Testissä: Garmin Montana 750i

Ei kesää ilman uusia Garminin käsi-GPS-laitteita. Loppukesästä kasvojenkohotuksen koki Garminin Montana -sarja. Sitä ei olekaan aiemmin tässä blogissa testattu, joten otimme testiin Garmin Montana 750i lippulaivamallin. Perehdyimme testijaksollamme laitteen toimintaan käyttäen laitetta geokätköilyssä. Sukelletaan pidemmittä puheitta arvioon.

Ensivaikutelma

Ihmettelin GPS:n laatikon suurta kokoa ja pohdin, että paljonkohan varusteita tämän laitteen mukana mahtaa oikein tulla. Kun avasin laatikon, oli yllätys melkoinen – Laite on valtavan kokoinen. Kun laitteen otti käteen, se oli myös painava ja heti kävi selväksi, että laitetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi yhdellä kädellä. Käytännössä toinen käsi kannattelee laitetta ja toinen naputtelee ruutua tai sitten molemmat kädet kannattelevat laitetta, jolloin ruutua on yllättävänkin mukava naputella peukaloilla. Laitteen mitat ovat 9.19 x 18,30 x 3,27 cm. Korkeutta on tajuttomat 18 senttiä!

Vertasin kokoa omaan iPhone 11 pro maxiin ja iPhone jää koossa heittämällä kakkoseksi. Siis ihan leveys sekä korkeussuunnassa mitattuna. Paksuudesta nyt puhumattakaan. Aikuisen miehen käteen Montana istuu kuitenkin melko hyvin, joskin on selkeästi kookas. Sen sijaan farkkujen taskuun tätä gepsiä ei mielellään tunge. Retkeilyhousujen taskuun se yllättäen mahtui, mutta laitteen kanniskelu on kyllä pienoinen ongelma. Tai kädessä laite kulkee hyvin, mutta taskussa laite on jo melko kookas ja kaikki omistamani reppukiinnikkeet ja muut eivät tähän sovi.

Lisäksi mieleen tulee väistämättä, että kun näyttö on iso, niin kuinka se mahtaa kestää pudotusta. Naarmuuntuuko se helposti? Tai kuinka käy jos gepsi sattuisi lipeämään kädestä ja putoamaan? Oma Oregon on saanut arven näyttönsä pintaan ja kun Montanan näyttö on isompi, niin todennäköisyys kasvaa. Tämä jää nähtäväksi käytännössä. Toki varovaisella käytöllä näyttö pysyy ehjänä, mutta