Viisi miittiä, joita et halua missata vuonna 2017

Tänä vuonna on taas luvassa liuta mielenkiintoisia miittejä. Keräsimme tähän postaukseen viisi miittiä, jotka ovat mielenkiintoisia suomalaisesta vinkkelistä katsottuna. Toki varmasti muitakin pienempiä mielenkiintoisia miittejä on luvassa paljon, mutta tässä keskityimme kätköilyn suurtapahtumiin. Näitä ainakaan et halua missata!

1. Great Moravia 2017

Kiinnostaako Giga-ikoni? Entä GPS Maze? Jos vastasit molempiin kyllä, kannattaa ruveta katsomaan lentoja Tsekkeihin, sillä siellä järjestetään tänä vuonna maailman ensimmäinen gigaeventti, joka on Saksan ulkopuolella. Järjestyksessään Great Moravia on maailman viides gigaeventti. Lisäksi paikalla on Euroopan GPS Maze. Eli tästä saa kaksi suhteellisen harvinaista ikonia kerralla.

GPS Mazehan on näyttelytapahtuma, jossa on esillä kätköilyyn liittyviä asioita ja tarjolla opastusta geokätköilyyn ja GPS -laitteiden käyttöön liittyen. Nimi Maze tulee siitä, että tapahtumassa vierailijat kulkevat labyrintissa, jonka seinillä on esitetty tietoa kätköilystä. Viime vuonna Maze oli Englannissa ja nyt tänä vuonna siis toista kertaa Tsekeissä.

2. Let’s Zeppelin

Kaikki gigaeventit maailmassa ovat tähän mennessä olleet Saksassa paitsi tuleva Great Moravia. Perinteisesti järjestäjäporukat ovat voineet ilmoittautua järjestämään seuraavaa gigaa gigan järjestäjäporukalle jättämällä suunnitelman tapahtumasta. Viime vuonna Project Glück Auf 2016 -gigassa voittajaksi valikoitui Let’s Zeppelin tapahtuma, jolle annettiin mahdollisuus olla vuoden 2017 mega. Tapahtuma on jo megatapahtuma ja siihen ilmoitettu kirjoitushetkellä noin 1200 will attendia. Gigastatusta tapahtuma ei vielä ole saanut, mutta tapahtumaan on vielä puolisen vuotta, joten aikaa on.

Jos haluat siis lähteä mahdolliseen gigatapahtumaan, jossa on mahdollisuus päästä ilmalaivan kyytiin, niin tämä tapahtuma on sinua varten.

  • Koska: 19.8. 2017
  • Missä: Friedrichshafen, etelä-Saksa. Münchenista länteen lähellä Itävallan ja Sveitsin rajaa.
  • Lisätietoja: Tapahtuman sivusto, kätkökuvaus

3. Midnight Sun Geocaching

Suomalaistakin tarjontaa on vuonna 2017 megatapahtumien muodossa enemmän kuin koskaan. Tänä vuonna järjestetään peräti kaksi megatapahtumaa Suomessa. Näistä ensimmäinen starttaa kesäkuun puolivälissä Kiilopäällä Suomen luonnon päivänä. Luonnonläheisyys ja luonnossa liikkuminen ovat keskeinen osa tätä tapahtumaa. Urho Kekkosen kansallispuisto sijaitsee tapahtuma-alueen vieressä ja tarjoaa hienot puitteet niin kätköilyyn kuin monenlaisiin oheisohjelmiinkin. Luvassa on opastettuja patikkaretkiä, risteilyä Inarijärvellä, CITOja, Lab cacheja ja paljon muuta. Tässä tapahtumassa on varmasti helppo rakastua Lapin yöttömään kesäyöhön.

4. Porvoo CacheCon 2017

Jos aloittaa kesälomansa megailemalla Kiilopäällä, niin loman voi lopettaa megailemalla Porvoossa. Suomen kesän toinen mega potkaistaan käyntiin Porvoossa heinäkuun puolivälissä. Ohjelmasta on jo paljastettu sen verran, että luvassa on tarkastajien puheenvuoro, GSAK-opastusta, Earth Cache ja Wherigo -opastusta sekä meidän järjestämä mysteerinratkonnan alkeet -opastus. Paikalla on myös Signal -sammakko. Tottakai myös Lab cacheja löytyy. Järjestelyssä on mukana Porvoon kaupunki ja tästäkin tapahtumasta varmasti kehkeytyy mahtava mega.

5. Mega Sweden FAD 2017

Myös Ruotsin mega tulee tänäkin vuonna. FAD 2017 -tapahtuma järjestetään tällä kertaa Uppsalassa 4. marraskuuta. Vielä tapahtumasta ei löydy juurikaan tietoa, eikä edes tapahtuman kätkökuvausta ole vielä julkistettu. Tapahtumaan on toki vielä pitkälti aikaa, että sinänsä tämä ei yllätä.

  • Koska: 4. 11. 2017
  • Missä: Uppsala
  • Lisätietoja: Tapahtuman ennakko Uppsalan kätköilijöiden sivulla.

Oma paikallinen eventtisi

Yllä siis viisi miittiä, jotka kannattaa laittaa kalenteriin. Osin perinteisellä linjalla näiden tapahtumien suhteen mennään. Erona viime vuoteen on kuitenkin etelänaapurimme Viro, jossa ei ole tänä vuonna tulossa megaeventtiä.

Ja ainahan toki kannattaa järjestää paikallisia tapahtumia. Ei kaiken tarvitse olla suurta. Jos ei halua suurtapahtuman perässä matkustaa kauas, niin ei muuta kuin suunnittelemaan omaa miittiä lähiseudulle. Esimerkiksi kevään CITO-viikolle voi hyvin järjestää siivoustapahtuman. Ohjeita siihen löytyy esimerkiksi tästä kirjoituksesta. Lisäksi myös loppuvuodesta on taas tulossa GIFF-viikonloppu, jonka suunnittelun voi aloittaa jo hyvissä ajoin 🙂

Puuttuiko listasta mielestäsi joku mielenkiintoinen tapahtuma? Vinkkaa siitä kommentoimalla..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.