Unelmien kätköreissu luvassa – geokätköilyn 20-vuotisjuhlat Seattlessa

Kaikkihan muistavat, että geokätköily sai alkunsa 3. toukokuuta 2000, kun Dave Ulmer piilotti maailman ensimmäisen geokätkön. Niinpä ensi vuonna on luvassa geokätköilyn 20-vuotisjuhlat.

Kun Suomessa vietettiin vuoden ensimmäistä megaa Oulussa niin samaan aikaan pohjois-Amerikassa vietettiin erästä megakauden päätapahtumaa – Geowoodstockkia, joka järjestettiin tänä vuonna jo 17:ttä kertaa. Joka vuosi tapahtumassa jännitetään, missä seuraavan vuoden Geowoodstock järjestetään. Ja kohteeksi valikoitui Abbotsford, joka on Vancouverin lähellä Seattlesta pohjoiseen.

Geokätköilyn 20-vuotisjuhlat

Kolmet juhlat

Samaan aikaan Geocaching HQ ilmoitti, että aikovat järjestää geokätköilyn 20-vuotisjuhlat Seattlessa Seattle Centerissä 15. elokuuta 2020. Näin ollen alueella on lyhyen ajan sisään kolme erillistä huippuluokan tapahtumaa ja siksi se on geokätköilijän kannalta äärimmäisen kiinnostava.

Yhteenvetona siis:

  • Geokätköilyn 20-vuotis juhlatapahtuma 15.8. 2020, Seattlessa
  • Going APE 2020 megatapahtuma 16.8.2020, lähellä Snoqualmie Passia itään Seattlesta (Kätkökuvaus ei vielä julkaistu)
  • GeoWoodstock XVIII (GC86VDF), 22.8. 2020, Abbosfordissa Vancouverista itään.

20-vuotisjuhlinnan kätkökuvausta ei ole vielä saatavilla, mutta se julkaistaan lähiviikkoina. Samalla reissullahan voi käydä vielä Geocaching HQ:ssa tutustumassa, joten tekemistä varmasti riittää. Lisäksi tarjolla on myös Geocaching HQ:n Geotour.

Aikaa suunnitella

Aikaa suunnitella omaa osallistumista unelmien kätköilyviikolle on siis vielä reilusti. Lentoyhtiöiden sivut eivät vielä listaa lentoja tuolle ajalle, mutta esimerkiksi toukokuussa 2020 lennot Seatleen ja takaisin ovat karvan alta 1000 € ja esim. Vancouveriin samassa suuruusluokassa. Pitänee siis alkaa säästämään ja seuraamaan tarjouksia lennoista 🙂

Toki myös majoitus ja mahdollisesti auto tulee tarpeen, jos haluaa liikkua eri tapahtumien välillä. Toki julkista liikennettä on myös mahdollista hyödyntää. Tosin tapahtumat eivät taida HQ:n tapahtumaa lukuunottamatta olla ihan kaupunkien ytimessä.

Myös muu maailma huomioitu

Vaikka särkisi oman ja lasten säästöpossut, niin silti kaikki eivät syystä tai toisesta pysty lähtemään Seatleen juhlimaan 20-vuotiasta geokätköilyä. HQ lupaakin, että myös geokätköily-yhteisöllä ympäri maailmaa on mahdollisuus juhlistaa 20-vuotiasta geokätköilyä tavalla tai toisella. Vielä yksityiskohtia ei ole kerrottu, mutta konkarikätköilijät varmasti muistavat juhlatapahtumat vuonna 2010, kun 10-vuotista kätköilyä juhlittiin. Tällöin näillä juhlatapahtumilla oli oma kätkötyyppi ja Lost&Found-ikonit.

Palaamme asiaan, kun lisää yksityiskohtia kerrotaan. Sillä välin tuo huikea megaviikko on syytä jo merkata kalentereihin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.