Vuoden 2020 souvenireja

Alkaa olla joka vuodelle jo vakiintunut tietty joukko souvenireja, jotka on saatavilla joka vuonna, kunhan jaksaa tehdä samat kätköilyliikkeet vuodesta toiseen. Keräsimme tähän kirjoitukseen vuoden 2020 jo varmistuneet souvenirit. Näiden lisäksi on varmasti monia muitakin luvassa, kuten tämän vuoden Cache Carnival ja Mystery at the Museum -kampanjoita vastaavat souvenirit. Nämä kampanjat yleensä julkaistaan hieman ennen kuin ne alkavat keväällä ja loppukesästä. Enpä myöskään ihmettelisi jos 20-vuotisjuhlallisuuksiin liittyisi souvenir jos toinenkin.

Alla jo varmistuneet vuoden 2020 souvenirit. Näitähän ei tarvitse edes itse merkata kalenteriin, kunhan tilaa blogin souvenir-kalenterin itselleen ohjeilla, jotka löytyvät täältä.

Vuoden 2020 souvenirit

Hello 2020: Tammikuun 1. päivä, 2020

Laita vuosi 2020 vauhdilla liikkeelle ja etsi kätkö vuoden ensimmäisenä päivänä (tai osallistu kätköilytapahtumaan) ja saat heti souvenirinkin palkinnoksi.

Karkauspäivä: Helmikuun 29. päivä, 2020

Edellisestä karkauspäivästä on jo neljä vuotta. Omalle kätköilyuralle on osunut jo kolme karkauspäivää ja tästä tulee nyt neljäs. Monet tuoreemmat kätköilijät varmasti innolla odottavat, että saavat tilastoihinsa tuon puuttuvan päivän. Kokeneemmille se on vain kätköilypäivä muiden joukossa. Joskin varmasti monet varmistelevat erilaisia tilastosaavutuksia tänä päivänä. Ja onhan se totta, että vuonna 2020 on ikään kuin yksi bonuspäivä kätköillä tavalliseen vuoteen verrattuna. HQ on luvannut jotain jännää tälle päivälle, mutta ei ole vielä kertonut muuta kuin souvenir on luvassa.

Cache In Trash Out®, kausi 1: Maaliskuun 1. – toukokuun 31. päivä

Vuoden 2020 ensimmäinen CITO-kausi on keväällä ja toinen vähemmän yllättäen syksyllä. Molemmista on luvassa oma souvenirinsa. Kevätkauden souvenirin saa osallistumalla (tai järkkäämällä) CITO:n yllämainitulla aikavälillä.

Blue Switch Day: Toukokuun 2. päivä, 2020

Geokätköilyn yhteydessä puhutaan Big Blue Switchistä, jota väännettiin 2.5. 2000, jolloin GPS-häirintä poistui. Tietenkään mitään tällaista vipua ei ole olemassakaan, mutta kielikuva on jäänyt elämään. Niinpä 20 vuotta myöhemmin juhlistetaan tätä olemattoman sinisen vivun kääntämispäivää etsimällä kätköjä tai osallistumalla miittiin ja tienaamalla siinä samalla uuden souvenirin.

Community Celebration eventit: Toukokuun 2. päivästä aina joulukuun 31.päivään, 2020

20-vuotisjuhlamiiteistä on luvassa uusi souvenir. Tai siis ensimmäisestä sellaisesta miitistä, johon osallistut. Tapahtumia on toukokuun 2. päivästä aina joulukuun loppuun asti. Mikä tahansa näistä kelpaa souvenirin hankintaan. Tällaisen miitin järjestäjäksihän on haku käynnissä jo aina 3.6.2020 asti.

Kesän megatapahtumat

Ensi kesälle Suomeen on varmistunut jo kaksi mega-tapahtumaa. Kesäkuussa Lappajärven Greatest Crater mega ja Eurajoen SataWattia mega elokuussa. Kummastakin näistä tapahtumista saa uuden souvenirin.

Kansainvälinen geokätköilypäivä: Elokuun 15. päivä, 2020

Taas juhlitaan geokätköilyä kansainvälisenä geokätköilypäivänä! Tällä päivämäärällä kun etsii kätkön tai osallistuu miittiin ja kirjaa löytönsä nettiin, niin pätkähtää uusi International Geocaching Day souvenir profiiliin.

Cache In Trash Out®, Kausi 2: Syyskuun 1. päivästä marraskuun 30. päivään, 2020

Sama juttu kuin kevät kaudella: Osallistu CITOon ja palkintona seuraa digitaalinen tarrakuva. Paitsi eri tarrakuva kuin kevätkaudella.

International EarthCache Day: Lokakuun 10.-11. päivä, 2020

Älä kivety tänään vaan etsi Earthkätkö ja tienaat International EarthCache Day souvenirin.

Farewell 2020 / Welcome 2021: Joulukuun 31. päivä, 2020 Tammikuun 1. päivä 2021

Kuten jo monena vuonna aiemmin, myös vuodenvaihteessa 2020-2021 on luvassa souvenirit etsimällä kätkön 31.12.2020 ja 1.1.2021. Myös miitit kelpaavat.

TV-shopin tapaan: eikä siinä vielä kaikki. Nimittäin ensi vuonna taas 12 maata saa uuden maa-souvenirin. Tänäkin vuonna joka kuukausi HQ julkaisi uuden maa-souvenirin. Niitähän ei kaikilla mailla vieläkään ole, vaikka HQ on niitä joka vuosi jonkin verran lanseerannut. Maista, jotka souvenirin saavat, ei ole vielä tietoa, mutta ne julkaistaan joka kuukauden kolmas keskiviikko, jolloin myös paljastetaan viikon geokätkö kyseisestä maasta.

Eli monta souveniria on jo ensi vuodelle varmistunut. Lisäksi varmasti nähdään kevät- ja kesäkamppikset, joista taas saa nipun souvenireja ja vielä varmasti muutakin on luvassa. Tänäkin vuonna (2019) tuli monta souveniria lyhyelläkin varoitusajalla, kuten esim. 3,2,1,go -haaste ja Streak Week-souvenir.

2 comments

    1. Ilmeisesti olitkin löytänyt sähköpostista “Unsubscribe” linkin, jota kautta voit poistaa sulkeutuvan sähköpostiosoitteen tilauksen. Uudelle osoitteelle voit tilata kirjoitukset, vaikka etusivulla olevasta “Seuraa sivua sähköpostilla” kentästä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.