Geojoulukalenteri – luukku 6

Tänään Suomi täyttää 102 vuotta. Onnea Suomi! Se tietenkin tietää sitä, että pitkä jono matelee presidentin linnassa ja kovasti sanotaan käsipäivää. Täällä blogin toimituksessa sanomme käsipäivää geojoulukalenterin kuudennelle luukulle ja avaamme sen. Mitäs tänään pussista paljastuukaan?

Pussista tuli esiin Powertank -kynän täyttösäiliö ja suklaakolikoita. Arvoisa raati: kommenttinne olkaa hyvä.

Kommentit

K (4 vuotta): Mitähän nyt tulee? Taas tuli geokätköilykynä. Tämä on pussissa sisällä. Ei ole samanlainen kuin eilen. Tämä on hopeinen, eilen oli musta, jossa oli vähän hopeeta. Tämmöisiäkin täällä on ja lisää niitä. Näyttäs ihan aarteelta. Ne vois varmaan laittaa aarrearkkuun.

A: Jes, hyvä, että tuli täyttökynä. Vähän kyllä tylsää, että se tuli heti seuraavasta luukusta, mutta kiva kun tuli suklaakolikoita, niin ei ollut ihan niin tylsä juttu. Oli selkeesti mietitty huolella.

Powertank -kynällä saa aika monta tuhatta kätköloggausta tehtyä. Mutta kyllä minun ensimmäisestä Powertank -kynästäni on muste jo aika vähissä. Sinänsä täyttösäiliölle ei siis ihan heti ole tarvetta. Toisaalta täyttösäiliö oli 0.7 mm kärjellä, että jos haluaa vaihtaa kynään terävämmän kärjen, niin se on mahdollista. Ja täyttösäiliötä kyllä voi itsessäänkin käyttää kynänä, joten ei tämä siinä mielessä turhake ole.

Suklaakolikot olivat kiva ylläri. Vielä tätä kirjoittaessa ei niitä ole maistettu, joten suklaan laadusta en osaa sanoa. Mutta ainakin suklaakolikot ovat lasten mieleen.

Eilisen postauksen myötä tuli palautetta, että olisi reilumpaa Kiven Alla -kauppaa kohtaan, jos ilmoittaisin kaksi erilaista kokonaishintaa kalenterille: Halvin mahdollinen ja hinta Kiven Alla-kaupan hintojen mukaan. Joten tässä postauksessa on ensimmäistä kertaa nämä kaikki asiat huomioitu. Vaihtosäiliön hinta on Kiven Alla -kaupassa 3,90 €. eBaysta taas saa eilisen kynän ja vaihtosäiliön yhteishintaan 4,50 €, joten päivitämme tuota hinta arviota siten, että lisäämme eilisen luukun ja tämän yhteishinnan erotuksen pottiin.

Suklaakolikot maksavat 11.90 € kilo. Erään sivun mukaan kilossa olisi noin 135 kpl kolikoita. Tästä saadaan kolikolle hinnaksi 8,8 senttiä ja koska pussista löytyi näitä 5 kpl, niin hinnaksi tulee 44 senttiä. Kiven Alla -kauppa ei näitä erikseen myy, joten käytetään tuota hintaa kaikissa laskelmissa.

Luukun arvo Kiven Alla -kaupassa: 4,34 €

Halvin hinta luukulle: 1.16€

Kalenterin arvo Kiven Alla -hinnoin yhteensä tähän mennessä 28,64 €

Halvin mahdollinen hinta tähän mennessä yhteensä: 22,98 €

Jatketaan taas huomenna kalenterin parissa.

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.