Adventure Labit Geocaching sovellukseen!

Aiemmin jo kirjoittelimme huhuista, että Adventure Labit ovat tulossa Geocaching HQ:n viralliseen sovellukseen. Ja nyt vihdoin Adventure Labit ovat näkyvillä samassa sovelluksessa muiden kätköjen kanssa. Edelleen erillinen sovellus tarvitaan labien suorittamiseen, mutta seikkailujen aloituspisteet näkyvät kartalla muiden kätköjen tapaan.

Uusin geocaching -sovelluksen päivitys tuo mukaan Adventure labit premium-jäsenille sovellukseen. Labeja edustaa oma “nuppi” kartalla ja ne ovat helposti erotettavissa muista kätköistä. Kartalla näkyvä nuppi on Adventure labin aloitussijainnissa. Kannattaa huomata, että riippuen kätkön tekijästä aloitussijainti voi olla eri kuin ensimmäisen lokaation sijainti.

Basic-jäsenyyden omaavat kätköilijät voivat edelleen suorittaa labeja erillisellä sovelluksella, mutta labit eivät näy heille Geocaching-sovelluksessa. Premium-jäsenetkään eivät voi labeja suorittaa Geocaching-sovelluksella vaan erillinen sovellus vaaditaan edelleen. Kun sovelluksessa klikkaa Adventure Labin ikonia, avaa se kyseisen seikkailun Adventures -sovelluksessa. Joka tapauksessa tämä tuo helpotusta siihen, ettei tarvitse puljata kahden sovelluksen välillä kurkkimassa.

Jos et syystä tai toisesta vielä ole Adventures lab -sovellusta asentanut, niin klikatessasi ikonia Geocaching-sovelluksessa sinua pyydetään asentamaan Adventures-sovellus.

Geocaching-sovelluksen suodatinominaisuus on myös saanut Adventure labit ja nämä voi halutessaan suodattaa pois näkyvistä tai sitten etsiä pelkästään labit kartalle. Tai jotain siltä väliltä.

Kun Adventure Labin ikonia klikkaa kartalla näytetään seikkailun perustiedot suoraan Geocaching -sovelluksessa. Kätkötietoikkunassa näkyy Labin arvioitu kokonaismatka, tähtiluokitus (kuinka hyvää palautetta seikkailu on saanut) ja montako lokaatiota seikkailussa on yhteensä. Kun tätä kätkötietoikkuna klikkaa, vaihtuu sovellus Adventure -sovellukseen ja seikkailun kuvaus aukeaa siellä automaattisesti. Kätevää!

Jos ominaisuus ei sinulla vielä näy, niin tarkistathan, että olet ladannut Geocaching-sovelluksen uusimman päivityksen. Jostain syystä minulla ei ensimmäisellä käynnistyksellä labit näkyneet, mutta toisella ne ilmestyivät kartalle. Android-käyttäjät ovat myös kertoneet, että on pitänyt kirjautua sovelluksesta ulos ja takaisin sisään ennen kuin uusi ominaisuus on alkanut toimimaan.

Muutoin kauan odotettu lisäys Geocaching -sovellukseen vaikuttaa kaikin puolin varsin hyvältä.

12 comments

 1. Terve Weellu,
  Vaatiikohan tuo Adventure labien saaminen näkyviin geocaching.com -kartalla jotain lisämaksuja. Olen Premium jäsen. Ulos- ja sisäänkirjautumisen geocaching. com -sivustolle olen tehnyt useita kertoja ja tätä tablettiakin olen boottaillut kolmesti. Adventure labit eivät vaan näy kartalla.
  Mistä voin ladata Geocaching-sovelluksen uusimman päivityksen? Minulla kyllä aloitussivulla lukee näin: “Tämä on uusi yleisnäkymä. Halutessasi voit palata vanhalle sivulle.” Tarkoittaakohan se, että uusin sovellutus on jo käytössä?
  Terveisin,
  Geojusu

  1. Terve Geojusu,

   Veikkaan samaa kuin taaru tuossa alla, että käytät geocaching.com -sivustoa. Ominaisuus on tosiaan käytössä vaan geocaching-sovelluksesta. Sen voi ladata puhelimeen ilmaiseksi AppStoresta (iPhone) tai Play-kaupasta (Android-puhelimet). Lisäksi tietysti täytyy olla voimassa oleva premium-jäsenyys

   1. Hei Weellu,
    vaatiiko iPhonen sovellus ulos kirjautumisen? Antaa varoituksen, että menetät kaiken laitteellesi tallennetun kätköilydatan jos kirjaudun ulos.
    Terv Lapris

   2. Moi Lapris,

    Minulla ei vaatinut, mutta jos ei muuten tule näkyviin, niin kannattaa sitä kokeilla. En usko, että mitään kovin tärkeätä katoaa jos kirjaudut ulos. Geocaching HQ omassa kirjoituksessaan käski kirjautumaan ulos ja sisään nimenomaan iOS laitteilla.

    -Weellu

 2. Kiitos vastauksista. Yritin tosiaan saada labbeja näkyviin geocaching.com -kartalla. Nyt ymmärrän, että ei niiden siellä pitäisikään näkyä.

  1. Jep. Toistaiseksi ainakaan nuo ei näy itse pääsivustolla, mutta saa nähdä löytävätkö vielä tiensä sinnekin.

 3. Täällä ei vieläkään näy… Sovellusversiona 8.46.2, onko se uusin? En löydä reittiä uudempaan versioon…

  1. Hei Kimsu.
   Uusin Android versio on juuri tuo mainitsemasi.
   Minulla vaati uloskirjautumisen ja takaisin, sitten lähti toimimaan.

 4. Nyt toimii, kiitos. Näköjään uloskirjautuminen mainitaan artikkelissakin, pitäisi lukea tarkemmin… 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.