Geojoulukalenteri – luukku 14

Tänään on vuorossa geojoulukalenteri – luukku 14. Kovin sateiselta Tampereen seudulla vaikuttaa ja näyttäisi, että luvassa on musta joulu. Millä se joulupukki sitten pääsee kaikkien kilttien geokätköilijöiden luokse, kun reki ei kulje? Ehkä se on sitä joulun taikaa..

Tämän päivän pussukka oli melko lättänä, mutta jotain painavampaa siellä on. Kurkataanpa…. Geokätköilypihdit! Eli apuvälinesetti täydentyy entisestään. Mitäs mieltä raati on pihdeistä?

Kommentit

K (4 vuotta): Tämmönen. Se on metallia (ottaa esineen suojapussista esiin). Tällainen geokätköilypinsetti, jolla voi tarttua kaikkeen. Tällä saa kyllä kätkön helposti esiin, kun on tällainen pinsetti. Tämä on tosi hyvä ottaa kätkölle mukaan, jos on semmoinen paikka, johon käsi ei pysty menemään, niin tällä sen saa otettua. Näin se toimii, katos! (liikuttelee pinsettejä auki ja kiinni).

A: Tässä on veitsi ja ruuvimeisselikin, katsokaas! Kynnet ei kyllä nyt riitä tämän toisen puolen veitsen esiin ottamiseen. Miten se pihtiosa tulee ulos? Miten sait sen? Aika jämäkkä on. Harvoin kyllä tarvii linkkari kätköllä. Pihdit on kivat, sillä sitten kun niitä tarvii, niin ne on todellakin tarpeen. Veitsillä tosin saa yleensä vaan kätköt rikki. Ruuvimeisselikin on vähän semmoinen, että sillä vaan rikkoo kätkön, jos ei tiedä, että kätkössä oikeasti pitää ruuvata jotakin auki. Eikös tämä mene kuitenkin meidän kätköilykassiin? Tällaista tarvitsee. Mutta olisin vaihtanut veitset pinsetteihin. Ehkä ne pihdit ovat tässä työkalussa se pääasia.

Olipas raadilla tänään asiaa. K:lle tiedoksi, että ne on pihdit – ei pinsetit. Pihdit ovat vähän jämäkät tosiaan kääntää esiin. Tuli heti mieleen kova pakkanen ja kuinka nämä pikkuiset pihdit ovat todella kylmät ja näpit jäässä. Näen jo mielessäni sen kaaren kun pienet pihdit lentää lumihankeen ja katoaa sinne kuin Braijalta geokolikko. Eli hieman pienet nämä ovat. Mutta pieniä pihtejä tarvitsee geokätköillessä. Itsellä on ollut mukana semmonen hieman isompi Leatherman kopio ja se ei aina ole mahtunut kaikkiin paikkoihin, joissa pihtejä olisi tarvinnut, joten on pitänyt sitten ostaa pienemmät varustereppuun.

Pihdeistä tosiaan pienellä tutkimisella löytyi “veitsi”, viila ja ruuvareita (talttapää ja ristipää). Tällainen ruuvari ei yleensä ole se paras mahdollinen ja sillä saattaa muljata geokätkön ruuvin. Toisaalta varovasti käytettynä toimii hätävarana jos ei muuta ole saatavilla.

Kiven Alla -kaupassa ei ole tätä monitoimityökalua erikseen myynnissä, mutta se on osa Geokätköilijän apuvälinesettiä. Ennustettavaa on, että joulukalenterista vielä pätkähtää viimeinenkin osa eli pinsetit. Aiemmin arvioimme, että setissä pussukan osuus olisi 15 euroa, teleskooppipeilin 5 euroa, teleskooppimagneetin 7,90€. Jos arvioimme tälle tuotteelle hinnaksi 5 euroa, niin pinseteille jäisi vielä 2,90€ joka osuisi suunnilleen kohdalleen. Eli otetaan Kiven Alla -hinnaksi tuo 5 euroa.

Kiinan-kaupasta vastaavaa työkalua löytyy postikuluineen hintaan 1,77€. Käytetään tuota sitten halvimpana hintana tuotteelle.

Luukun arvo Kiven Alla -kaupassa: 5,00 €

Halvin hinta luukulle: 1.77€

Kalenterin arvo Kiven Alla -hinnoin yhteensä tähän mennessä 72,73

Halvin mahdollinen hinta tähän mennessä yhteensä: 44,67 €

Huomenna on jo 3. adventtisunnuntai. Joko saa alkaa panikoida jouluvalmisteluista? Mahdollisesta paniikista huolimatta avaamme myös joulukalenterin luukun.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.