Ja vuoden 2021 GIFF-finalistit ovat…

Viime vuonna GIFF eli Geocaching International Film Festival piti taukoa ja tauko osuikin otolliseen hetkeen, koska koronan vuoksi elokuvanäytösten järjestäminen olisi ollut hankalaa. Nyt on tullut taas se hetki, että tämän vuoden GIFF:n finalistit paljastetaan. 

Huikea finaali tulossa

Geocaching HQ:n raati on jälleen valinnut 16 finalistia ja iloisena yllätyksenä mukana on jälleen – jo kolmatta kertaa perättäin – suomalainen lyhytelokuva. Suomalaisfinalistin nimestä voinee päätellä myös, että tuttu hahmo on taas mukana. Toki myös elokuvan tekijät ovat tuttuja viime vuodelta ja tästä blogistakin 😀

Tämän vuoden filmistä emme valitettavasti voi vielä kertoa mitään nimen lisäksi, sillä kilpailun säännöt kieltävät näyttämästä elokuvaa tai kertomasta siitä tietoja etukäteen. Sen sijaan, jos elokuvan haluaa marraskuussa nähdä, pitääkin ilmoittautua GIFF-tapahtumaan. Tosin toistaiseksi ainuttakaan GIFF-tapahtumaa ei ole vielä tätä kirjoittaessa julkaistu. Mutta eiköhän niitä sieltä vielä tule lähempänä tapahtuma-aikaa. Itsekin jätin tänä vuonna tapahtuman järjestämättä, koska järjestelyt on monesti aloitettu jo tammikuussa ja tänä vuonna tapahtumien järjestämiseen on liittynyt epävarmuuksia, joten oli helpompi päätyä ratkaisuun, jossa tapahtumaa ei järjestetä. Ehkä sitten ensi vuonna taas voisin tapahtuman järjestää. Vinkkejä oman GIFF-tapahtuman järkkäämiseen löytyy tästä kirjoituksesta.

GIFF-finalisteja pääsee siis katsomaan tänä vuonna 11.- 21. marraskuuta. Hyväksytyistä GIFF-tapahtumista on luvassa osallistujille myös souvenir.

Vuoden 2021 GIFF-finalistit

Ja tämän vuoden finalistit esittämisjärjestyksessä ovat:

Elokuvan nimiOhjaajaMaa
Geocaching How-Tos: Finding Your First Traditional GeocacheHappy Giraffe ProductionsUSA
First hide – Geocaching Documentary from FinlandHarjus, laalaa & weelluSuomi
The Art of Geocachingafter8 & GrottambuloItalia
Geocaching – get out therelat&long junkieAustralia
Signal Academy – Froggy’s DreamRassis on TourSaksa
The King‘s Cache. Not an easy journeyFaustyna5Sveitsi
Got a pen?GeoElmo6000USA
A Geocaching Horror Story: PermissionKomikinoUSA
Geocaching is BackTeam Geopo(t)potesRanska
Take it easy!treasurehuntergdSaksa
Cache me, If you canAlboGIFF TeamEspanja
The girl with the yellow backpackthelostmoresIso-Britannia
Slow Down Cacher 7: Scotland SpecialSimply PaulIso-Britannia
Geocaching GodsoneoSaksa
Muggle MadnessSeemyshellUSA
The “true” Geocoin storyDemon999 & C@rstenSaksa
GeoChaseDMFILMUSA

Mukana on jälleen monia tuttuja elokuvantekijöitä. Treasurehuntergd on ollut useana vuonna finaalissa FTF hunter-aiheisilla elokuvillaan. GeoElmo6000 on ollut aiemmin finaalissa matkalaisesta kertovalla filmillään. Myös AlboGIFF team ja komikino ovat aiemmin olleet finaalissa. Myös lat&long junkie on tuttu Geocaching is Free elokuvastaan. Toki myös suomalainen geokätköilydokumentti on taas mukana ja jokainen voi arvata päähahmon. Luvassa on siis varmasti hauskoja finaalielokuvia!

Mikä ihmeen GIFF?

GIFF eli Geocaching Film Festival on vuodesta 2013 asti vuosittain järjestetty geokätköilyaiheinen lyhytelokuvafestivaali. Vuodesta 2015 lähtien tapahtuma on järjestetty ympäri maailmaa, kun kaksi ensimmäistä vuotta GIFF järjestettiin Seattlessa HQ:n Blockpartyn yhteydessä. GIFFiin voi osallistua kuka tahansa. Harrastajat ympäri maailmaa lähettävät lyhytelokuvia Geocaching HQ:n raadille, joka valitsee finalistit. Marraskuussa geokätköilyn harrastajat kokoontuvat miitteihin katsomaan finaaliin päässeitä elokuvia, joista äänestetään yleisön suosikki people’s choice. Lisäksi tarkastajista koostuva raati valitsee Signal Award voittajan. Vuonna 2018 järjestettiin ensi kertaa globaali People’s choice voittajan äänestys ja voittohan tuli Suomeen filmille Geocaching Documentary: Wintercaching in Finland. Vuonna 2019 puolestaan Geocaching Documentary from Finland: Being Stealth voitti Signal awardin tuomariäänin. Saa nähdä miten tänä vuonna suomalaisfilmi pärjää kisassa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.