Lisää Wonders of the World -souvenireja

Muistatko vielä, kun viime kesänä alkoi Wonders of the World kesäkampanja, jossa kerättiin maailman ihmeitä? Kampanjahan jatkui lopulta vuoden loppuun asti ja ylikin. Nyt kampanja saa jatkoa ja luvassa on kaksi uutta keräilykohdetta: maailman luonnon ihmeet ja aurinkokunnan ihmeet, jotka molemmat keräämällä on luvassa kolme uutta souveniria.

Luvassa on siis 14 uutta maailman ihmettä, joista seitsemästä ensimmäisestä on luvassa maailman luonnon ihmeet -souvenir ja seitsemästä seuraavasta aurinkokunnan ihmeet -souvenir. Kun molemmat edellä mainituista on plakkarissa, saa vielä kolmannen ultimaattisen seikkailija souvenirin.

Kampanja alkaa helmikuun 24. päivä 2021 klo 14:00 Suomen aikaa. Luonnon ja aurinkokunnan ihmeet ilmestyvät kätköihin samaan tapaan geocaching.com sivustolle ja mobiilisovellukseen kuten aiemmat maailman ihmeet. Satunnaisesti kätköistä löytyy näitä ihmeitä virtuaalisina kuvakkeina. Kirjaamalla löydön kätköstä saa tämän “ihmeen” kerättyä ja keräämällä kaikki yhteen sarjaan kuuluvat ihmeet saa sitten souvenirin palkinnoksi.

Järjestys se olla pitää

Souvenirit kerätään järjestyksessä. Jos et ole kerännyt yhtään aiempia Wonders of the World souvenireja, pitää ensimmäiseksi suorittaa viime kesäkampanjan modernit ihmeet. Sen jälkeen tulee kerätä viime vuoden kesäkampanjan muinaiset ihmeet. Kun nämä kaksi on suoritettu, pääsee keräämään luonnon ihmeitä. Ja kun luonnon ihmeet on saanut kerätyksi, on aurinkokunnan ihmeiden vuoro. Aurinkokunnan ihmeillä tietenkin halutaan juhlistaa ensimmäisen geokätkömatkaajan saapumista Marsiin. Kirjoitimme tästä Perseverance-mönkijän matkaajakoodista aiemmin tässä jutussa. Matkaajan oma sivu puolestaan löytyy täältä.

Geocaching HQ haluaa huolehtia turvallisuudesta pandemian aikana ja siksi kampanjalle ei ole julistettu päättymispäivää. Eli oletettavasti kampanja jatkuu pitkään, eikä kätköjen etsimisellä ole sen puolesta kiire. Veikkaan kyllä, että aktiivikätköilijälle tämä “haaste” täyttyy kuin itsestään.

Samasta turvallisuussyystä, miiteistä ei tällä kertaa ole luvassa maailman ihmeitä. Oletettavasti teknisistä rajoitteista johtuen ei maailman ihmeitä myöskään saa Adventure Lab -kätköistä. Kampanjan aikana julkaistaviin uusiin kätköihin tulee myös maailman ihme saataville.

Perinteiseen tyyliin ihmeen voi kuitata itselleen vain kirjaamalla Found it -loggauksen kätkölle. DNF:t ja notet eivät riitä. Lisäksi, jos vahingossa kirjaa noten tai DNF:n löydön sijasta ja editoi kirjauksen tyyppiä löydöksi, ei maailman ihme rekisteröidy löydetyksi. Tällaisessa tapauksessa paras ratkaisu on poistaa aiempi kirjaus kokonaan ja kirjata kätkölle löytökirjaus. Jos löytö poistetaan sinun tai kätkönomistajan toimesta, niin myös siihen liittyvä maailman ihme poistuu kirjanpidosta. Toki jos olet jo souvenirin saanut, niin se jää sinulle.

Kätkössä voi olla yksi ihme jokaiselta neljältä tasolta. Jos löydät tällaisen kätkön, et kuitenkaan saa kätköstä kuin sen tason maailman ihmeen, jota olet juuri sillä hetkellä suorittamassa. Eli et voi saada ihmettä useammalle eri tasolle. Esimerkiksi, jos olet suorittamassa muinaisia ihmeitä, mutta kätkössä olisi myös luonnon ihme, et saa kuin muinaisen ihmeen tilillesi.

Tässä vielä kertauksen vuoksi listaus kaikista kuudesta souvenirista. Kaikki näistä on siis edelleen saatavissa, suluissa vain julkaisu ajankohta.

  1. Modernit maailman ihmeet (2020 kesäkamppis)
  2. Muinaiset maailman ihmeet (2020 kesäkamppis)
  3. World explorer (2020 kesäkamppis)
  4. Luonnon maailman ihmeet (2021 kevät)
  5. Aurinkokunnan maailman ihmeet (2021 kevät)
  6. Ultimate explorer (2021 kevät)

Siis etsimällä yhteensä 28 tarkoin valittua kätköä saa itselleen kaikki kuusi souveniria. Monilla tietysti on jo kolme ensimmäistä näistä tienattuna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.