6123tampere 10 vuotta!

Tarkalleen ottaen viime keskiviikkona 24.1.2024 tuli 10 vuotta siitä, kun 6123tampere -sivusto näki päivänvalon. Uskomatonta, että tuosta on jo vuosikymmen. Vasta “eilenhän” ensimmäisen kirjoituksen naputtelin.

Blogi syntyi 10 vuotta sitten, kun olin viimeistelemässä ensimmäistä kirjaani ja kirjoittaminen alkoi uhkaavasti vähentyä. Samaan aikaan olin miettinyt, että suomenkielistä kätköilysisältöä oli melko vähän: jo tuolloin vanhentunut älä ryhdy geokätköiljäksi -opas, sittemmin kadonneet PekkaR:n kotisivut ja muutama blogi, jotka pääasiassa summasivat kirjoittajan kätköseikkailuita (kuten löytölogitkin). Lisäksi oli geokätköt.fi -sivusto, joka eli jonkinlaista horrosta.

Halusin kirjoittaa geokätköilystä suomeksi, koska some-ryhmissä osa porukkaa valitti, ettei ymmärrä englannin kieltä ja ulkomaalaiset sivustot eivät palvele heitä. Lisäksi halusin antaa geökätköily-yhteisölle jotakin, koska olin saanut siltä niin paljon. Ajatuksissa oli myös erilaiset testit ja arviot, joita ei ollut suomeksi nähty geokätköilyyn liittyen. Näistä eväistä syntyi 6123tampere.wordpress.com.

Muutama vuosi myöhemmin siirryin käyttämään omaa palvelinta ja nimi lyheni nykymuotoon 6123tampere.com. Muutaman vuoden sisään aloituksesta ilmaantui muitakin blogeja ja sivustoja ja geokätköt.fi heräsi myös henkiin. Tuli myös muutamia vloggaajia, joten tiesin olevani oikealla asialla, kun muutkin heräsivät, että tällaista sisältöä tarvitaan.

10 vuotta on tämä blogi toiminut nyt aktiivisesti – välillä todella aktiivisesti, välillä vähän vähemmän, mutta olen onnistunut toistaiseksi melko tasaisesti julkaisemaan sisältöä, vaikka viime aikoina välillä ajan löytäminen on ollut haastavaa.

Kummempia 10-vuotisjuhlia ei ole tullut järjestettyä, vaikka mielessä on ollut miitti, mutta ei ole ehtinyt mitään juhlavampaa suunnittelemaan, joten se on jäänyt. Toinen mielessä ollut tapa juhlistaa blogin ensimmäistä 10 vuotta on ollut geokolikko. Geokolikko on muutenkin ollut jonkinlaisena haaveena, mutta niiden tekeminen on kohtalaisen arvokasta (syytä varata reilu 2000€) ja nykyään niitä kovin harva haluaa ostaa, joten asia on jäänyt. Mutta ehkä sitä voisi tässä yhteydessä kysyä, kuinka moni olisi tällaisesta kiinnostunut.

26
Geokolikkokysely

Haluaisitko tukea 6123tampere.com blogia ostamalla geokolikon?

Tästä on hyvä jatkaa mahdollisesti Suomen suosituinta geokätköilyblogia.

13 comments

  1. Kiitokset sivustoista, joiden kautta olen saanut vinkkejä, sekä muutakin ajateltavaa harrastuksesta. Sen verran vanhemman kaliiberin harrastaja, että arvostan kovasti kotimaisia sivustoja.

  2. Kolikkko kiinnostaa. Olen keräillyt omasta mielestäni vähän harvinaisempia kolikoita vuosien varrella.

  3. Kiitos paljon kun olet jaksanut ja toivottavasti jaksat vielä edelleen tehdä tätä blogia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.