Hae geokätköilyn 20-vuotisjuhlamiitin järjestäjäksi

Kuten kaikki valveutuneet kätköilijät tietävät, ensi vuonna vietetään geokätköilyn 20-vuotisjuhlia ja Seattlessa järjestetään juhlien päätapahtuma. Mutta jos pankkitilin saldo näyttää siltä, että tällä kertaa ei ole asiaa lähteä Seattleen juhlistamaan rakkaan harrastuksemme synttäreitä, ei hätää. 20-vuotismiittejä järjestetään ympäri maailmaa ja nyt jokainen voi hakea geokätköilyn 20-vuotisjuhlamiitin järjestäjäksi.

Tästä päivästä alkaen kriteerit täyttävät geokätköilijät voivat hakea 20-vuotisjuhlamiitin järjestäjäksi. 20-vuotisjuhlamiitit juhlistavat synttäreitä uudella kätköikonilla ja souvenirilla. Hakemuksen järjestäjäksi voi jättää täällä.

Ihan täysin uudesta kätkötyypistä ei ole kyse, sillä 10-vuotisjuhlissa tätä samaa tyyppiä käytettin nimellä “Lost and Found Event Cache”. Sittemmin nimi on muutettu Community Celebration Eventiksi. 10-vuotisjuhlamiittejä järjestettiin huhtikuun 30. – toukokuun 3. päivä 2010. Yhteensä maailmalla niitä järjestettiin 362 kappaletta, joka kertoo ehkä miittien suosiosta tuohon aikaan. Ikoni on siis plakkarissa aika harvoilla kätköilijöillä. Ainakaan vielä geocaching.com sivustolla ikonia ei ole vaihdettu vaan se on edelleen tuo 10-vuotisikoni. Saa nähdä vaihtuuko ikoni jossain vaiheessa uudeksi.

Jotta voit osallistua arvontaan, jossa voit saada mahdollisuuden järjestää juhlatapahtuman tulee sinun täyttää seuraavat ehdot:

 1. Olet osallistunut vähintään kahteen tapahtumaan (event tai CITO) viimeisen 3 vuoden aikana (2. 12. 2016- 2.12. 2019 välillä)
 2. Olet kirjannut kätkön löydetyksi viimeisen kuuden kuukauden aikana (2.6.2019-2.12.2019)

Jos täytät ehdot, voit osallistua arvontaan aina 3.6.2020 asti täällä. Jos sinulla on jostain syystä useampi tunnus geocaching.comiin, HQ pyytää, että osallistut arvontaan vain yhdellä tunnuksella. Joka kuukausi tammikuusta lokakuuhun 2020 HQ arpoo satunnaisesti 2020 kätköilijää, jotka saavat oikeuden järjestää 20-vuotistapahtuman. Jos tulet valituksi saat asiasta sähköpostin sinä kuukautena kun tulet valituksi.

Satunnaisessa arvonnassa huomioidaan maantieteellinen hajautus. Tarkempia valintakriteerejä HQ ei paljasta. Jos tulet valituksi, saat siis yhden 20200:stä 20-vuotistapahtumasta järjestettäväksesi. Kätkökuvauksen pohja lisätään kätköilyprofiilillesi. Arvonnan lisäksi kaikki kätkötarkastajat ja muut vapaaehtoiset, kuten foorumimoderaattorit ja kääntäjät sekä mega- ja giga-tapahtumien järjestäjät saavat automaattisesti yhden tapahtuman järjestettäväkseen.

Jos tulet valituksi, tulee tapahtumasi järjestää 2.5.2020 – 31.12. 2020 välillä. Tapahtuman minimikesto on kaksi tuntia. 20-vuotisjuhlatapahtuma ei voi olla 40 kilometrin säteellä mega- tai giga-tapahtumasta. Tämä rajoitus on voimassa 2 päivää ennen megaa/gigaa ja päivän megan/gigan jälkeen. Tapahtuman voi laittaa julkaisujonoon maksimissaan 6 kuukautta ennen tapahtumapäivää. Geokätköilijä voi järjestää vain yhden tällaisen tapahtuman. Geocaching HQ kannustaa ihmisiä panostamaan 20-vuotisjuhlatapahtumaansa. Esimerkkeinä HQ mainitsee mm. seuraavat mahdollisuudet:

 • Tulosta 20-vuotisjuhlahattuja osallistujille ja ota juhlallinen ryhmäkuva
 • Järjestä kuvaesitys, johon osallistujat voivat lähettää kuvia etukäteen vuosien varrelta
 • Tee bingo, joka rohkaisee tutustumaan uusiin kätköilijöihin ja jakamaan tarinoita
 • Järjestä teematapahtuma jollekin merkitykselliselle päivälle, kuten oma geokätköilyvuosipäivä tai joku muu erityinen päivä geokätköilyhistoriassasi

HQ varmasti haluaa tehdä tapahtumista erityisiä ja siksi jakaa niitä rajatusti, jolloin niitä on hieman vähemmän, eikä synny liikaa erilaisia tapahtumaputkia tai muuta vastaavaa. Samasta syystä varmasti tapahtumat jaetaan kuukausittain. Tietysti myös osittainen jakaminen keventää tarkastajien kuormaa.

5 comments

 1. Ensin nopeasti käsitin että tulisi suoriltaan megan tekijänä tollai mutta oliskin vain vuoden 2020 tekijöille.

  1. No höh. Itsekin ajattelin, että ois ollut tuolla aika välillä megan tekijöille. Vähän höpsö se megan tekijöille, koska niitä eventtejä ei kuitenkaan voi laittaa megan yhteyteen ja se olisi varmasti megan tekijöille se juttu kuitenkin.

 2. saat siis yhden 20200 20-vuotistapahtumasta järjestettäväksesi

  Ei kai nyt sentään vuonna 20200…… Eikö ole vuonna 2020 noi 20-vuotis tapahtumat

  1. Ei vaan tapahtumia on yhteensä 20200, joista voi saada yhden itselleen järjestettäväksi. Koska olet jo toinen, joka lukee tämän väärin lisään sijamuoto määreen tuohon lauseeseen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.