Sammakko Helsingissä

Keväisen aurinkoisena lauantaina n. 120 eri nimimerkkiä kokoontui Helsingin Lastenlehdon puistoon tapaamaan kätkötarkastajia ja paria HQ:sta tullutta Lackeyta Sammakko Helsingissä miittiin.

Viimeksi vastaava tapahtuma järjestettiin vuonna 2016. Ilmeisesti näitä järjestetään satunnaisesti aina silloin, kun Pohjoismaisten kätkötarkastajien vuosittainen kokoontuminen osuu Helsinkiin. Tapahtumassa oli useita tarkastajia paikalla ja kaksi HQ:n lackeyta (eli työntekijää): Rock Chalk (Chris) ja jtcoffee (Jessie).

HQ:n lakeijoiden kanssa jutellessa selvisi, että he olivat tulleet paikalle jo aiemmin viikolla ja kätköilleet Suomessa sekä käyneet myös lautalla Tallinnassa. Lackeyt olivat käyneet myös Suomen ensimmäisellä kätköllä Sun Gearilla. Kummatkin Lackeyt olivat lentämässä takaisin Seattleen maanantaina. Sekä Rock Chalk että jtcoffee toimivat Community Volunteer Support tiimissä eli auttavat vapaaehtoisia, kuten kätkötarkastajia, roolissaan – sinänsä tämä ei ollut yllätys, koska pohjoismaiden tarkastajien kokoontuminen oli samana viikonloppuna Helsingissä.

Lakeijoiden lisäksi paikalla oli ainakin neljästä maasta kätkötarkastaja: Suomi, Ruotsi, Tanska ja Norja. Mukava oli päästä heitäkin moikkaamaan.

Ruotsalaisilta tarkastajilta koitin kysellä, miksi Ruotsissa ei ole ole ollut megoja viime aikoina. FAD (Fumble After Dark) mega kuulemma vähän kuoli koronan aikana. FAD Megoissa aina pimeän tultua julkaistiin joukko erilaisia vempainkätköjä (gadget cache). Myös niiden tekeminen alkoi ilmeisesti käydä järjestäjille raskaaksi, koska vuosi vuodelta niiden laatu kasvoi ja edellisten vuosien ylittäminen alkoi olla vaikeata. Ja jos ei olisi ylitetty edellisiä vuosia, niin kävijät olisivat pettyneet. Vuonna 2022 järjestettiin Mega Sweden mutta sen jälkeen innokkaita talkooporukoita järjestämään Mega-tapahtumaa ei ole löytynyt.

Taskan tarkastajien kanssa juteltuani selvisi, että heidän kaikkien nimimerkit tulevat ilmeisesti Lego Bionicleista ja kaikkien tanskalaisten tarkastajien nimimerkki alkaa Toa, kuten alla kuvassa oleva Toa Onua. Niinpä Tanskassa sana Toa on muovautunut kätköilijöiden suussa synonyymiksi tarkastajille.

Monien miittivieraiden pettymykseksi Suomen uudet kätkötarkastajat eivät paljastaneet henkilöllisyyttään miitissä, vaikka moni tuntui sitä odottavan.

Suomen kätkötarkastaja Acadicus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.