Jatkossa Geotoureista saa myös souvenirin

Geocaching HQ julkaisi eilen tiedon, että he lanseeraavat Geotoureille souvenirin. Eli alkaen 21.5. 2018 kun suorittaa geotourin saa itselleen myös souvenirin profiiliin. Jos olet suorittanut jonkun geotourin ennen eilistä, niin ei hätää: saat souvenirin takautuvasti.

Souvenirin geotourista saa etsimällä kaikki siihen liittyvät arkistoimattomat kätköt. Kyllä, tämä tarkoittaa sitä, että jos jokin geotourin kätköistä on hyllytettynä, et saa souveniria. Eli  jos joku kätkö jää etsimättä, ei auta kuin palata myöhemmin paikalle, jos mielii saada geotourista myös souvenirin. Toivottavasti tämä ei lisää throwdownien määrää geotoureilla.

Kaikilla souvenireilla näkyy “Acquired date” profiilissa eli päivämäärä, milloin on souvenirin ansainnut. Jatkossa tuo päivämäärä tulee olemaan se päivä, jolloin geotourin suoritat. Takautuvasti myönnetyille souvenireille tuo kuitenkin on 21.5. 2018.

Kätköjen määrä geotoureilla saattaa vaihdella. Niinpä jos kaverisi on hakenut geotourin ja saanut siitä souvenirin ja sen jälkeen geotouriin tulee uusia kätköjä voit joutua etsimään enemmän kätköjä kuin kaverisi ansaitaksesi souvenirin. Vastaavasti, jos joku tai jotain kätköjä geotourista arkistoidaan, voit päästä vähemmällä ja saada souvenirin helpommalla. Eli tarvittavien kätköjen määrä voi vaihdella ajan saatossa. Suomessahan toistaiseksi ainoa geotour on Porvoon geotour. Monet ovat sen hakeneet heti sen julkaisun hetkellä. Itsekin hetken ihmettelin, että tuosta geotourista ei ollut souveniria profiiliini tippunut, mutta sehän johtuu siitä, että Porvoon geotouriin on julkaistu lokakuussa uusi virtual reward -kätkö. Eli jos on suorittanut geotourin ennen viime vuoden lokakuuta tulee tuo virtuaalikätkö käydä etsimässä, jotta Porvoon geotourista saa souvenirin.

Jos taas olet yksi geotourin piilottajista, niin et automaattisesti saa souveniria, koska oman kätkön kirjaaminen löydetyksi ei ole suotavaa. Tällöin tulee ottaa yhteyttä HQ:hun ja he myöntävät sinulle souvenirin.

Kaikki aiemmin geotour -tittelillä varustetut kätkösarjat, eivät enää ole geotoureja. Käsittääkseni geotourin ylläpidosta pitää HQ:lle maksaa. Tällä hetkellä eläköityneistä geotoureista ei ole luvassa souveniria, mutta HQ pohtii, tuleeko eläköityneille geotoureille myöhemmin omat souvenirit vai ei.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.