Karttatyökaluja Waymarkeille

Aiemmin kirjoittelin Waymarkeista, jotka ikään kuin virtuaalikätköjä, joissa pitää ottaa kuva tietystä kohteesta. Waymarking.com sivusto on kuitenkin pahoin vanhentunut, eikä sisällä esim. Waymarkkien näyttämistä kartalla. Onneksi jotkut kätköilijät ovat innostuneet tekemään karttatyökaluja waymarkeille ja tällä tavoin korjaamaan waymarking-sivuston puutteita.

https://waymarks.hn-dev.eu waymarking työkalu

Karttatyökaluja Waymarkeille

Alkuperäiseen Waymarking -kirjoitukseen kommentoikin pian julkaisun jälkeen jmiettin ja kertoi ladanneensa Suomen Waymarkit GSAK:iin ja tuon tietokannan avulla tehneensä karttanäkymän Waymarkeille. Karttanäkymää pääsee ihmettelemään täällä. Jmiettin sanoi päivittelevänsä karttaa aina silloin tällöin. Tämä siis tarkoittaa, että hänen pitää käsin päivittää kartan käyttämä Waymark-aineisto.

Hiljan eräs toinen blogin lukija vinkkasi toisesta työkalusta samaan tarkoitukseen. Tämä työkalu ilmeisesti päivittyy automaattisesti ainakin jollakin aikataululla. Työkalu löytyy täältä. Tämä työkalu pyytää lupaa käyttäjän sijaintiin ja näyttää Waymarkit tämän sijainnin ympäriltä. Sijainti päivittyy noin 30 sekunnin välein. Vaikutti kuitenkin siltä, että kauemmaksi zoomattuna kartalla näkyi koko Suomen waymarkit.

Kumpikin palvelu vain näyttää waymarkit kartalla ja waymarkkia klikatessa aukeaa pop up-ikkuna, josta pääsee vilkuilemaan Waymarkin kuvausta ja muita tietoja Waymarking.com sivustolla.

Kumpaa tahansa työkalua päätyykään käyttämään, niin niistä on apua jos haluaa hahmottaa olisiko kätköreitin varrella myös Waymarkkeja. https://waymarks.hn-dev.eu-osoitteessa on vielä se ilo, että jos siellä vierailee puhelimella ja antaa luvan paikantaa sijainti, voi kätevästi tarkistaa, onko lähistöllä Waymarkkeja-vierailtavaksi. Taidanpa laittaa itse ainakin molemmat sivustot kirjanmerkkeihin.

jmiettisen karttasivu käyttää klusterointia ja kun kartta on loitonnettu kauemmas waymarkit klusteroidaan eri värisiin palleroihin. Zoomaus lähemmäs näyttää waymarkit kartalla.

One comment

  1. Klusterit saa pois päältä hiiren kakkosella avautuvasta valikosta. Klusteroinnin idea on nopeuttaa kartan käyttöä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.