Geokätköily 20-vuotta: vanhoja kätköikoneita tuodaan takaisin

Kuten aiemmin kirjoitimme, on ensi elokuussa luvassa unelmien kätköreissu Seattlen alueelle, kun geokätköilyn 20 vuotista taivalta juhlistetaan elokuussa. Nyt tapahtuman kätkökuvaus on julkistettu: GC896PK ja monille uusia kätköikoneita on tapahtumasta tarjolla.

Vuodelle 2020 tuodaan takaisin kaksi kätkötyyppiä, jotka olivat saatavilla viimeksi vuonna 2010, kun geokätköilyn 10-vuotisjuhlia juhlittiin ympäri maailman. Geocaching HQ on ilmoittanut, että heidän mielestään oli virhe luoda kätkötyyppejä yksittäistä juhlaa varten. Niinpä on tehty päätös tuoda nämä jälleen yhteisön saataville.

10-vuotisjuhlillakin oli päätapahtuma Seattlessa Geocaching HQ:ssa ja silloin tapahtumasta sai oman ikonin ja sen nimi oli “The Groundspeak Lost and Found Celebration”. Nyt nimi on vaihdettu Geocaching HQ Celebration:iksi ja kätkötyypin ikonia on päivitetty oheisen näköiseksi. HQ kertoo myös, että heidän aikomuksena on jatkossa järjestää vastaava tapahtuma 10 vuoden välein.

Myös 2010 vuodelta peräisin oleva “Lost and Found Event Cache” on uudelleen nimetty. Uusi nimi on “Community Celebration Event”. Esimerkiksi omassa profiilissani tämä kätkön nimi oli jo vaihtunut. Uutta ilmettä on myös kätkötyypille luvassa uuden ikonin muodossa, mutta tämä ei jostain syystä ollut ainakaan minulla vielä profiiliin päivittynyt. Tämä kätköikoni on luvassa tapahtumille, jotka juhlistavat kätköilyn 20 vuotta vuoden 2020 aikana. Tarkempaa tietoa näistä tapahtumista on luvassa myöhemmin tänä vuonna.

Mukava, että nämä vanhat kätköikonit päätyvät taas käyttöön. Olisikin ollut vähän kummallista, että kätköikoneita olisi ollut vain kerran kätköilynhistorian aikana saatavilla. Ilmeisesti Lost & Found -attribuuttia ei palauteta arkistoista? Nähtäväksi jää.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.