Geojoulukalenteri – luukku 8

Geojoulukalenteri – luukku 8. Tänään joulukalenterin pussi on huomattavasti litteämpi kuin eilen. Tarrakin jo vähän repsottaa auki, mutta onneksi niitti pitää salaisuudet tallella, kunnes on aika ottaa niitti pois ja kurkata tämän päivän pussukkaan..

Tadaa! Vähänkö tiesin! Eilen tuli kätköpurkki, tänään logikirja ja kynä. Eli nyt on kasassa valmis piilotussetti. Tai no kätköpaikka ja -idea puuttuu. Oiskohan raadilla mitään ajatuksia tästä? Kysytään..

Kommentit

K (4 vuotta): Kynä! Ja jotain muutakin… logivihko! Kynällä voi kirjoittaa logivihkon sisään oman kätköilymerkkinsä. Nämä voi laittaa geokätköilypurkin sisään. Logivihkon kanssa voi tehdä myös sillain, että laittaa sen omaan kätköönsä ja muut voi kirjoittaa sinne nimensä. Pienempään kätköön voi laittaa pikkuisen kynän ja isompaan ison kynän. Tämä näyttää keskikokoiselta kynältä.

A: Setti täydentyy. Hyvä RITR-vihko ja purkkiin mahtuva kynä.

Eipä tullut raadiltakaan vinkkejä kätköpaikaksi tai kätköideaksi, joten täytyypä itse sitten pohtia nämä asiat. Sen sijaan muuten hyviä kommentteja raadilta tuli. Korjataan sen verran, että logivihko ei ole RITR-paperia vaan Modestone-kivipaperia, mutta yhtäkaikki, vettä se kestää hyvin, kuten tässäkin blogissa on aiemmin testattu.

Sinänsä tosiaan kätevää, että eilisestä luukusta tuli purkki ja nyt loput tykötarpeet. Tietysti vielä olisi voinut tulla kätkötiedote purkkiin ja joku ripustussysteemi, niin olisi ollut täydellinen setti. Vaikka aika harvakseltaan PET-putkiloissa kätkötiedotteita on näkynyt.

Modestone PET-vihko maksaa Kiven Alla -kaupassa 1.60 €. Viiden setissä vihkot maksavat 1.50 €. Vedenkestävästä paperista tehtyjä logivihkoja saa esim. Amazonista 10 kpl 9.90 € eli hieman alle eurolla. Nämä kuitenkaan eivät ole tehty kivipaperista. Myös tavallisesta paperista tehtyjä vihkoja on tarjolla ja ne ovat melkein puolet halvempia. Mutta juuri tällaista vihkoa ei taida saada kuin Kiven Alla -kaupasta, joten tehdään niin, että käytetään 1.60 € luukun arvona ja halvimpana hintana tuota 1.50€ hintaa.

Lyijykynä on varustettu geocache.fi painatuksella. Kiven Alla -kaupassa 10 kpl kyniä maksaa 2.90€ eli yhdelle tulee hintaa 29 snt. Geocoinshop.de -sivustolla on myynnissä 5 vähän vastaavanlaista lyijäriä eurolla. Eli kappalehinta on 20 senttiä. Toisaalta kätköilijät yleensä hakevat sponsorikyniä Ikeasta tai Bauhausista, joten halvin hinta kynälle on 0 €

Luukun arvo Kiven Alla -kaupassa: 1,89 €

Halvin hinta luukulle: 1.50 €

Kalenterin arvo Kiven Alla -hinnoin yhteensä tähän mennessä 32,43€

Halvin mahdollinen hinta tähän mennessä yhteensä: 24,04 €

Huomenna on jälleen maanantai ja uusi viikko alkaa. Niin myös jatkamme kalenterin luukkujen aukomista.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.