Geojoulukalenteri – luukku 1

Kyllä on odotettu joulukuuta. Tiimimme jäsen K on ollut innoissaan jo pidemmän aikaa ja pohtinut, koska pääsee availemaan joulukalenterin luukkuja. No tänään vihdoin se päivä koitti ja samalla on aika avata geojoulukalenterin ensimmäinen luukku. Ensimmäinen pussukka on varsin litteä. Mitähän sieltä mahtaa paljastua… (kuvan alta alkaa spoilerit)

Kädet täristen avaamme ensimmäisen luukun yhdessä. Käsi kurkottaa pussiin ja sieltä paljastui viisi geokätköilyjoulukorttia. Otetaan heti tuoreeltaan meidän arvioitsijoidemme kommentit

Kommentit

K (4 vuotta): Geokätköilypurkin kuva siinä. Emmä tiä mitä tällä voi tehdä. Siihen voi kirjoittaa ja sitten sen voi lähettää. Tämä on ehkä postikortti. Näyttää joulukortilta, kun siinä sataa lunta. Tuo poika yrittää saada kätköilypurkin sisään niitä lumihiutaleita.

A: Onneksi postilakko loppui niin nämä voi lähettää. Sopii hyvin kätköilykalenteriin ja voi lähettää kätköilykavereille. En tiedä sitten tietääkö kaikki omien geokamujensa osoitteet, mutta voihan sen antaa vaikka suoraan käteen miitissä tai kätköreissulla.

Ah, tässähän palaa ihan vuosikymmenen takaiset joulut mieleen. Silloin oli suurinta muotia lähettää geokaverille juuri tällainen kortti. Ilmeisesti Kiven Alla on siis kaivanut vanhan kuosin varastosta ja teettänyt uusia kortteja. Se ero vanhaan on, ettei uudessa kortissa ole seurantakoodia. Se kyllä taisi nostaa postikortin hinnan aiemmin sellaiseksi, ettei sitä oikein tehnyt mieli kovin monelle ystävälle lähettää.

Osoiteongelma on tietysti todellinen. Noin 10 vuotta sitten geocache.fi:hin rakennettiin palvelu, josta sai pyytää toisen kätköilijän osoitetietoja. Ja näyttää tuo palvelu olevan hengissä tänäkin päivänä. Sieltä voi siis pyytää toisen osoitetta. Kortti ei tietenkään tällöin täysin pääse yllättämään, mutta pääasia on tietysti joulumielen toivottelu.

Kiva idea tämä postikortti ja viime vuoden kalenteristakin joulukortti löytyi. Tässä ilahdutti erityisesti se, että kortti on kätköilyaiheinen, joten varsin mukava aloitus kalenterille ja nyt kortin ehtii vielä mukavasti lähettää, kun postin lakkokin loppui.

Kiven Alla -verkkokaupassa yhden postikortin hinta on 1,50€ ja jos ostaa 5 kpl kortteja ne maksavat 1 € / kpl. Eli tämän luukun arvo on siis 5 €, koska ei tällaisia postikortteja taida saada muualta. Tietysti jos itseltä piirrustushommat sujuu, niin voisihan sitä tehdä vaikka itse kuvan, josta teettää postikortteja ja näin tulisi mahdollisesti säästöä. Ja mikäs sen kivempi kuin lähettää itse tehty postikortti.

Tuttuun tapaan seuraamme vähän kalenterista kertyvien tavaroiden arvoa, jotta näemme pitääkö Kiven Alla -kaupan lupaus paikkaansa: 99€ arvoisesta kalenterista pitäisi tulla yli 140€:lla geokätköilytavaraa.

Luukun arvo: 5,00 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 5,00 €

Huomenna jatkamme avaamalla toisen luukun. Tule mukaan kurkkaamaan, mitä joulukalenterista paljastuu. Sitä odotellessa voi vaikka kertailla viime vuoden kalenterin luukut.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.