Geojoulukalenteri – luukku 9

Geojoulukalenteri – luukku 9. Pussukka vaikuttaa lättänältä. Ihan kuin siellä ei olisi mitään sisällä. Vahvat maanantain merkit ovat siis ilmassa. Katsotaan paraneeko maanantai, kun kurkkaa pussukan sisään…

Pussukasta paljastuu luottokortin kokoinen muoviin pakattu pahvikortti, jossa on tarra kiinni. “PITO pitää puhelimen tiiviisti alustassaan” kertoo teksti. Se onkin hyvä, että käyttökohteesta on vinkki, koska muuten se ei olisi täysin selvä minullekaan. Nyt on sen verran erikoisempi esine, että otetaan raadin kommentit.

Kommentit

K (4 vuotta): Geokätköilyyn liittyvä, hmm… geokätköilybussikortti! *avataan muovipakkaus* Tässä on karhea kohta ja muuten on sileä. Jos etsii kätköä, eikä kauhean hyvin löydä, voi olla tämä mukana.

A: Tällaista en olekaan nähnyt. Lisäjuttu puhelimeen. Varmaan hyödyllinen jos kätköilee puhelimella. Helpottaa myös geokätköilijän bongaamista, kun puhelimessa on tarra.

Nyt taisi K:llakin osua arvelut hutiin. Mutta kuinka hieno idea tuo geokätköilybussikortti olisikaan. Toisaalta jos tämä puhelimen tahmeutta lisäävä tarra aiheuttaa myös kätköilyyn tahmeutta ja DNF:iä, niin ehkä sitten sitä ei kannata ottaa mukaan. Veikkaan kyllä, että K:n kommenttiin vaikutti myös eilen haettu DNF.

Sinänsä tarra vaikuttaa hyödylliseltä, koska monet nykypuhelimet muistuttavat muotoilultaan saippuanpalaa, joka lipsuu käsistä. Toisaalta en kyllä halua puhelimeeni liimata tarroja. Varmasti tuote on suunniteltu niin, ettei tarrajäämiä puhelimeen jää, mutta jotenkin tuntuu isolta asialta liimata luuriin tarra. Toisaalta myös pitääkö näin pieni tarra puhelimen esim. kojelaudalla, kun geobiili saa kunnolla kyytiä. Tuskin. Ja toisaalta en halua kokeilla, koska puhelimeni on sen verran arvokas, että mielummin siirrään sen talteen kojelaudalta, kuin kokeilen onneani tarran kanssa.

Tarran pinta on sormiin karhea ja tarra vaikuttaa pehmeältä. Ei kuitenkaan sellaiselta limaiselta, kuten jotkut “nanoteknologiaan perustuvat liukuesteet”.

Tarran voi varmasti liimata johonkin muuhunkin kuin puhelimeen ja hankkia lisäpitoa johonkin toiseen esineeseen. Pitää vähän haudutella missä tätä voisi hyödyntää. Jos joku on tällaista puhelimessaan kokeillut, niin kertokaa ihmeessä kokemuksista kommenteissa.

PITO -liukueste kännykälle maksaa Kiven Alla -kaupassa 3.90€. PITO-liukuesteet tuntuvat Googlen mukaan olevan enemmän tarkoitettu kengänpohjiin. En siis löydä vastaavaa tuotetta muualta. Erilaisia liukuesteteippejä on tarjolla ja Kiinan kaupasta löytyy magneettisia liukuestelätkiä puhelimeen, mutta ei tällaista silikonista tarraa. Mennään siis 3.90 € hinnalla.

Luukun arvo Kiven Alla -kaupassa: 3,90 €

Halvin hinta luukulle: 3.90€

Kalenterin arvo Kiven Alla -hinnoin yhteensä tähän mennessä 36,33 €

Halvin mahdollinen hinta tähän mennessä yhteensä: 27,94

Mitähän jännää huomenna kalenterista paljastuu? Lisää jotain eksoottista vai jotain olennaisemmin kätköilyyn liittyvää? Jää nähtäväksi.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

2 comments

  1. Hommasin tuollaisen megasta ja kyllä se ällistyttävän hyvin pitää puhelimen paikoillaan kojelaudalla. Huono puoli siinä on se että tuo silikoni alkoi aika nopeasti irtoamaan siitä liimatarrastaan. Asian korjaaminen pikaliimalla oli huono idea koska se kovetti silikonin ja siinä se pitokin sitten häipyi.

    1. Kiitos p44vO kokemusten jakamisesta. Nyt tekee itsekin kovasti mieli tätä kokeilla, että miten se kestää käytössä ja pysyykö sillä puhelin paikallaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.