Geocaching.com panostaa kätköjen laatuun – huonot kätköt arkistoon

Juksasimme kätköilijöitä tällaisella aprillipilalla vuonna 2019. Juttu ei siis alkuunkaan pidä paikkaansa.

Paraikaa on käynnissä Creation Celebration -kampanja, jossa halutaan tuoda esiin laadukkaita kätköjä ja laadukkaiden kätköjen tekemistä. Selkeästi Geocaching HQ haluaa panostaa laadukkaiden kätköjen tekemiseen mikä on hyvä.

Kuva 1 – Purkin väkisin esiin kaivaminen voi aiheuttaa ikävää jälkeä, kuten tälle hiljan vastaan tulleelle kätkölle oli käynyt.

Kampanjan laadun suosiminen saa jatkoa, sillä Geocaching HQ julkaisi foorumilla tiedotteen, joka tulee huomiseen uutiskirjeeseenkin, että jatkossa kätkön tulee kerätä vähintään 10 suosikkipistettä ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Jos kolmen kuukauden aikana kätkö ei saa riittävästi suosikkipisteitä, se automaattiarkistoidaan. Tämä ei koske jo julkaistuja kätköjä, vaan ainostaan tulevia kätköjä.

Uudistuksella tavoitellaan sitä, että jatkossa tehtäisiin vain todella laadukkaita kätköjä, jotta kätköilijöiden mielenkiinto pysyisi yllä. Uudistus on todella radikaali ja omasta mielestäni ei ehkä ihan loppuun asti mietitty. Miten esimerkiksi harvaanasutulla seudulla olevien uusien kätköjen käy? Jos kätköllä on odotettavissa vain muutama kävijä vuodessa, se päätyy arkistoon automaattisesti. Sama saattaa olla vaikeimpien mysteerien ja korkeamman terrainin kätköjen kanssa. Toisaalta, eipähän tuommoiset hankalat kätköt jää sitten koristamaan omaa kätkökarttaa hakemattomana, joten sinänsä ihan kivakin uudistus, mutta haastavampien kätköjen ystäviä, tämä voi nakertaa.

Myös uusien trailien rakentaminen menee hankalammaksi, kun jokaiselle trailin kätkölle pitäisi saada vähintään se 10 suosikkipistettä kolmen kuukauden aikana. Uskoisin, että tässä varmasti syntyy keskusteluja ja herrasmiessopimuksia, että anna sinä minun kätkölle suosikkipiste, niin minä annan sinun kätkölle.

Alkuvaiheessa tämä on kokeilu ja muutaman kuukauden päästä kätköilijöille lähetetään kysely, jolla he voivat kertoa mitä mieltä ovat kokeilusta. HQ:n kirjoituksesta käy myös ilmi, että he harkitsevat mahdollisuutta ostaa kätkölleen 3 kuukautta lisäaikaa pientä maksua vastaan. Eli jos kätkö ei kolmen kuukauden aikana saa tarpeeksi suosikkipisteitä, niin pienellä lisämaksulla kätkölleen saa 3 kk lisäaikaa kerätä tarvittavat suosikkipisteet.

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.