Geojoulukalenteri – luukku 2

Geojoulukalenteri – luukku 2. Tämä luukku vaikuttaa vain aavistuksen pulskemmalta kuin eilisen pussi. Mutta liikaa ei pidä hipelöidä, jotta jännitys säilyy siihen hetkeen asti, kun esine otetaan pussista esiin. K saa tänäänkin toimi virallisena avaajana. Mitähän jännää sieltä tänään paljastuu…

Geokätköilykaulanauha! Olisihan se pitänyt arvata, että jokaisesta geojoulukalenterista paljastuu juuri tämä lahja. Mutta otetaanpa raadin kommentit heti kärkeen.

Kommentit:

K (4 vuotta): Kätköilykaulanauha! Sen voi laittaa kaulaan, kun menee geotapahtumaan. Mulla on tämmöinen, niin tiesin heti mitä sillä tehdään. Niinkös.

A: Siihen tosiaan saa vaikka nimilapun roikkumaan. Tai vaikka kynän, niin ei tipu. Geokollegat kätevästi tunnistaa nauhasta, että ollaan samoilla asioilla.

Hienoa raati! Kaulanauha on tosiaan omiaan roikottamaan nimilappua miiteissä ja muissa tapahtumissa. Kätköllä kaulanauhaa voi myös huomaamattomasti vilauttaa kollegalle, jos ei ole aivan varma liikutaanko samoilla asioilla. Tiedä, vaikka sieltä vilautettaisiin geokätköilyavaimenperää tai vastaavaa vastapalloon 🙂

Monilla vähänkään pidempään harrastaneilla kätköilijöillä on varmasti kaulanauhoja tarttunut megoista, joita voi käyttää ajamaan samaa tarkoitusta. Joskus tuli käytettyä tällaista kaulanauhaa GPS-laitteen roikottamiseen. Ei ollut maailman kätevin, koska painavahko laite heilui kaulanauhassa kovassa menossa ja kolisi kiviin kumarrellessa.

Tuote sinänsä on ihan laadukas. Siitä löytyy kuristumisen estävä aukeava lukko, joka on kätevä jos kätköilijää uhkaa tilanne, että jää kaulanauhasta roikkumaan männyn oksaan puukätköä haettaessa. Lisäksi löytyy metallilukko, sekä kiinnitysnaru erilaisten esineiden kiinnitystä varten. En tiedä tuleeko jokaiselle luukusta musta kaulanauha, mutta ainakin allekirjoittaneelle värivalinta on täysosuma. Joku toinen taas saattaa värikkäämpää vaihtoehtoa arvostaa.

Kiven Alla -verkkokaupassa kaulanauhoja on kolmea erilaista. Kalenterista paljastunut malli on niistä halvin, hinnaltaan 5,50 €. Viime vuoden joulukalenterissa luukussa 16 oli hieman vastaava kaulanauha, tosin siinä ei ollut kuristumisen estävää lukkoa, mikä mielestäni on ehdoton olla, ottaen huomioon kaulanauhan todennäköisen käyttöympäristön. Viime vuoden kalenterin nauhan hinta oli 3,49 € eli pari euroa tulee hintaa tälle enemmän.

Myöskään pikainen eBay -haku ei tarjoa tällaista vastaavaa halvemmalla, joten päädytään siihen, että luukun arvo on tuo 5,50€.

Luukun arvo: 5,50 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 10,50 €

Jatketaan huomenna kolmannen luukun parissa.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

2 comments

  1. Kuristumisen esto on liki kaikissa olemassa. Tuo lukko versio on vain parempi koska silloin tuo nauha ei ole kertakäyttökamaa kun turvamekanismi toimii. Monissa suojaus on tehty yhdessä kohtaa olevalla heikommalla ompeleella.

    1. Voihan se tietysti olla, että kaulanauhassa viime vuonna oli joku heikompi kohta, mutta kyllä se sen verran tukevalta vaikutti, että en laittaisi kaulaani pantiksi asiasta 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.