Not chosen -kätkökoko katoava luonnonvara?

Geokätköilijä Hiltsu otti minuun jokin aika sitten yhteyttä ja hän oli huomannut, että not chosen -kätkökoko on poistunut, eikä uusia sen kokoisia kätköjä voi enää tehdä. Asiaahan oli pakko testata ja totta tosiaan – asia on tällä tavalla. Aiemmin kätkökuvausta luodessa, jos kätkön koon jätti valitsematta, kooksi tuli not chosen (=ei valittu). Mutta nykyisin, jos kätkölle ei valitse kokoa, asiasta tulee virheilmoitus (kuva 1).

Kuva 1 - Kätkön kokoa ei enää voi jättää valitsematta.
Kuva 1 – Kätkön kokoa ei enää voi jättää valitsematta.

Myöskään kätkökuvausta editoimalla ei kooksi voi vaihtaa not chosen -vaihtoehtoa (kuva 2). Tämä on oikeastaan vain hyvä juttu, koska not chosen -vaihtoehdon käyttö oli usein keinotekoista vaikeuttamista, koska kätköilijä ei tiennyt minkä kokoista purkkia on etsimässä. Mitään järkevää käyttökohdetta tälle ei ollut, koska aina on käytössä other -koko, jonka alle sopivat ne purkit, jotka eivät muihin kokoluokituksiin sovi. Tietysti tilastofriikeille tämä saattaa tehdä vielä olemassa olevista not chosen -kätköistä houkuttelevamman kohteen, koska uusia not chosen-kokoisia kätköjä ei enää tule.

Kuva 2 - Not chosen -kätkökoko ei ole enää tarjolla kätkön muokkausnäkymässäkään.
Kuva 2 – Kätkön muokkausnäkymässäkään ei not chosenia ole enää tarjolla.

Hiltsu ansiokkaasti selvitti, että viimeiset not chosen -kokoiset kätköt on julkaistu Suomessa huhti-toukokuussa 2014. Tuohon aikoihin kätkönilmoituslomake koki suuren uudistuksen, joten muutos liittyy siihen. Tarkkapäivä not chosen-koon grandfatheroinnille taitaa olla toukokuun 13. 2014. Mikään uusi juttu tämä ei tietysti ole, mutta jotenkin tämä on ainakin itseltä mennyt täysin ohi. Siksipä tämän lyhyen postauksen aiheesta naputtelin, jos joltakulta toiseltakin on tämä muutos mennyt ohi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.