HQ Duck dash – Ankat spurttaavat kilpaa

Elokuun 30. päivä tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun Jeremy Irish laittoi liikkeelle 7 ensimmäistä travel bugia. Nämä kuoleman ankat perustuivat jokainen yhteen kuoleman syntiin (ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ylensyönti ja himo). Luit oikein – listasin vain kuusi. Ahneus -ankka nimittäin laitettiin kätköön, jota ei koskaan julkaistu geocaching.comissa. Ankka saattaa siis olla piilotettuna vieläkin jossain päin Virginian osavaltiota.

duckdash

Juhlistaakseen TB:iden 15-vuotista taivalta Geocaching HQ järjestää Travel bug -kilpailun, HQ Duck dashin, jonka vapaasti suomentaisin ankkaspurtiksi. Jokainen voi halutessaan osallistua tähän skabaan. Homma toimii näin:

 1. Hanki aktivoimaton matkaaja. Mikä tahansa kelpaa, mutta ankkateemaista matkaaja suositaan. Jos haluaa ostaa kisaa varten uuden matkaajan, HQ on tuonut markkinoille uudet versiot Deadly Duckeista. Myös jo aktivoitu matkaaja kelpaa kisaan, kunhan sillä ei ole matkustushistoriaa eli se ole vieraillut millään kätköllä.
 2. Aktivoi matkaaja (jos se ei jo sitä ollut)
 3. Aseta matkaajallesi tavoite. Kannattaa huomioida kisan voittokategoriat. Lisäksi kannattaa tavoitteeksi laittaa, että matkaajan tulee päätyä miittiin 20.elokuuta kansainvälisenä geokätköilypäivänä.
 4. Tutustu myös alta löytyvään Duck Dash -etikettiin. Osallistumalla kisaan lupaat toimia näiden sääntöjen mukaan.
 5. Ilmoita matkaajasi mukaan kisaan viimeistään 17.7. 2016 täällä. Viralliset Deadly Ducks -tagit osallistuvat automaattisesti kisaan.
 6. Seuraa matkaajasi liikkeitä.

envy_tag_500Suomessa viralliset kisamatkaajat myy Kiven Alla -verkkokauppa.

Kuka voittaa?

Kaikki osallistujat ovat voittajia. Kaikki osallistuvat matkaajat saavat HQ:n ankkaspurttitunnuksen, jonka voi lisätä profiiliinsa.

Voidakseen voittaa muita palkintoja tulee matkaajan päätyä geokätköilytapahtumaan (event cache) kansainvälisenä geokätköilypäivänä 20.elokuuta 2016. Geocaching HQ valitsee kolme parasta, jotka saavat palkinnoksi mainetta ja kunniaa sekä ikuiset kansainväliset kehuskeluoikeudet kisan voitosta. Kunniaa ja mainetta on luvassa seuraavista kategorioista:

 • Paras valokuva matkaajasta (valokuvan voi lähettää tätä kautta)
 • Eniten tarinan arvoinen hetki eli paras loggaus. Loggaus tulee lähettää erikseen täällä. Loggaaja tai matkaajan omistaja voivat lähettää logeja
 • Pisimmän matkan matkannut kulkija
 • Matkaaja, joka on vieraillut suurimmassa määrässä kätköjä
 • Matkaaja, jota on siirtänyt suurin määrä kätköilijöitä.

greed_tag_500Kisaan lasketaan mukaan kaikki Dropped ja Visited-tyyppiset kirjaukset matkaajille. Joten välttämättä matkaajaa ei ole pakko pudottaa aina kätköön vaan pelkkä vierailukin riittää. Lisäksi, jos haluat, voit osallistua kisaan rajattomalla määrällä matkaajia. Palkinnothan ovat huikeat!

Niin ja jos haluat tarkistaa mitä eventtejä on kansainvälisenä geokätköilypäivänä tarjolla, niin se onnistuu “kätevästi” täällä. Veikkaisin, että myös souvenir on taas tarjolla tuolla päivämäärällä, vaikkei tästä tarkempaa tietoa olekaan vielä julkaistu.

Duck Dash -etiketti

Matkaajaetiketti takaa reilun ja hauskan matkaajakisan sekä tietenkin edistää maailman rauhaa. Seuraavat reilunpelin säännöt siis pätevät ankkaspurtissa:

 • Älä koskaan feikkiloggaa matkaajaa (tunnetaan myös nimellä sohvakätköily). Eli älä loggaa jos et ole oikeasti nähnyt matkaajaa.
 • Kirjaa matkalainen otetuksi kätköstä niin pian kuin mahdollista.
 • Siirrä matkaaja seuraavaan kätköön ripeästi. Vaikka se olisi kisassa pahimman kilpailijan matkaaja.
 • Älä lisää kaaosta maailmassa kiinnittämällä samaa seurantakoodia useampaan esineeseen.

Duch Dashiin osallistujan on hyvä myös ymmärtää, ettei tämä etiketti ole kaiken kattava ja sisältää varmasti porsaanreikiä. Possunreikien hyödyntäminen ei kuitenkaan ole pelin hengen mukaista.

Etiketin noudattamatta jättämisestä seuraa kaiken hauskuuden katoaminen maailmasta ikiajoiksi ja samalla oma matkaajasi ei voi palata kotiin voittajana ja siten et voi saada ikuisia etkä kansainvälisiä kehuskeluoikeuksia. Geokätköilijöitä on miljoonia ja Geocaching HQ:n drone-armeija ei ole vielä valmis, joten HQ ei tule pakottamaan sääntöjä noudatettavaksi ympäri maailman. Kuitenkin, jos etikettiä ei ole noudatettu, HQ pidättää oikeuden hylätä osallistuja kisasta.

Eli ei muuta kuin suunnittelemaan miten oman ankka-TB:n saa parhaiten vietyä voittoon!

wrath_tag_500

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.