Maailman suosituin kätkö arkistoitiin

Aiemmin kirjoitimme maailman eniten suosikkipisteitä saaneesta kätköstä GC13Y2Y Lego – einer ist zuviel (yksi on liikaa). Kätkö Berliinin keskustassa on kerännyt lähes 12 000 suosikkipistettä. Kätkö on tuplannut suosikipisteensä sen jälkeen, kun siitä viisi vuotta sitten viimeksi kirjoitimme. Nyt tämä maailman eniten suosikkipisteitä kerännyt kätkö on kuitenkin arkistoitu Geocaching HQ:n toimesta.

Arkistointikirjauksessaan HQ ilmoitti, että kätköpaikkana toiminut legoista rakennettu kirahvi on saanut merkittävää vahinkoa (ilmeisesti kätköilijöiden toimesta) ja kirahvi vaihdetaan uuteen. Legoland on kuitenkin pyytänyt, ettei uuteen kirahviin enää tulisi kätköä, koska se aiheuttaa tuhoa piilopaikalle. Joten ei voi kuin läpsiä kättä otsaan, kun maailman eniten suosikkipisteitä kerännyt kätkö joutuu arkistoon kätköilijöiden oman piittaamattomuuden vuoksi 🤦‍♂️

Sinänsä vaikka kirahviin piilotettu legopalikka kätkö onkin maailman eniten suosikkipisteitä kerännyt kätkö, ei se varmastikaan ole monien mielestä hienoin kätkö. Kätkössä yhdistyivät nokkela piilotus tapa ja suosittu sijainti, jotka yhdessä tekevät monesti kätköstä favomagneetin. Tietysti osaltaan se, että kirahvikätkö on jo pitkään ollut maailman eniten suosikkipisteitä kerännyt kätkö, kerää lisää suosikkipisteitä, koska “kuuluuhan” kätkölle antaa suosikkipiste, kun se on niin suosittu.

Geist des Haagen on nyt uusi suosituin

Kun maailman eniten suosikkipisteitä kerännyt kätkö on mennyt arkistoon, herää heti kysymys, että mikäs nyt onkaan maailman eniten suosikkipisteitä kerännyt aktiivinen kätkö. Sehän on Kirahvi-kätkön tapaan vuonna 2007 piilotettu GC11JM6 – Geist des Haagen -kätkö (Haagin haamu) Saksassa noin 60 km Frankfurtista etelään.

Geist des Haagen löytyy täältä

Minkälainen tämä suosituin kätkö sitten on? Hankala sanoa, kun tällä kätköllä ei ole tullut koskaan vierailtua, mutta kätkökuvauksen perusteella on pääteltävissä, että kätkö on metsässä. Kätkölle on noin 20-30 minuutin kävely parkkipaikalta ja kätkökuvauksesta annetusta reittipisteestä alkaa reitti, jota reunustaa haamuja. Ilmeisesti osassa näistä on heijastinnasta myös. Itse kätköpurkki on “taikakanto”, josta ilmeisesti aukaistessa nousee jonkinlainen haamu ja purkki löytyy kannon juurelta. Jos olet käynyt kätköllä, niin ota yhteyttä ja kerro ihmeessä tarkemmin millainen kätkö on.

Geist des Haagen -kätköllä on tätä kirjoittaessa n. 9050 suosikkipistettä. Seuraavana maailman listalla eli toiseksi eniten suosikkipisteitä on Alberich der Zwergenkönig -kätköllä. Toisena olevalla kätköllä on noin 7500 suosikkipistettä, joten Haagin haamu johtaa selkeästi 1500 pisteellä. Vertailun vuoksi Suomen eniten suosikkipisteitä keränneellä kätköllä Helsinki City Museum on kirjoitushetkellä 2380 suosikkipistettä ja sillä ei mahdu maailman listalla TOP30:n joukkoon.

One comment

  1. Eks kukaan muu muka oo käynny Geist des Haagen -kätköllä? No, jos nyt sit jonku sanasen kuitenkin sanois. Vaikka eipä paljon lisäarvoa tuo… Lähinnä häirittee tuo “noin 20-30 minuutin kävely parkkipaikalta” 😀 Ehkä, jos Frankfurtin keskustan kautta kiertää, niin sitten. Muuten varmaan se 5 minsaa. Joskin tais siinä olla joku tradikin matkalla. Enivei. Sellasen risukon, ainakin suurilta osin itse kyhätyn, keskelle oli tuo rakennettu. Vaivaa on kyllä nähty, kun jollain akuilla(?) nuo kai toimii. Ehkä jos ymmärtäis saksaa, niin sais kätköstä enemmän irti. Jotain puhetta sieltä tulee samalla kun tuo “haamu” nousee, kolme neljä metriä siitä itse kätköstä ja sitten luurankokäsi osottaa palttiarallaa sinne purkin suuntaan. Pimeällä varmaan myös kivempi, kun kaikenlaista valoakin niissä vilkkui. Ihan tämän favojen vuoksi täällä pyörähdin vaikka optimaalisin ajoreitti ei ihan just näiltä nurkilta olis mennytkään Frankfurtista lähdettäessä. Kyllä tällaiset ansaitsee aina favon, kun vaivaa on nähty ja todellakin ansaitsee ykköspaikan. Tuo Lego-purkki on tietenkin “ihan jees”, mutta 999 purkkia tuhannesta en kyllä arvosta tippaakaan, joille annetaan favot vaan paikan suhteen. Siis tyyliin Eiffelin vieressä. Ja näitähän riittää. Mutta toinen tykkää ja niin edelleen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.