GIFF 2021 järjestetään marraskuussa

Viime aikoina tapahtumien järjestäminen on tavallista haastavampaa, vaikka toki mahdollista. Kummallisesta tilanteesta huolimatta GIFF -elokuvafestivaalit ja siihen liittyvät tapahtumat tulevat taas marraskuussa. Luvassa on tuttuun tapaan hauskoja geokätköilyfilmejä sekä souvenir miitteihin osallistujille. Tällä kertaa tosin souvenirin voi tienata myös katsomalla filmit Youtubesta.

Välivuosi takana

Viime vuonna GIFF piti jo vuonna 2019 ilmoitettua välivuotta. Ehkä olisi voinut välivuoden vielä venyttää toiseksikin pandemiatilannetta ajatellen, mutta niin vain HQ päätti, että tapahtuma järjestetään tänä vuonna. GIFF-tapahtuman voi järjestää kuka tahansa ja tässä on yksinkertainen algoritmi tapahtuman järjestämiseksi

  1. Lue GIFF-miittejä koskevat yleiset ohjeet ja usein kysytyt kysymykset (sekä vastaukset niihin).
  2. Luo tapahtumallesi normaalisti tapahtuman kuvaus. Tapahtuma tulee olla julkaisujonossa vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtumapäivää. Mielummin aiemmin.
  3. Kun miittisi on julkaistu, täytä GIFF-miittihakemus.
  4. Saat sähköpostiisi tiedon, kun miittisi on hyväksytty GIFF-miitiksi
  5. Hyväksytyt miitit lisätään viralliseen GIFF 2021 listaan ja saavat GIFF-filmikelan ennen tapahtumaa näytettäväksi tapahtumassa

GIFF miittiin osallistujille on luvassa myös erityinen souvenir. Tänä vuonna kuitenkin COVID-19 tilanteen vuoksi souvenirin saa hankittua myös katsomalla filmit kotona. GIFF-filmit tulevat nähtäväksi Youtubeen marraskuun 22. päivä 2021 klo 20:00 Suomen aikaa. Youtube-filmikelasta löytyy matkaajan koodi, jonka kirjaamalla nähdyksi saa myös souvenirin.

Mikä on GIFF?

GIFF eli Geocaching International Film Festival on geokätköilijöiden oma filmifestivaali. Geokätköilijät ympäri maailmaa lähettävät HQ:lle alle 4 minuutin pituisia geokätköilyaiheisia lyhytelokuvia. Filmien taso on hyvin kirjava ja jotkut ovat erittäin laadukkaasti tehty ja joissakin puolestaan kotikutoisuus on vahvasti läsnä. HQ valitsee lähetetyistä filmeistä noin 16 finalistia, jotka esitetään GIFF-tapahtumissa ympäri maailmaa. Viime vuosina yleisö on päässyt kansainvälisesti äänestämään mielestään parasta elokuvaa ja HQ on valinnut oman suosikkinsa. Lisäksi miiteissä on ollut omia paikallisia äänestyksiä. Onpa finaalissa nähty suomalaisedustustakin muutamaan otteeseen.

Mikäli haluaa perehtyä viime vuosien GIFF:iin löytyy tästäkin blogista monia kirjoituksia aiheesta ja tunnelmia Tampereen GIFF-tapahtumasta. Alta löydät joitakin kirjoituksia aiheesta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.