, mutta jos vaikka tilaa geokamun kanssa puoliksi, niin voi olla järkevä vaihtoehto. Toki ei se halvemmaksi tule kuin yhden tilaaminen jos kokonaissummaa katsoo. Käytetään tuota 3,78€ hintaa arviodessamme kalenterin kokonaishintaa.

Luukun arvo: 3,78 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 21,82 €

Huomenna juhlitaankin itsenäisyyspäivää! Ehkä juhlahumun lomassa ehdimme kuitenkin kurkata kalenterin kuudenteen luukkuun, joten pysy kuulolla.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

2 comments

 1. Hei! Kiitoksia mukavasta blogista. Näitä on kiva lueskella, mutta itse antaisin sellaisen kehitysehdotuksen, että laittaisit kaksi kalenterin arvoa. Toinen voisi olla tuo mitä olet laskenut eli netistä tilattuna ja toinen olisi kiven alla kaupan hinnoilla.

  Vaikka moni netistä tilaakin, niin ehkä tässä tapauksessa se voi olla vähän epäreilu vertailu kauppaa kohtaan, koska näissä summissa on esimerkiksi verot mukana, mitä taas ei (ainakaan yleensä) tarvitse maksaa kiinasta tilatessa.

  Hyvää itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta! 🙂

  1. Moi, kiitoksia kehuista! Aina mukava kuulla lukijoilta palautetta. Ihan minkälaista tahansa 🙂

   Kehitysehdotuksesi on oikein hyvä ja toteuttamiskelpoinen. On totta, että vertailu Kiinan kauppaan ei ole reilu, koska summissa ei ole verot mukana, joita ei alle 22 euron lähetyksistä kiinasta makseta. Tosin sekin tilanne taitaa muuttua vuonna 2021 ja sitä ennenkin jo kalliimmilta lähetyksiltä. Huomenna voisi olla hyvä aika ottaa uusi summa mukaan, eli en lähde editoimaan edellisiin juttuihin sitä, mutta otetaan jatkossa Kiven Alla -kokonaishinta mukaan.

   Mukavaa itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta myös sinulle.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.