UrbanHEL mega – haastattelussa järjestäjät

UrbanHEL mega Helsingissä on jo kulman takana. Muutaman viikon päästä taas sadat geokätköilijät kokoontuvat vuoden ainoaan suomalaiseen megatapahtumaan Kattilahallissa Helsingissä. Saimme haastateltavaksi tapahtuman järjestäjät, jotka kertovat mitä on odotettavissa ja miten järjestelyt sujuvat.

Urbaani Helsinki

Ensimmäisenä tietenkin kiinnostaa millainen porukka megaa järjestää tällä kertaa ja ketkä ovat pääjärjestäjiä tapahtuman taustavoimissa?

UrbanHEL -Mega-tapahtuman pääjärjestäjä on Geonautit ry, joka on Suomen Ladun jäsenyhdistys. Megan pääjärkkäreitä ovat Harjus, Jamboree_009, tanjulainen ja roimari. Kaikkiaan Megaa on järjestämässä reilu parikymmentä henkeä eri vastuualueilla ja olemme osan heistä esitelleet tapahtuman somekanavissa. Myös Terttu5 Geonauttien puheenjohtajana sekä hiphei sisällön tuottajana ovat tehneet ison taustatyön tapahtuman eteen.

Entä mistä lähti idea järjestää tapahtuma nimenomaan Helsingissä?

Alunperin idea taitaa olla kotoisin Harjukselta, joka oli ihmetellyt miksei vieläkään pääkaupungissamme ole Megaa järjestetty. Muutama vuosi sitten, kun Mika Asikainen lähti Suomen Ladulta SPR:lle, herätettiin henkiin entinen Geoliikkujat ry, josta tuli nykyinen Geonautit ry. Tällöin Harjus ja Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson jutteli mahdollisesta Megasta ja Eki kannusti Harjusta keräämään porukkaa Megan järjestelyihin.

UrbanHEL on taipunut joidenkin suissa UrbanHELLiksi. Mistä tapahtuman nimi tulee?

Nimeä mietittiin kokouksissa ja muutama vaihtoehto sai kannatusta, joista lopulta UrbanHEL valittiin voittajaksi. Helsinki käyttää lyhennettä HEL mm. nettisivuillaan, joten oli luonnollista käyttää lyhennettä. Tapahtuma sijoittuu Helsingin keskustaan urbaaniin ympäristöön, josta nimi UrbanHEL juontaa juurensa.

Miten tapahtuman valmistelut sujuvat? Ollaanko aikataulussa tai onko tullut yllätyksiä matkan varrella?

Valmistelut ovat sujuneet todella mutkattomasti. Järjestelyt on jaettu eri tiimeille, joilla jokaisella on nimetty päävastuullinen henkilö. Valittu henkilö pitää huolen, että tiimi hoitaa tarvittavat tehtävät annetussa aikataulussa. Tiimit ovat edistäneet omia osuuksiaan kiitettävästi ja toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin aikataulussa. Vapaaehtoistiimi on todellakin mukana sydämellä järjestelyissä.

Entä jos vielä joku Matti Myöhänen haluaa mukaan järjestelyihin, niin onko se vielä mahdollista? Tarvitaanko jollakin osa-alueella vielä apuja?

Järjestelyiden osalta kaikki alkaa olemaan hyvässä järjestyksessä. Yksittäisiä pieniä tehtäviä on vielä jakamatta, mutta se hoitunee Megaan mennessä. EA-kortillisia ottaisimme mielellään vielä talkoilemaan tapahtumaan.

Voisitteko kertoa tapahtuma-alueesta tarkemmin? Mitä paikan päällä on odotettavissa?

Tapahtuma-alueena on Kattilahalli Suvilahdessa. Kattilahallissa sisällä on mm. Kiven allan myymälä, Kivipaja Korutasku, Jon-Paul Barrin geokolikkomyymälä, useampi kunta esittelemässä matkailuvalttejaan geokätköilyn keinoin, Adventure lab -pisteitä jne. Kattilahallin ulkopuolella on mahdollisuus koeajaa läskipyöriä, paeta pakohuoneteltasta ja nauttia maittavia katuruokia. Tapahtuman yhteydessä kauempana järjestetään myös lyhyitä kiipeilykursseja, veneretkiä saaristojen kätköille, kajakkiretki sekä mahdollisuus vuokrata urheiluvälineitä omatoimiretkiin.

Muidenkin megojen tapaan taas on luvassa puukiipeilyn pikakurssi megan yhteydessä.

Entä mikä erottaa tapahtuman aiemmin järjestetyistä Mega-tapahtumista?

UrbanHEL-tapahtumassa tulee olemaan huomattavasti enemmän näytteilleasettelijoita kuin viime vuosien Mega-tapahtumissa. Erilaisia yhteistyökuvioita on saatu sovittua vierailijoiden eduksi ja tapahtumassa on myös uuden Geoetsivät-kirjan julkaisutilaisuus.

Geoetsivät-kirjan julkaisu

Mitä muuta on luvassa ohjelmassa?

UrbanHEL-tapahtumassa julkaistaan Johanna Hulkon uusin Geoetsivät ja megakätkö -kirja. Kirjailija Johanna Hulkko on haastateltavana tapahtumassamme ja kirjan voi ostaa tapahtumasa ja saada kirjan signeerattuna. Tapahtumaan osallistuu myös kaksi Geocaching.com:n työntekijää, joiden haastattelu on varmasti mielekästä seurattavaa. Signal the Frogin kanssa voi ottaa kuvia tapahtumassa. Voit osallistua Geotaitokisaan, lähteä kätkökierroksille, veneretkelle saarikätköille ja osallistua kiipeilykurssille.

Labien määrä on megoissa vaihdellut 10:stä 50:een. Montako labia on Helsinkiin on kaavailtu? Onko ne tapahtuma alueella vai laajemmalla alueella? Onko labit tapahtumaa varten tehtyjä kätköjä vai kohteita alueen lähistöllä vai sekä että?

Tämän hetken tiedon mukaan teemme jopa 50 labipistettä tapahtuma-alueelle ja välittömään läheisyyteen.

Järjestäjät ovat sosiaalisessa mediassa vihjanneet, että tapahtumassa saattaisi olla mukana jollain tavalla GIFF-elokuvista tuttu hahmo Braija.

Jos tapahtumaan mielii tulla paikalle, niin missä kannattaa majoittua?

Olemme listanneet alennuskoodeja UrbanHEL-tapahtuman sivuille. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat mm. OmenaHotels, Scandic Hotels ja Hotel Arthur. Alennuskoodit löytyvät sivuiltamme.

Miten tapahtumaan kannattaa saapua? Onko tilaa omilla autoilla saapuville? Entä mikä on paras tapa julkisilla saapua paikalle?

Parkkipaikkoja on itse tapahtumapaikalla hyvin rajatusti ja toivommekin, että porukka jättää autot kauemmas. Läheisessä ostoskeskuksessa Redissä on paljon tilaa autoille. Kannustamme tulemaan tapahtumaan julkisilla. Sivuiltamme löytyy hyvä tietopaketti kuinka saapua paikalle.

Mihin aikaan tapahtumaan kannattaa saapua?

Tapahtuma avataan lauantaina 26.8 klo 10:00 ja tapahtuma kestää aina iltakuuteen. Kattilahalliin voidaan ottaa sisälle maksimissaan 999 henkilöä kerralla, joten toivomme, ettei kaikki tule heti klo 10:00 sisälle. Tapahtuma-alueella on varmasti hyvää pöhinää koko tapahtuman ajan.

Geokätköjä

Kuinka paljon mega-alueen läheltä löytyy kätköjä etsittäväksi megavieraille? Onko jotain tärppejä sen suhteen, millä kätköllä ehdottomasti kannattaa käydä?

Helsingissä on runsaasti geokätköjä. Kannattaa ehdottomasti vierailla niissä paikoissa, joihin haluaisi muutenkin tutustua, näkee paikat geokätköilijän silmin. Sivuiltamme löytyy geokätkösuosituksia valmiiksi listattuna.

Tässä esimerkki yhdestä valmiista kätkökierroksesta, joka löytyy tapahtuman sivulla. Tälle kierrokselle koottu paljon suosikkipisteitä saaneita kätköjä ja vähän muitakin.

Onko jotain oheisohjelmaa tiedossa?

Luvassa on useampia miittejä Megan lisäksi. Tässä listaus niistä.

25.8.2023 perjantaina 13.00-15.00 UrbanTECH Tekniikan museolla

Tule Tekniikan museolle tapaamaan muita kätköilijöitä eri puolilta maailmaa. Tutustutaan geokätköilyaiheeseen tekniikkaan, geokätköilyn apuvälineisiin ja reissaajiin. Samalla voit tutustua museon Geokätköily – Oivalla, etsi ja löydä -yhteisönäyttelyyn.

26.8.2023 lauantaina 19:00 – 19:30 UrbanMEET Kalasatamassa

Tule Kalasatamaan Mega-tapahtuman jälkeen. Tavataan geokollegoita ja jutellaan päivän tapahtumista; mitä kätköjä ja labeja löysit, tapasitko Signalia, mikä oli kivointa Mega-tapahtumassa ja onko vielä muita kätköilysuunnitelmia tälle illalle. Toivottavasti osallistut myös vapaaehtoiseen Flash mobiin.

27.8.2023 sunnuntaina 11.00-12.45 UrbanCITO Mustikkamaalla

Tule Mustikkamaalle CITOilemaan eli siivoamaan aluetta venetsialaisten jäljiltä. Ota mukaan sopiva siivousvaatetus, hanskat ja roskapihdit.

27.8.2023 sunnuntaina 13.00-14.00 UrbanCUL8R Mustikkamaalla

Siivoamisen jälkeen jatketaan picnic-nyyttikestimeiningillä jutellen viikonlopun kätköilyistä. Ota halutessasi mukaan picnic-viltti ja herkkuja.

Minkälaisia terveisiä haluatte lähettää blogin lukijoille?

Nähdään 26.8. Helsingissä sankoin joukoin upeassa Mega-tapahtumassamme Kattilahallissa.

Kiitokset haastattelusta UrbanHel järjestäjille. Nähdään muutaman viikon päästä tapahtumassa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.