Geojoulukalenteri – luukku 3

Kolmas pussukka geojoulukalenterissa on lupaavan pulska. Tunnustellessa se tuntuu pehmeältä. Voiko pehmeät paketit olla kivoja? No sehän selviää kohta, kun avataan geojoulukalenteri – luukku 3.

Pussista tuli esiin geokassi eli kestokassi geokätköilypainatuksella. Otetaan tuttuun tyyliin raadin kommentit alkuun

Kommentit

K (4 vuotta): Geokätköilykassi. Geotavarat voi laittaa siihen ja ne voi viedä johonkin muualle. On kyllä hyvä lahja.

A: Kauppakassille on aina tarvetta. Siistin näköinen painatus.

Joko se on tavallista aikaisempi aamuherätys tai sitten luukun sisältö ei vain raadissa herättänyt suurempia tuntemuksia. Kassi on mielestäni tyylikäs ja kuten raatikin totesi, tämmöisille on aina käyttöä. Toisaalta haluaako sitä kaupassa mainostaa olevansa kätköilijä? Tietysti jos lähtee geokamujen kanssa pikkujouluihin ja pakkaa tavaransa tällaiseen geokassiin, niin kyllähän siinä kollegan naama alkaa vihertää.

Se mikä raadilta meni täysin ohi, ja meinasi mennä itseltänikin, on se, että geokassihan on Suomen ensimmäisen kätkön nimitys. Suomen ensimmäisen kätkön piilottaja Kalle Reunanen yritti luoda suomenkielistä nimeä sanalle geocache ja vuonna 2000 ensimmäistä kätköä piilottaessaan käänsi sanan geokassiksi. Noh, kaikki me tiedämme miten siinä kävi ja sana ei yleistynyt vaan sen sijaan vakiintui termi geokätkö. Eli kassissa on eräänlainen sanaleikki kyseessä. Sinänsä hauska ja sisäinen lyyrikko minussa arvostaa sanaleikkiä suuresti.

Tämäkin tuote taitaa olla Kiven Alla-kaupan omaa tuotantoa, joten sitä ei mistään muualta saa. Paitsi tietysti itse painattamalla. Kiven Alla -kaupassa Geokassin hinta on 5,90€ eli käytetään sitä kalenterin arvon laskennassa. Kolmesta ensimmäisestä luukusta paljastuneiden tavaroiden arvo on siis yhteensä 16,40 €. Hyvältä näyttää ainakin tähän mennessä, että kalenterin luvattu 140 € arvo saavutetaan.

Luukun arvo: 5,90 €

Kalenterin arvo yhteensä tähän mennessä 16,40 €

Katsotaan minkä arvoinen tuote huomisen luukusta paljastuu.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.