Geojoulukalenteri – luukku 19

Geojoulukalenteri – luukku 19. Enää 12 päivää jäljellä tätä vuosikymmentä. Ja vielä vähemmän ennen kuin joulupukki tulee. Mitähän tämän päivän luukusta paljastuu? Pussukka on lättänä, mutta jotain kovaa siellä on..

Luukusta löytyi luottokorttityökalu (ainakin Kiven Alla-kaupan sivujen mukaan). Eli siis noin luottokortin kokoinen monitoimityökalu. Katsotaanpa mitä raati tästä sanoo.

Kommentit

K (4 vuotta): Tämän kotelon sisällä on jotain. Tämmönen terä tässä, jolla voi sahata. En ole ikinä käyttänyt tämmöistä. Saha on geokätköilyyn. Jos on niin korkea kuusi, ettei siihen voi kiivetä, niin puun voi rikkoa jotenkin. Mutta ei sitä kyllä tällä saa. Pitäisi olla joku tehokkaampi vehje.

A: On kyllä aika järeän näköinen. Ehkä jollekin patikoijalle hyvä, jos lähtee hakeen tunturista kätköjä. Mahdollisesti tällä kyllä saa kätkön rikki, joten ehkä käyttäisin tätä mielummin kätköilyn ulkopuoliseen toimintaan.

Noh, noh K. Alkaa metodit oleen aika Pentti & Erkki -luokkaa. Ei sitä puuta saa kätkön takia kaataa. Ja tosiaan tällä sahalla kyllä saa hetken aikaa hinkata, ennen kuin kuusi kaatuu. Luottokortti työkalussa idea siis on, että työkalun voi laittaa vaikka lompakkoon ja tärkeimmät työkalut on aina mukana. Tässä versiossa mukana on seuraavat työkalut:

  • purkinavaaja
  • veitsi esim. narun katkaisemiseen
  • ruuvimeisseli
  • mitta-asteikko sivussa
  • pullonavaaja
  • kuusiokoloavain (4 kokoa)
  • sahalaitainen terä
  • suunnan ilmaisin
  • jakoavain (2 kokoa)

Lisäksi työkalun saa roikkumaan avaimenperään halutessaan lenkistä. Mukana on myös pussukka, joka verkkokaupan sivujen mukaan suojaa työkalun teräviä reunoja, mutta sanoisin, että se suojaa kätköilijää työkalun teräviltä reunoilta. Työkalu nimittäin on varsin viimeistelemättömän oloinen ja muutkin reunat kuin veitsi ovat teräviä. Terävistä reunoista johtuen tulee väkisin mieleen toimiiko työkalu ollenkaan. Valitettavasti tänään ei ollut aikaa testailla työkalua enempää, mutta voimme palata asiaan myöhemmin omassa kirjoituksessaan.

Terävistä reunoista johtuen myös A:lle ehkä syntyi vaikutelma, että työkalu on järeä. En itse sanoisi sitä järeäksi, mutta jotenkin rohea tai karhea kuvaa paremmin mielestäni. Siitä olen samaa mieltä, että tällaisella helposti rikkoo kätkön tai ruuvin jota vääntää. Mutta se jää testattavaksi myöhemmin.

Kiven Alla -verkkokaupassa luottokorttikokoisen työkalun hinta on 2,90€, joten kovin kallis työkalu ei ole kyseessä. Mukavan yksityiskohtana tämä muuten mahtuu kivasti kalenterista tulleeseen varustepussukkaan. Kiinan kaupasta vastaavaa selviytymistyökalua saa hintaan 1,01 €. Käytetään näitä hintoja siis laskelmissamme.

Luukun arvo Kiven Alla -kaupassa: 2,90 €

Halvin hinta luukulle: 1,01 €

Kalenterin arvo Kiven Alla -hinnoin yhteensä tähän mennessä 104,23 €

Halvin mahdollinen hinta tähän mennessä yhteensä: 69,38 €

Huomenna sitten taas seuraava luukku. Alta löytyy kalenterin aiemmat luukut.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.