Älä missaa souvenireja – lisää itsellesi souvenir-kalenteri

Signal jatkaa maailman kiertämistä, mutta toisin kun ennakkoon aavistelin, niin ihan ei kuukausi per maa tahtia Signalkaan maailmaa kierrä. Sen sijaan seuraava maa, johon Signal matkaa, on Kanada, joka juhlistaa 150 vuotista itsenäisyyttään heinäkuussa. Niinpä heinäkuussa on saatavilla 1.-2.7.2017 Kanada 150 vuotta -souvenir, jonka tienaa osallistumalla mihin tahansa miittiin (event, cito, mega, giga) tuona aikana. Eli ei muuta kuin suunnittelemaan omaa miittiä tai sitten pohtimaan mistä löytyisi sopiva miitti tuolle viikonlopulle.

Souvenir-kalenteri

Souvenireja on tarjolla harva se viikonloppu, joten kuka jaksaa muistaa millä konstin milloinkin sai souvenirin plakkariin ja milloin? Lukijan aloitteesta teimmekin kalenterijaon. Lisää vain kalenteri, vaikka omaan Google-kalenteriin, ja saat kaikki tällä hetkellä tiedossa olevat ja tulevatkin souvenirit, jotka voit ansaita Suomessa kätköilemällä. Saat ne suoraan omaan kalenteriisi kalenterimerkintöinä.

Tällä tavoin näet tulevat souvenirit suoraan omasta kännykän / tietokoneen kalenterista, etkä enää missaa ainuttakaan souveniria. Kalenterimerkintöjen kuvauksista löytyy aina tarkemmat tiedot souvenirista ja miten sen voi ansaita itselleen. Kalenterimerkinnästä voi myös löytyä linkki tähän blogiin souveniria vastaavaan julkaisuun, josta löytyy vielä enemmän tietoa ko. matkamuistosta. Joten ei muuta kuin lisäät jaetun kalenterin omaan kalenteriisi.

Näin lisäät souvenirit Google-kalenteriisi

Tässä pieni ohje kalenterin lisäämiseen Google-kalenteriin, jos homma ei itseltä luonnistu. Muiden kalenterien käyttäjät ovat omillaan, ellei joku lukijoista innostu tekemään ohjetta. Voin lisäillä ohjeita tähän kirjoitukseen, jos joku innostuu sellaisia tekemään.

 1. Kirjaudu Googleen ja surffaa tietokoneella osoitteeseen https://calendar.google.com/
 2. Etsi vasemmasta reunasta kohta “Other Calendars” (Muut kalenterit).
 3. Klikkaa pientä alaspäin nuolta ja esiin putkahtaa kuvan mukainen valikko
 4. Valitse Add by URL (Lisää URL-osoitteella)
 5. Syötä avautuvaan kenttään seuraava URL-osoite
  https://calendar.google.com/calendar/ical/2jccjpgr6s9afiotc1eecgs8vc%40group.calendar.google.com/public/basic.ics
 6. Klikkaa Add Calendar (Lisää kalenteri) ja valmista tuli.

Voit tarkistaa kalenterin toimivuuden tarkastamalla esim. tulevat souvenir-päivät: 17.6. Lapin mega tai 1-2.7. Canada 150 vuotta -souvenir.

Entäs kännykkä?

Souvenir-kalenteri toimii kännykässäkin mainiosti. Koska puhelimia, käyttöjärjestelmiä ja kalentereita on lukematon määrä, niin en rupea niitä tarkemmin käymään läpi. Sellainen vinkki tosin iOS-käyttäjille, että jos oma Google-kalenteri näkyy puhelimessa ok, mutta souvenir-kalenteri ei, kannattaa vierailla täällä: https://calendar.google.com/calendar/syncselect ja tarkista, että souvenir-kalenterin synkronointi on päällä. Jos ei ole, niin laita täppä ruutuun ja klikkaa tallenna, niin kalenterin pitäisi alkaa näkyä.

Jos jollakulla ilmenee ongelmia kalenterin käytössä, niin sitten vaan kommenttia, niin katsotaan saadaanko ongelma ratkaistua.

3 comments

 1. Kiitos tuosta Souvenir-kalenteri -vinkistä. Sen verran tuore kätköilijä olen, että ei ole aikaisemmin tätäkään tullut vastaan.

  Hirmu nopea kyllä olet näiden postausten kanssa. Ei mennyt kauaa virallisen uutiskirjeen julkaisusta, kun blogiisi ilmestyi sama teksti suomeksi. 🙂

  1. Oho tulipa kommentti sitten väärän postauksen alle. Piti kommentoida sitä eilen julkaistua.

  2. Kiitos kannustavasta kommentista! Siksi aina silloin tällöin nostan tuon souvenir-kalenterin mukaan postaukseen, koska uudet seuraajat eivät ole siitä ehkä tietoisia.

   Ja mitään nopeuteen tulee: joskus olen nopea,
   joskus hidas

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.